به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر هیئت دولت، در نشست امروز (چهارشنبه، ۱۱ آبانماه) هیئت وزیران، آییننامه شفافسازی وظایف هریک از ارکان اجرایی برای ساماندهی نحوه تخصیص و توزیع گاز مایع در بخشهای مختلف مصرف تصویب شد.
دولت با توجه به لزوم ساماندهی نحوه تخصیص و توزیع گاز مایع در بخشهای مختلف مصرف و شفافسازی وظایف هریک از ارکان اجرایی، پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر آییننامه اجرایی بند (۴) منابع و بند (۱۰) مصارف جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با هدف برنامهریزی برای مصارف مازاد بر مصارف مجاز داخلی و استانداردسازی همه بخشهای مصرف گاز مایع، به تصویب رساند.
از مهمترین دلایل تصویب آییننامه اجرایی یادشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تغییر سیاستی در سبد سوخت کشور و اجرای تکلیف ایجاد شده در قانون بودجه ۱۴۰۱، ایجاد بسترهای لازم برای اجرای مطلوب و نظارت بهتر بر عملکرد توزیع هدفمند و صحیح گاز مایع با شناسایی مصرفکنندگان مجاز و برنامهریزی برای تخصیص سهمیه شرکتهای موزع از طریق سامانه سدف و فروش گاز مایع بهصورت الکترونیکی و رفع مشکلاتی نظیر عرضه خارج از شبکه گاز مایع، گرانفروشی و استفاده غیرمجاز از آن، ارائه سوخت بهصورت نظاممند به متقاضیان و جلوگیری از توزیع و حمل غیراستاندارد این سوخت و کاهش مخاطرات آن و پررنگ شدن نقش مصرف گاز چه بهصورت سیانجی و چه بهصورت الپیجی و کاهش و مدیریت مصرف بنزین.
به موجب آییننامه مذکور، تمامی مصرفکنندگان نهایی غیرخانگی گاز مایع به جز حملونقل عمومی/ خصوصی (اشخاص حقیقی یا حقوقی) موظفاند مطابق دستورالعمل روش مدیریت و کنترل سوخت ناوگان حملونقل عمومی کشور (دستورالعمل اجرایی ماده (۴۴) آییننامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) نسبت به ثبتنام در سدف اقدام کنند.
شرکت پخش، تحویل گاز مایع به مصرفکننده را صرفاً با احراز هویت و فعالیت آن و بر اساس اعلام میزان فعالیت توسط دستگاه متولی، تخصیص و در مبادی مشخصشده توسط آن شرکت تحویل میدهد. تحویل گاز مایع به مصرفکنندگان بخش خانگی توسط شرکتهای موزع و صرفاً از طریق توزیع الکترونیکی سوخت انجام میشود.
همچنین احداث جایگاههای عرضه گاز مایع از طریق فراخوان عمومی و با اولویت ناوگان عمومی صرفاً در محدوده یکصد کیلومتری از پالایشگاههای نفت (تولیدکننده گاز مایع) و با رعایت ظرفیت تولید گاز مایع هر پالایشگاه و مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز بوده و شرکت پخش، گاز مایع مورد نیاز جایگاههای گاز مایع را در مبادی تأمین خود به جایگاهداران دارای پروانه بهرهبرداری تحویل میدهد.
به موجب این آییننامه، سازمان ملی استاندارد ایران مکلف است با همکاری وزارتخانههای نفت و صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به تدوین یا در صورت نیاز بهروزرسانی استانداردهای تخصصی سوخت گاز مایع از جمله تجهیزات سوخت گاز مایع و الزامهای نصب و بازرسی آنها در خودرو و جایگاهها و نیز تجهیزات حمل گاز مایع برای تصویب سازمان ملی استاندارد ایران اقدام کند، همچنین سازمان حفاظت محیط زیست موظف است طی مدت سه ماه از ابلاغ این آییننامه، دستورالعمل اجرایی احراز استاندارد آلایندگی و حدود مجاز آلایندهها را در خصوص خودروهای دوگانهسوز (گاز مایع/ بنزین یا گاز مایع/ گازوئیل) تدوین و ابلاغ کند.
صدور مجوز بهرهبرداری از جایگاههای گاز مایع و تمدید مجوز جایگاههای موجود توسط شرکت پخش پس از طی مراحل مقرر در آییننامه نحوه تأمین ایمنی جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی فشرده به خودروها، در خصوص ایمنی جایگاهها و احراز شرایط و طی فرآیندهای مذکور در آن برای تأسیس و بهرهبرداری جایگاههای عرضه سوخت به خودروها خواهد بود و جایگاهدار مکلف به اجرای آییننامه ایمنی در جایگاههای عرضه سوخت مصوب شورای عالی حفاظت فنی است.
از تاریخ ابلاغ این آییننامه تا پایان امسال، مالکان فعلی خودروهای دوگانهسوز، در صورت ثبتنام در سدف مشمول ۵۰ کیلوگرم گاز مایع در ماه میشوند. عرضه گاز مایع به این خودروها پس از مهلت تعیینشده، صرفاً در صورت رعایت مفاد این ماده و از طریق جایگاههای عرضه سوخت خواهد بود.
نظر شما