دانش فنی ساخت های لوله‌های CRA به طور کامل به ایران منتقل می شود

مدیرعامل شرکت فولاد اصفهان گفت: بر اساس قرارداد تایید شده، دانش فنی ساخت‌ لوله های CRA به طور کامل از اسپانیا به ایران منتقل می‌شود.

به گزارش شانا، محمدعلی جان نثاری، امروز (چهارشنبه، سوم خردادماه) در مراسم امضای قرارداد ساخت لوله‎های CRA (لوله مقاوم دربرابر خوردگی) میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم توباچک اسپانیا و فولاد اصفهان اظهار کرد: شرکت فولاد اصفهان به عنوان شرکت تولید کننده تجهیزات درون چاهی و سرچاهی و سوپر آلیاژهای صنعتی در صنایع نیروگاهی و نفت و گاز شرکتی شناخته شده است.

وی افزود: فرآیند بومی سازی ساخت لوله های CRA از چند سال پیش در دستور کار شرکت فولاد اصفهان بوده است و پیشنهاد انجام این کار را نیز پیش از این به شرکت ملی نفت ایران ارائه داده بودیم که خوشبختانه امروز شاهد امضا قرارداد ساخت این لوله‌ها هستیم.

جان نثاری فرآیند بومی سازی لوله‌های CRA را بسیار فنی، پیچیده و نیازمند برنامه ریزی دقیق دانست و گفت: این تدبیر وزیر نفت که ساخت این لوله ها را جز ۱۰ گروه کالایی صنعت نفت قرارداده ستودنی است.

وی افزود: با امضا قرارداد بومی سازی لوله های مغزی، دانش فنی ساخت این کالای راهبردی طبق قرارداد تایید شده به طور کامل به ایران منتقل می‌شود.

جان نثاری ضمن قدردانی از توجه مسئولان و مدیران و کارشناسان نفتی اظهار امیدواری کرد که بتوان با همکاری شرکت اسپانیای روند بومی سازی لوله های مغزی را سرعت بخشید.

با امضای قرارداد ساخت لوله‌های CRA به ارزش تقریبی 556 میلیون یورو  میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم شرکت‎های توباچک (TUBACEX) اسپانیا و شرکت فولاد اصفهان، 600 کیلومتر لوله مغزی CRA مورد نیاز شرکت نفت و گاز پارس از طریق مشارکت سازندگان داخلی و خارجی تامین می‎شود.

فناوری تولید این نوع لوله‎ در انحصار چهار شرکت معتبر دنیاست و با توجه به محدود بودن شرکت‎های صاحب تکنولوژی در تولید رزوه‎های خاص (Premium) در جهان، شرکت توباچک (TUBACEX) اسپانیا با همکاری JFE ژاپن به عنوان یکی از شرکت‎های صاحب لیسانس رزوه‎های خاص، با امضای این قرارداد و در چارچوب نقشه راه تعریف شده، متعهد به انتقال دانش فنی کالای موضوع قرارداد در طول سه سال به شریک ایرانی خود (شرکت فولاد اصفهان) خواهد بود.

لوله مغزی CRA، از جمله تجهیزات پرمصرفی است که در عمر بیش از صد ساله صنعت نفت ایران، همواره از طریق واردات تامین شده است و امضای قرارداد با صاحبان فناوری در این زمینه با هدف انتقال فناوری، کسب دانش فنی و بی نیازی از واردات طی سال‎های آینده، از مصادیق اقتصاد مقاومتی است که در سایه گشایش‌های برجام امکانپذیر شده است.

کد خبر 276992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =