تبدیل متانول به پروپیلن عامل توسعه صنایع پایین دستی

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: در صورت ایجاد مقدمات لازم برای تبدیل متانول به پروپیلن فرصتی برای تحق آرزوهایمان فراهم می شود و به عنوان عامل اصلی توسعه صنایع میانی، پایین دستی، اشتغال و باعث جذب سرمایه گذاری می شود.

محمد حسن پیوندی در گفتگو با خبرنگار شانا، در خصوص حمایتهای وزارت نفت از پروژه های پتروشیمی گفت: پیش از واگذاریها در صنعت پتروشیمی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران هیچ وقت چالش قیمت خوراک با پتروشیمی ها را نداشتند، اما می بینید که این موضوع حالا به صورت چالش به رسانه ها و مجلس کشیده شده است.

وی ادامه داد: درآمد فروش اعم از صادرات و فروش داخلی محصولات پتروشیمی وارد چرخه مالی وزارت نفت نمی شود و پول خوراک تنها درآمد وزارت نفت از پتروشیمی هاست که آن هم صرف بخش کوچکی از نیاز پرداختهای نقدی سر ماه هدفمندی یارانه ها می شود؛ این وضعی است که در نتیجه بر ذهنها، تصمیمها، نظرها و استراتژیها اثر می گذارد.

پیوندی با بیان این که کمبود پروپیلن کشور از طریق تبدیل متانول به پروپیلن برطرف خواهد شد، گفت: حجم متانولی که کشور در پنج سال آینده خواهد داشت و تولید آن به 24 میلیون تن خواهد رسید، می تواند در جهت توسعه زنجیره ارزش و تولید پروپیلن و مشتقات آن به کار گرفته شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی دلیل تغییر رویکرد به تولید پروپیلن را چنین عنوان کرد: ما از طرفی حجم زیادی اتیلن در کشور تولید کرده ایم و بعد از دسترسی به منابع عظیم پارس جنوبی حجم زیادی اتان در دسترس داشتیم. همچنین اتیلن و پلی اتیلن زیادی در کشور تولید کرده ایم و هم اکنون در مقابل پنج میلیون تن پلی اتیلن تنها یک میلیون تن پروپیلن داریم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر، بیشتر صنایع پایین دستی پتروشیمی که توسعه‌ آنها را هدف قرار داده‌ایم، نیازمند پروپیلن هستند. همه شیمیاییها و پلیمرهای ترکیبی مثل پلی اورتان و امثالهم موادی وابسته به پروپیلن هستند، به عنوان مثال برای تولید مواد شیمیایی مثل پلی کربنات به واردات فنول و استون نیازمندیم در صورتی که هر دو این مواد برای تولید، نیاز به پروپیلن دارند.

کد خبر 241718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =