سهم طرح‌های تولید پراکنده برق از منابع صندوق توسعه ملی افزایش یافت

مجری طرح نیروگاه‌ های تولید پراکنده توانیر گفت: سهم طرح‌های تولید پراکنده از صندوق توسعه ملی، امسال 3 برابر افزایش یافت.

به گزارش شانا به نقل از وزارت نیرو، سیدرضا میرزازاده حسینی، مجری طرح نیروگاه‌ های تولید پراکنده توانیر گفت: بر اساس برنامه‌ ریزی‌های صورت گرفته باید 15 درصد برق کشور از طریق نیروگاه‌ های تولید پراکنده تامین شود که با توجه به ظرفیت کنونی، به 10 هزار مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در کشور نیاز داریم.

وی افزود: متقاضیان در هر نقطه‌ای از کشور که مایل باشند می‌توانند اقدام به ساخت نیروگاه تولید پراکنده کنند و از لحاظ جغرافیایی محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

میرزازاده با اشاره به کاهش فرایند اداری و تسهیل سرمایه گذاری در این بخش، تصریح کرد: از پارسال صدور مجوز و عقد قرارداد خرید تضمینی نیروگاه‌ های تولید پراکنده به شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع تفویض شد، هر متقاضی می‌تواند با مراجعه به اداره برق منطقه خود نسبت به دریافت مجوز و انعقاد قرارداد اقدام کند.

مجری طرح نیروگاه‌ های تولید پراکنده توانیر عنوان کرد: متقاضیانی که در نظر دارند تا ظرفیت 7 مگاوات اقدام به احداث نیروگاه تولید پراکنده کنند باید به شرکت‌های توزیع و از ظرفیت بالاتر از 7 مگاوات تا 25 مگاوات نیز به شرکت‌های برق منطقه‌ای مراجعه کنند.

وی از معرفی 600 مگاوات از طرح‌های تولید پراکنده به صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: امسال سهم نیروگاه‌ های تولید پراکنده از صندوق توسعه ملی با 3 برابر افزایش از 200 مگاوات در سال 1394 به 600 مگاوات در امسال رسید و متقاضیان می‌توانند تا 80 درصد هزینه‌ های طرح را از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند.

میرزازاده با اشاره به برخی حمایت‌های صنعت برق برای توسعه نیروگاه‌ های تولید پراکنده در کشور، افزود: انرژی تولیدی واحدهای تولید پراکنده تا 5 سال به صورت تضمینی خریداری شده و در این مدت نیز هزینه سوخت مولدها از سوی وزارت نیرو پرداخت می‌شود.

مجری طرح نیروگاه‌ های تولید پراکنده توانیر در خصوص زمان پرداخت انرژی واحدهای تولید پراکنده، تصریح کرد: خوشبختانه پرداخت پول انرژی آن‌ ها به روز انجام می‌شود و عقب ماندگی در این بخش وجود ندارد.

وی از تقاضای تعدادی شرکت خارجی از کشورهای آلمان، انگلیس و ژاپن برای سرمایه‌ گذاری در بخش تولید پراکنده خبر داد و عنوان کرد: برخی از این شرکت‌ها برای ساخت 500 تا 1000 مگاوات ظرفیت تولید پراکنده در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند که ما در حال بررسی و تنظیم تفاهم‌نامه همکاری با آن‌ ها هستیم.

میرزازاده گفت: امیدواریم با قطعی شدن این موضوع مسیر جدیدی برای حضور سرمایه‌ گذاری‌های خارجی در بخش تولید پراکنده باز شده و از سرمایه گذاری خارجی بتوانیم در توسعه نیروگاه‌ های تولید پراکنده استفاده کنیم.

مجری طرح نیروگاه‌ های تولید پراکنده توانیر با تاکید بر این که شرکت‌های خارجی با شرایط یکسان نسبت به متقاضیان داخلی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند، افزود: در صورت قطعی شدن سرمایه‌ گذاری خارجی در این بخش، تیپ قرارداد خرید تضمینی برق از شرکت‌های خارجی همانند تیپ قرارداد متقاضیان داخلی است.

وی تصریح کرد: نیروگاه‌ های تولید پراکنده در نقاط مصرف احداث می‌شوند که باعث کاهش تلفات برق در خطوط انتقال و توزیع، افزایش بهره‌وری و افزایش ظرفیت تولید می‌شوند.

کد خبر 269656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =