سیاست‌های اقتصاد مقاومتی چکیده تجربه‌های اقتصادی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که سیاست‌های 24 گانه اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، چکیده تجارب اقتصادی کشور در سال‌های پس از انقلاب است، گفت: تاکنون سیاست‌هایی مسنجم‌تر و کامل‌تر از این موارد در کشور وجود نداشته است.

به گزارش شانا، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک شورای برنامه ریزی، توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران گفت: 80 هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی از ابتدای امسال، تاکنون در قالب شیوه های مختلف از جمله طرح احیای واحدهای صنعتی به 10 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط کشور پرداخت شده است.

وی افزود: 4 هزار و 500 فقره از این تسهیلات در قالب طرح احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمه فعال و مابقی نیز به صورت مستقیم به 5 هزار و 500 واحد تولیدی و صنعتی دیگر پرداخت شده است.

نعمت زاده با اشاره به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت احیای واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، تصریح کرد: بر این اساس قرار شد امسال با تزریق 160 هزار میلیارد ریال اعتبار، طرح احیای واحدهای صنعتی و تولیدی دارای مشکل، اجرایی شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که بانک‌ها مدعی پرداخت سالانه 400 هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی هستند، عنوان کرد: 160 هزار میلیارد ریال اعتبار طرح احیای واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و نیمه فعال، تنها در حدود 4 درصد کل تسهیلات اعطایی بانک‌هاست.

وی گفت: پیشرفت طرح احیای واحدهای کوچک و متوسط تا 3 ماه پیش مطلوب نبود، اما در شرایط کنونی بسیاری از واحدهای واجد شرایط برای دریافت تسهیلات به شعب بانک‌ها معرفی شده‌اند.

نعمت زاده با بیان این که سیاست‌های 24 گانه اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، چکیده تجارب اقتصادی کشور در سال‌های پس از انقلاب است، افزود: تاکنون سیاست‌هایی مسنجم‌تر و کامل‌تر از این موارد در کشور وجود نداشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که عصاره سیاست‌های 24 گانه اقتصاد مقاومتی در 5 رویکرد اصلی خلاصه می‌شود، تصریح کرد: درون‌زایی، برون‌گرایی، مردمی بودن، دانش بنیان بودن و عدالت محوری این موارد هستند.

وی با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب، صریح و روشن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ و بر اجرایی شدن آنها تاکید کرده‌اند، عنوان کرد: در این مورد نباید به دنبال حاشیه باشیم و باید بر اساس سیاست‌ها حرکت کنیم.

نعمت زاده به یکی از بندهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در مورد استفاده از ظرفیت‌های طرح هدفمندسازی یارانه ها به منظور افزایش تولید اشاره و از تشویق مردم به نام نویسی در این طرح در دولت قبل انتقاد کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دولت قبل همه، مردم را به نام نویسی در این طرح تشویق می‎کردند، در حالی که این طرح مربوط به افراد نیازمند است.

وی با بیان این که حدود 25 درصد صنایع کشور در استان تهران مستقر هستند، افزود: البته به دلیل وسعت کوچک جغرافیایی، شمار اندکی از معادن در این استان واقع هستند.

نعمت زاده به ظرفیت‌های منحصر بفرد استان تهران اشاره و تصریح کرد: نیمی از سپرده های بانکی کشور مربوط به این استان است، ضمن این که ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه تجارت دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در توسعه کشور تاکید کرد: اگر بتوانیم زبان مشترکی با مردم در این مورد ایجاد کنیم در آن صورت بسیاری از طرح‌ها با سرمایه خود آن ها انجام می‌شود و بودجه عمرانی ناچیز دولت به توسعه بخش‌های محروم کشور اختصاص خواهد یافت.

کد خبر 269870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =