به گزارش خبرنگار شانا، علیرضا دانشی امروز (یکشنبه، ۲۵ اردیبهشتماه) در نشست خبری که در حاشیه سومین روز از بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد با بیان اینکه ظرفیتهای بیبدیلی در صنعت نفت ایران وجود دارد که ما وظیفه داریم آن را شکوفا کنیم، گفت: مقوله تولید دانشبنیان بهعنوان اصلیترین موضوع در مناطق نفتخیز جنوب مورد توجه قرار گرفته است زیرا تمرکز روی این موضوع میتواند شرایطی نوین در صنعت نفت کشور محقق کنند.
وی افزود: در دنیا از نفت و گاز، مشتقات بیشماری استحصال میشود، بهگونهای که تنها از نفت ۵ هزار و ۳۰۰ محصول و از گاز ۷۰۰ محصول بهدست میآید، اما در کشور ما دستیابی به این آمار در حداقلترین وضع وجود دارد و آن هم بیشتر بهصورت خامفروشی است. باید تلاش کنیم تا این وضع را بهصورت مطلوبی اصلاح کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: در دوره جدید حاکم بر صنعت نفت و مناطق نفتخیز جنوب در همگرایی کامل هستیم، نگاه از بالا به پایین در این صنعت از بین رفته و نگاه کارشناسی بر میز مدیران حاکم شده است.
دانشی تصریح کرد: تصمیمسازیها در دوره تازه بر اساس کارشناسی خبره انجام میشود و بر همکاریهای سازنده اقدام میکنیم. حال آنکه تلاش میشود که فرهنگسازی ویژهای اتفاق افتد.
وی با تأکید بر این موضوع که در این دوره از نگاه جزیرهای پرهیز میکنیم، اظهار کرد: در گذشته نگاه جزیرهای بلایی برای کشور و صنعت نفت بوده است، در دوره تازه شرایط مطلوبی را تحویل نگرفتهایم، از این رو برای اصلاح وضع موجود برنامه مفصلی را به وزارت نفت ارائه دادهایم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توان تولید ۳ میلیون بشکه نفت وجود دارد که تا سال ۱۴۰۱ بر اساس برنامه مدون این ظرفیت تولید ایجاد خواهد شد، همچنین برنامه پنجسالهای تنظیم شده که تولید نفت مناطق نفتخیز جنوب به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت افزایش یابد.
دانشی از توسعه دو میدان نفتی با شرکتهای خارجی خبر داد و افزود: فصل مهندسی معکوس در این شرکت گذشته است و ما در حال تولید ویژه هستیم، ضمن آنکه کالاهای هایتک (فناوری بالا) خاص را در صنعت نفت تولید کردیم، در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نگرش به داخل و بیرون وجود دارد، بنابراین از جزیرهای بودن صنعت نفت اجتناب خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب دومین شرکت بزرگ نفتی در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) است که از ظرفیت ویژهای نیز در این زمینه برخوردار است، تصریح کرد: شرکت ملی نفتخیز جنوب تفاهمنامهای را با شرکت بهرهبرداری نفت و گاز اروندان امضا کرده است که برای توسعه مخازن مشترک در این میدان نفتی به آن شرکت کمک کند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه فعالیتهای گستردهای را برای ترمیم چاهها در مناطق نفتخیز جنوب انجام دادهایم، اعلام کرد: در قراردادهای مربوط به ۲۸ مخزن منتظر پیمانکاران هستیم تا نتایج آن مشخص شود.
دانشی با بیان اینکه برای جلوگیری از افت تولید نفت برای تثبیت تولید چاهها نیز تلاش میکنیم، اظهار کرد: مشکلی در تأمین مالی و انجام فناوری در این زمینه نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه ریل عقلانیت به صنعت نفت در حال بازگشت است، گفت: اگر قرار است اتفاق خوبی در کشور بیفتد، بهطور حتم باید در زنجیره ارزش صنعت نفت فکر اساسی کنیم. باید برنامههای مختلفی بهمنظور تقویت زنجیره ارزش در مناطق نفتخیز جنوب به اجرا درآید و بستههای اقتصادی مربوط به آن در این زمینه آماده شود، با انجام این موضوع تولید ثروت در کشور انجام میشود و تا حدودی مشکل بیکاری حل خواهد شد.
نظر شما