تحریم کشتی های حمل کننده نفت اقلیم کردستان توسط بغداد

بغداد نفتکش هایی که نفت اقلیم کردستان را حمل می کنند، از ورود به بندرهای عراق منع کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، شرکت دولتی نفت عراق (سومو)، به منظور تشدید فشار بر اقلیم کردستان و هم زمان با مذاکرات در باره تقسیم درآمد نفت صادراتی، سه فروند کشتی که نفت خام این منطقه نیمه خودگردان را حمل کرده اند، تحریم کرد.

اقلیم کردستان از میانه سال 2015 با این استدلال که بغداد به قرارداد تقسیم درآمد نفت احترام نگذاشته و بودجه کافی به اربیل انتقال نداده است، صادرات و فروش مستقل نفت خام از طریق ترکیه را آغاز کرد. 

سومو هفته گذشته در نامه ای که به دست رویترز نیز رسیده است، به عوامل فعال در بازار نفت اعلام کرد که از این پس به کشتی های ماران سناتوروس، فور اسمایل و اس ان اولیویا که اقدام به نقل و انتقال نفت اقلیم کردستان کرده اند، اجازه ورود به پایانه ها و بندرهای عراق و صادرات نفت خام این کشور را نخواهد داد.

اقلیم کردستان عراق روزانه حدود 500 هزار بشکه نفت خام از بندر جیحان در سواحل مدیترانه ترکیه صادر می کند. اما حجم نفت خام کرکوک که بغداد از ماه جاری (اوت) شروع به تحویل دادن به اقلیم کردستان کرده است، تنها نصف 180 هزار بشکه در روز است که قبلا از این طریق صادر می شد.

بغداد، هفته گذشته به احتمال تغییر مسیر انتقال نفت خام کرکوک از طریق خط لوله اقلیم کردستان به مسیر ایران از طریق کامیون، در صورت شکست مذاکرات در باره تقسیم درآمد نفت اشاره کرد.

این در حالی است که درآمد صادرات نفت اقلیم کردستان برای تامین نیازهای بودجه این منطقه کافی نیست و چنین اقدامی ممکن است دولت اربیل را که درگیر نبرد پرهزینه با گروه تروریستی داعش است، بیشتر تضعیف کند.

گزارش رویترز حاکی است تنها راه انتقال نفت خام سومو به ایران با استفاده از کامیون از مسیر سلیمانیه در مرکز منطقه اقلیم کردستان است که تحت تسلط اتحادیه میهنی کردستان رقیب حزب دمکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی رئیس این اقلیم است. طرح انتقال نفت کرکوک از طریق ایران متضمن تحمل و پرداخت هزینه های انتقال بار بالغ بر 20 دلار برای هر بشکه نفت است که به نسبت انتقال نفت از طریق خط لوله سواحل مدیترانه، بسیار بالاتر خواهد بود و موجب کاهش بیشتر درآمد صادرات نفت عراق خواهد شد.

عراق که با تولید میانگین نفت خام چهار میلیون و 600 هزار بشکه در روز، دومین تولید کننده عمده عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، پس از عربستان سعودی است، بیشتر نفت خام خود را از منطقه جنوبی صادر می کند.

کد خبر 268178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =