امضای قرارداد نفتی ایران و توتال نشانگر فرو ریختن دیوار تحریم است

سخنگوی دولت به امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم ایرانی-فرانسوی-چینی اشاره کرد و گفت: امضای این قرارداد ارزشمند نشان دهنده فرو ریختن کامل دیوار تحریم است.

به گزارش شانا، محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت، امروز (سه‌شنبه، 13 تیرماه) در نشست خبری خود با خبرنگاران به موضوع امضای قرارداد نفتی میان ایران و توتال اشاره کرد و گفت: این نخستین قرارداد بالادستی صنعت نفت پس از لغو تحریم‌های اقتصادی و اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

وی افزود: امضای چنین قرارداد مهمی نشان داد که اراده‌های شکل گرفته بر اساس تزریق نااطمینانی در فضای اقتصادی ایران بی اثر بوده و این قرارداد پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نشان داد که دیوار تحریم کاملا فرو ریخته است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: امضای این قرارداد نفتی نخستین رخداد سیاسی پس از انتخابات 29 اردیبهشت ماه بود، امضای موفقیت آمیز این قرارداد مهم نفتی را به ملت ایران تبریک می گوییم و امیدواریم چنین سرمایه گذاری‌هایی در کشور تداوم یابد.

سخنگوی دولت در ادامه و در پاسخ به این پرسش که با توجه به تحرکات رئیس جمهوری آمریکا و منافقین در فرانسه چه تضمینی برای اجرای قرارداد توتال وجود دارد، عنوان کرد: از فضایی که هم اکنون دولت ترامپ در آمریکا علیه منافع ایران ایجاد کرده و در حال تلاش است تا به اجماع برسد با خبر هستیم، با چنین اراده‌ای در دولتمردان جنگ طلب آمریکا شرکت توتال فرانسه طی فرآیندی در چهارچوب تفاهم‌نامه جدید، قرارداد نفتی بیست ساله‌ای را در ایران با شرکای خود امضا کرد.

وی گفت: کسانی که منافع ملی کشور را دنبال می‌کنند به جای عیب جویی از قراردادی که نوعی سنت شکنی از سوی توتال است از آن استقبال می‌کنند و باید خرسند باشیم آمریکایی‌ها نتوانستند جلو این قرارداد را بگیرند و این که بگردیم و در قراردادی که همه موارد قانونی مورد توجه قرار گرفته و امضا شده استناد کنیم به چیزی که آمریکایی‌ها می‌خواهند، قابل تامل است.

نوبخت افزود: البته کسانی هستند که دلواپس منافع ملی کشور هستند و در زمان برجام هم همواره منافع کشور را در نظر می‌گرفتند و این افراد انسان‌های شریفی هستند، هرچند دیدگاه‌های سیاسی آن‌ها با دولت هماهنگ نیست، اما متاسفانه گروهی مخالف هرگونه سود رساندن به کشور هستند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: بر اساس آمار عملکرد خرداد ماه 96، تولید نفت برای نخستین بار پس از لغو تحریم‌ها از سه میلیون و 901 هزار بشکه فراتر رفت، تولید میعانات گازی نیز روزانه 692 هزار بشکه به ثبت رسید، گاز طبیعی هم روزانه 852 میلیون مترمکعب تولید شد.

وی عنوان کرد: ایران باوجود تحریم‌ها، پس از برجام موفق شد بار دیگر تولید خود را به مقطع قبل از تحریم‌ها با سرعت بازگرداند.

نوبخت در ادامه به قرارداد پنج میلیارد دلاری در حوزه میدان‌های مشترک گازی پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: این قرارداد بین توتال فرانسه، چین و پتروپارس برای تولید گاز ترش 2 میلیارد فوت مکعب در روز است.

سخنگوی دولت افزود: این قرارداد 20 ساله و برای تولید 335 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی غنی ترش به ارزش تقریبی 84 میلیارد دلار تنظیم شد.

کد خبر 277429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =