توافق برای تثبت تولید نفت بی معناست

یکی از مدیران ارشد آژانس بین المللی انرژی معتقد است توافق روسیه و اعضای اوپک برای تثبیت تولید نفت در سطح ماه ژانویه بی معناست.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، نیل آتکینسون، رئیس بخش صنعت نفت و بازار در آژانس بین المللی انرژی در یک کنفرانس نفتی گفت: توافقی که تولیدکنندگان سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه برای تثبیت تولید نفت خام خود به آن رسیده اند، احتمال دارد بی معنا باشد زیرا جز عربستان هیچ یک از طرفهای این توافق قادر به افزایش تولید خود به بیش از سطوح کنونی نیستند. 

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال پس از توافق روسیه، عربستان، قطر و ونزوئلا در ماه فوریه برای توقف افزایش تولید خود، حدود 50 درصد افزایش یافت و از 27 دلار برای هر بشکه در ماه ژانویه که در 12 سال گذشته بی سابقه بود، فاصله گرفت. 

قطر از همه 13 عضو اوپک برای شرکت در نشست ماه آوریل دعوت کرده است، البته از لیبی خبر رسیده که این کشور در این نشست شرکت نمی کند زیرا تولیدش در ماههای گذشته به شدت کاهش داشته و تا زمانی که به سطح پیشین خود نرسد، به برنامه تثبیت تولید ملحق نخواهد شد. 

به گزارش روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، یک مقام ارشد عربستان در اوپک گفت: ریاض آماده پیوستن به برنامه تثبیت تولید نفت بدون حضور ایران است.

با این حال، یک نماینده لیبی در اوپک گفت: لیبی به برنامه تثبیت تولید نفت در سطح ماه ژانویه که در جریان نشست چهارجانبه ماه آوریل عربستان، روسیه، قطر و ونروئلا در دوحه مطرح شد، نمی پیوندد.

ایران نیز اعلام کرده است که پس از رساندن تولید خود به سطح پیش از تحریمها یعنی روزانه چهار میلیون بشکه به برنامه تثبیت تولید از سوی تولیدکنندگان بزرگ خواهد پیوست.

در همین باره عبدالله سالم البدری روز دوشنبه (دوم فروردین ماه) در یک نشست خبری گفته بود: ایران می تواند در آینده به برنامه تولیدکنندگان برای تثبیت تولید نفت به منظور جلوگیری از افت بیشتر قیمت نفت در بازارها، به دیگر تولیدکنندگان ملحق شود.

 

وی درباره موضع ایران درباره نشست دوحه تصریح کرده بود: تهران نسبت به برگزاری این نشست اعتراضی ندارد و تنها چند شرط برای ملحق شدن به توافق تولیدکنندگان اعلام کرده که ممکن است در آینده به جمع آنها بپیوندد.

گفته می شود تولیدکنندگانی که این فریز را پذیرفته اند تحت فشار کاهش بی سابقه قیمتها، ایران را از این برنامه مستثنی کرده اند.

این در حالی است که ماه گذشته مقامهای کشورهای خلیج فارس گفته بودند هر گونه توافقی مشروط به حضور ایران خواهد بود که البته این اظهار نظر با پاسخ محکم وزیر نفت ایران روبرو شد که گفت: ایران تنها در صورتی به این توافق تن می دهد که صادراتش را از حدود ٢ میلیون بشکه در روز کنونی به دو برابر افزایش دهد.

آتکینسون گفت: از میان همه کشورهایی که قرار است در این نشست شرکت کنند، تنها عربستان است که توانایی ازدیاد تولید خود را داراست. در نتیجه تثبیت تولید تا حدودی بی معناست، در واقع این اقدام حرکتی برای ایجاد اطمینان از ثبات در بازار نفت در آینده به شمار می آید.

وی تصریح کرد: ما فکر می کنیم بدترین اتفاقی که می توانست برای قیمتها در بازار بیفتد تاکنون افتاده است. قیمت 40 دلار برای هر بشکه ماندگار نخواهد بود اما در سطوح 30 تا 40 دلار باقی می ماند و بازار به همین شکل ادامه می یابد مگر این که تغییر بنیادی در بازار رخ دهد. 

کد خبر 257125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =