هوش مصنوعی شریک راهبردی در صنعت نفت است

مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت تأکید کرد که ما باید از هوش مصنوعی به‌عنوان شریک راهبردی صنعت نفت، در هماهنگی با تحول جهانی به‌منظور بهره‌مندی حداکثری استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار شانا، پرویز سنگین امروز (جمعه، ۲۱ اردیبهشت) در نشست «هم‌اندیشی تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در صنعت نفت؛ روندها، فرصت‌ها و چالش‌ها» در حاشیه سومین روز بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با بیان اینکه هوش مصنوعی تنها ابزار نیست، بلکه شریکی راهبردی در صنعت نفت است، گفت: ما باید از این شریک راهبردی در هماهنگی با تحول جهانی به‌منظور بهره‌مندی حداکثری استفاده کنیم.

وی با اشاره به همکاری با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان در ساخت کشتی بیان کرد: سال ۱۹۹۷ که با این شرکت همکاری داشتم، در دستگاه‌ها و فضای تعمیراتی و لوله‌های ارتباطی از هوش مصنوعی استفاده می‌شد و هوش مصنوعی از مهم‌ترین شاخص‌ها در روند کار بود.

مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها با بیان اینکه فقدان آموزش مهم‌ترین عامل کندی حرکت برای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت است، گفت: آموزش کارکنان از مهم‌ترین گام‌هایی است که باید ابتدا در اولویت قرار گیرد و صنعت نفت باید در این زمینه اقدام‌های لازم را انجام دهد.

سنگین درباره اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی بیان کرد: هزار پروژه برای بخش انرژی و نیرو به‌واسطه هوش مصنوعی تعریف شده که بی‌شک برای اجرای آن‌ها به یک سرمایه‌گذاری منسجمی نیاز است.

وی تأکید کرد: پیش از آنکه دیر شود باید در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنیم.

مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها با اشاره به برنامه آمریکا برای تحریم ایران، روسیه و کره شمالی در حوزه هوش مصنوعی و نرم‌افزار گفت: این حوزه به‌قدری مهم است که آمریکا در تلاش است که مانع ورود کشورهای مذکور و ایران به این حوزه شود، زیرا در دنیای آینده، هوش مصنوعی حرف نخست را خواهد زد.

در ادامه مهران مفخمی، معاون امور استانداردها و ضوابط فنی وزارت نفت، در سخنانی در این نشست بیان کرد: آمریکا، چین، سنگاپور، انگلیس، کانادا، کره جنوبی و تعدادی دیگر، از کشورهای برتر در حوزه هوش مصنوعی در جهان هستند و شرکت‌های برتر نفتی در این حوزه شامل شل انگلیس و هلند، بی‌پی انگلیس، اکسون موبیل آمریکا و توتال فرانسه است. در این میان یکی از شرکت‌های هندی فعال در حوزه نفت و گاز رتبه نهم را دارد که بسیار قابل توجه است. متأسفانه ایران در این حوزه در رتبه ۹۴ قرار دارد که نشان می‌دهد بسیار عقب هستیم.

وی درباره نقش هوش مصنوعی در تولید ناخالص داخلی آینده جهان گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰، ۵۸درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان متأثر از هوش مصنوعی باشد، بنابراین این حوزه بسیار جای کار دارد و ایران باید به‌ویژه در حوزه نفت، استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار قرار دهد.

مفخمی با بیان اینکه کشورهای منطقه به‌خصوص امارات‌متحده عربی در استفاده از هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف ازجمله انرژی به‌طور جدی ورود کرده‌اند، گفت: امارات یک وزارتخانه هوش مصنوعی ایجاد کرده است تا روی این موضوع کار کند و همین‌طور دانشگاهی را به این منظور احداث کرده است. افزون‌براین، یک آزمایشگاه برای قانون‌گذاری و ارزشیابی ایجاد کرده و این اقدام‌های حاکی از اهمیت هوش مصنوعی برای امارات متحده عربی است.

معاون امور استانداردها و ضوابط فنی وزارت نفت با بیان اینکه ما در صنعت نفت پیشنهاد ایجاد کمیته راهبردی هوش مصنوعی را مطرح کردیم که خوشبختانه با آن موافقت شد، گفت: نخستین جلسه کمیته برگزار شده است و امیدواریم بتوانیم یک نقشه راه برای استفاده از هوش مصنوعی به بهترین شکل طراحی کنیم و براساس آن فعالیت‌هایی داشته باشیم.

در ادامه این نشست برخی پژوهشگران پژوهش‌های خود درباره استفاده از هوش مصنوعی در حوزه نفت و گاز را ارائه دادند، نشست «هم‌اندیشی تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در صنعت نفت؛ روندها، فرصت‌ها و چالش‌ها» در سومین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (جمعه، ۲۱ اردیبهشت) برگزار شد.

کد خبر 641328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =