به گزارش خبرنگار شانا، علی مروی، نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران گفت: برق، گاز و بنزین از جمله حاملهای انرژی هستند که شدت مصرف بسیار بالایی دارند،.
وی با ابراز تاسف از شدت مصرف برق در کشور گفت: هم اکنون مصرف برق به سختی اداره میشود و با توجه به شبکههای فرسوده انتقال در کشور، مصرف کننده کان با نگرانی خاموشی برق مواجه هستند.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی با اعلام این مطلب که تا پایان سال ۹۲ صنعت برق کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت، افزود: تا پایان سال ۹۶ مقرر شده است که ۳۰ هزار مگاوات نیروی برق در کشور اضافه شود.
وی درباره بارش شدید برف پارسال در استانهای شمالی کشور گفت: نیروگاههای بسیاری گاز خود را قطع کردند تا مردم بتوانند به راحتی از این انرژی استفاده کنند.
مروی درباره میزان مصرف گاز در شبکه خانگی نیز گفت: در حال حاضر در حوزه خانگی ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور مصرف می شود و جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر از مصرف گاز بیشتری برخوردار است.
نائب رئیس کمیسیون انرژی در زمینه مصرف بنزین در کشور نیز گفت: هم اکنون تولید بنزین ۶۱ تا ۶۴ میلیون لیتر در روز است که میانگین مصرف آن به حدود 77.8 میلیون لیتر در روز میرسد.
نائب رئیس اول کمیسیون انژری مجلس درباره راهبرد جدایی بودجه از درامدهای نفتی نیز تصریح کرد: در بحث مصرف انرژی مقام معظم رهبری در طول سالهای گذشته بارها تاکید کردند که باید طوری عمل کنیم که هر وقت خواستیم دریچههای نفت را ببندیم و در سیاستهای کلی برنامه بحث نفت باید از بودجه جدا باشد.
تورم یک رقمی میشود اگر...
وی در این زمینه افزود: در بررسی کمیسیون انرژی در طول ادوار گذشته تنها در دو سال بودجه بدون نفت بسته شده است، این درحالی است که اقتصاد دانان جهان از جمله «لوکاسگ» بارها تاکید کردند که اگر بودجه از نفت جدا نشود وضعیت تورم به همین صورت خواهد بود. بنابراین باید گفت که تورم کشور نروژ که در حال حاضر یک رقمی است به دلیل جدایی نفت از بودجه است.
مروی با بیان اینکه جدایی بودجه از نفت به شکل جدی در این دوره از مجلس دنبال میشود، تصریح کرد: اگر این مسیر با دقت پیش رود میتوانیم به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی خوش بین باشیم در غیر این صورت مشکل تورم و عدم تولید در کشور افزایش پیدا خواهد کرد. این مورد نیاز به عزم همگانی و تلاش همگانی دارد اگر اشکال ها را برطرف کنیم، مشکلات نیز برطرف خواهد شد.
وی بیان کرد: در زمینه هدفمندی یارانهها نیز باید گفت اگر این موضوع به اجرا در نمیآمد و بنزین به صورت سهمیهای ارائه نمیشد، معلوم نیست در حال حاضر با چه شرایطی مواجه بودیم متاسفانه ما بنزین را به جا استفاده نمیکنیم.
برق ۲۴ درصد گران میشود
مروی در باره شرایط مصرف برق در اجرای قانون هدفمندی نیز گفت: که شرایط این انرژی در بحث هدفمندی بسیار نامشخص است به عنوان مثال قبضهایی صادر شد که با اعتراض مواجه شد اما وزیر در این باره توضیح داد که مسیر هدفمندی در مصرف و تولید برق مشخص است. دولت اشاره کرد که در خصوص مصرف برق در حال حاضر ۲۴ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت که این افزایش قیمت در سطوحهای مختلف متفاوت است.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: به عنوان مثال افزایش قیمت برق در دهکهای پایین و بخش صنعت و کشاورزی بسیار کمتر از دهکهای بالای جامعه است به عنوان مثال حدود ۸۰ درصد از مصرف کنندگان افزایش قیمتی از بازه هزار تا ۷هزار تومان را در قبضهای برق خود شاهد خواهند بود.
طرح زنگنه برای اقتصاد مقاومتی در حال کامل شدن است
وی ادامه داد: افزایش قیمت بنزین با شیب ملایم باید کنترل شود، زیرا در غیر این صورت اثر روانی آن بسیار بالاتر از اثر اقتصادی افزایش بنزین خواهد بود.
مروی گفت: کمیسیون انرژی اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال میکند. از وزیران مربوطه دعوت کردیم که در کمیسیون حضور داشته باشند و نظرات نمایندگان را در این زمینه اعمال کنند، از این رو وزیر نفت اعلام کرد که براساس نظر کمیسیون طرحی که ارائه کرده است در حال کاملتر شدن است.
افزایش تولید میعانات گازی تا ۱ میلیون بشکه
مروی گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی ما افزایش ظرفیت تولید با تاکید بر میادین مشترک را داریم که در حال حاضر ۲۶ میدان مشترک در کشور وجود دارد که ۱۵ میدان به صورت دریایی و ۱۱ میدان به صورت خشکی است. بنابراین افزایش تولید میعانات گازی تا ۱ میلیون بشکه خواهد رسید
تولید پتروشیمیها به ۸۰ میلیارد دلار میرسد
وی ادامه داد: ۸ پالاشگاه جدید قرار است که برای میعانات افتتاح شود، ما امیدوار هستیم که تولید گاز طبیعی تا سال ۹۷ به هزار میلیون مترمکعب برسد که حدود ۳۰ درصد آن صادراتی خواهد بود و در خصوص افزایش تولید محصولات پتروشیمی این موضوع در حال حاضر ۲۵ میلیارد دلار است که در آینده به ۸۰ میلیارد دلار میرسد.
راندمان نیروگاهها باید به ۵۸ درصد برسد
وی با بیان اینکه یکی از موارد افزایش تولید صادرات فراورده جلوگیری از خام فروشی است گفت: برای جلوگیری از خام فروشی باید فراورده تولید کنیم از این رو باید برای پالایش نفت خام تولید آن را به ۲میلیون بشکه برسانیم که در حال حاضر این موضوع در حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه است و همچنین تولید میعانات را باید به تولید ۱ میلیون بشکه برسانیم.
مروی این را هم گفت که بهینه سازی مصرف سوخت باید برای افزایش راندمان نیروگاههای گازی و حرارتی را باید داشته باشیم هم اکنون راندمان این نیروگاهها در حدود ۳۶ درصد است که میتواند تا ۵۸ درصد افزایش پیدا کند.
مروی درباره خصوص بهینه سازی مصرف خانگی گاز و برق گفت: مصارف در این بخش باید بهینه شود و به ایمن سازی تقاضا و بازار فروش توجه شود، که این مطلب بسیار مهم است در این خصوص باید به مشارکت در پالایشگاههای خارج از کشور توجه کرد.
وی در این زمینه افزود: کمیسیون انرژی به نقش بخش خصوصی در واردات نفت و نیرو توجه ویژهای دارد از این رو در حال حاضر خط لوله صلح و انتقال گاز به پاکستان با مشکلات بسیار مواجه است.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره فروش نفت هم تصریح کرد: بخش خصوصی در این زمینه گفته است که میتواند نفت را با تضمینهای لازم بخرد و آنرا به فروش برساند و پول آنرا در کوتاهترین زمان به کشور بازگرداند و بخش خصوصی در خصوص LNGنیز اعلام کرده است که ذخیره سازی آنرا میتواند انجام دهد. از این رو آنها در خصوص بحث مخازن نفت و فرآوردههای آن مذاکرات بسیاری انجام داده و مطالعات قابل توجهی داشتهاند که در آینده میتواند مشکلات را حل کند.
نظر شما