توانمندی پیمانکاران ایرانی در ساخت تجهیزات پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با تشریح بارگیری و حمل سکوهای فازهای 19A ،21 و 18B در هفته های اخیر گفت: پیمانکاران ایرانی در بخشهای مختلف ساخت تجهیزات مورد نیاز پارس جنوبی توانمند شده اند.

به گزارش خبرنگار شانا، علی اکبر شعبانپور دیشب ( سه شنبه، 15 تیرماه) در برنامه "تیترامشب" شبکه خبر، با اشاره به بارگیری و حمل سکوهای 19A ،21 و 18B که طی سه هفته اخیر از یاردهای خرمشهر و بندرعباس به سمت خلیج فارس انجام شد، اظهارکرد: امسال توسعه و بهره برداری 5 فاز 19 ( معادل 2 فاز استاندارد) 21-20 و تکمیل توسعه یک فاز 18-17 در اولویت وزارت نفت قرار گرفته که بارگیری سکوهای فوق در این راستا انجام شده است.

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس گفت: با توسعه هر فاز استاندارد پارس جنوبی یک میلیارد فوت مکعب معادل 28.3 میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت برداشت از این میدان اضافه می شود.

شعبانپور با بیان این که از نظر قراردادی پارس جنوبی در 24 فاز توسعه می یابد، افزود: با توسعه همه فازهای پارس جنوبی منهای فاز 11، ظرفیت برداشت از این میدان به 26 میلیارد فوت مکعب در روز افزایش می یابد که با اضافه شدن فاز 11 این میزان به 28 میلیارد فوت مکعب در روز خواهد رسید.

وی با اشاره به سیاستهای وزارت نفت از زمان توسعه پارس جنوبی مبنی بر توانمندسازی بخش داخلی، اظهارکرد: از همان ابتدای توسعه پارس جنوبی در سالهای 1377-1376 که یکی از سکوهای فازهای 2و3 پارس جنوبی در خارج از ایران ساخته شد، رویکرد بومی سازی و استقلال صنعتی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و سکوی دوم این فازها در یارد بندرعباس ساخته شد. 

شعبانپور ادامه داد: اما توجه به توانمندی ساخت داخل تنها به این بخش منتهی نشد و لوله گذاری زیردریایی و ساخت لوله های دریایی نیز مورد توجه قرار گرفت به نحوی که در لوله سازی اهواز ساخت خطوط لوله زیردریایی متناسب با مشخصات پیچیده گاز ترش انجام شد. 

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس گفت: حال پس از گذشت 19 سال شاهد این هستیم که پیمانکاران ایرانی در بخشهای مختلف ساخت تجهیزات مورد نیاز پارس جنوبی توانمند شده اند. 

نصب سکوهای پارس جنوبی بزودی آغاز می شود

وی با اشاره به بارگیری سکوهای 19A، 21، 18B طی سه هفته اخیر از یاردهای خرمشهر و بندرعباس، افزود: هم اکنون به صورت همزمان و از دو مسیر سه سکوی مورد اشاره به سمت خلیج فارس حرکت می کنند تا در موقعیت خود در پارس جنوبی نصب شوند که همه این عملیاتها از سوی پیمانکاران ایرانی انجام شده است. 

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس ارزش ساخت سکوها را با توجه به ظرفیت آنها میان 180 تا 200 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این در حالی است که 65 تا 70 درصد مهندسی، اجرا و تجهیزات این سکوها از سوی سازندگان داخلی تامین شده است. 

وی گفت: هفته آینده چنانچه 72 ساعت شرایط جوی آرام داشته باشیم، طبق برنامه ریزی انجام شده سکوی 19A نصب خواهد شد و پس از آن عملیات نصب سکوی فاز 21 شروع می شود. 

شعبانپور اظهارکرد: امسال و براساس برنامه ریزی انجام شده 6 سکو (19A، 19B، 20، 21 و سکوهای اقماری فازهای 17 و 18) نصب و راه اندازی خواهند شد. ضمن این که با توجه به زمان بندی صورت گرفته این سکوها زمستان امسال به تولید می رسند. به این ترتیب با توسعه پنج فاز پارس جنوبی تا پایان امسال، ظرفیت اسمی برداشت گاز از این میدان مشترک به 140 میلیون مترمکعب در روز می رسد. 

وی تصریح کرد: درحال حاضر ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی 430 میلیون مترمکعب در روز است که با افزایش 100 میلیون مترمکعبی برداشت از این میدان تا پایان امسال، این میزان به 530 میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت. 

مدیرعامل شرکت نفت وگاز گفت: قطر طی سه سال گذشته 177 میلیارد مترمکعب و ایران 132 میلیارد مترمکعب از میدان گازی پارس جنوبی برداشت کرده است که با بهره برداری پنج فاز گفته شده تا پایان امسال، ایران در برداشت گاز از این قطر پیشی می گیرد. 

کد خبر 264343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =