راه‎های فروش نفت و بازگشت وجوه حاصل از فروش آن بررسی شد

راه‌های فروش نفت و بازگشت وجوه حاصل از فروش آن در نشست مشترک اعضای کمیسیون انرژی و برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و بیژن زنگنه، وزیر نفت بررسی شد.

به گزارش شانا، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره این نشست که عصر دیروز (سه‌شنبه، پنجم تیرماه) برگزار شد، گفت: این نشست 2 دستور کار داشت. نخست؛ مسائل روز اقتصادی، درآمدهای نفتی، فروش نفت و اجلاس اخیر اوپک و دوم؛ وضع بلندمدت رابطه مالی نفت، درآمدهای نفتی، خزانه و سیستم بانکی.

وی با بیان این‌که وزیر نفت در این نشست گزارشی از اجلاس اخیر اوپک به نمایندگان ارائه کرد، افزود: وزیر نفت توضیحاتی درباره وضع ایران در اوپک و این‌که آیا تصمیم‌ها در این نشست منجر به کاهش تولید یا افزایش قیمت نفت می‌شود ارائه داد که بر این اساس گزارش وزیر مثبت بود و نتیجه این بود که ایران در بخش فروش نفت متضرر نمی‌شود.

تاجگردون تصریح کرد: این نشست برای شناسایی مشکلات موجود کشور و کمک به دولت و همچنین صنعت نفت کشور بود تا در آینده شاهد مشکلات کمتری باشیم.

 تدوین بودجه اضطراری از سوی دولت

رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز پس از این نشست از تدوین بودجه اضطراری از سوی دولت خبر داد و با اعلام آمادگی درباره تشریح این بودجه برای نمایندگان مجلس تصریح کرد: براساس پیش‌بینی دولت، ممکن است بودجه 386 هزار میلیارد تومانی امسال دولت به میزان 40 هزار میلیارد تومان یا 70 هزار میلیارد تومان کاهش داشته باشد و پیش‌بینی دیگر این که برای سال آینده 105 هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع رخ دهد.

نوبخت به روند صادرات نفت در ماه‌های آینده اشاره و عنوان کرد: آنچه در آینده در بحث صادرات نفت رخ می‌دهد یا ادامه روند موجود است یا تقلیل صادرات.

تشکیل کمیته مشترک برای کاهش  فشار تحریم‎ها

فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز در مورد این نشست اظهار کرد: در این نشست راه‌های فروش نفت و بازگشت وجوه حاصل از فروش آن، به گونه‌ای که در دام تحریم‌ها گرفتار نشویم بررسی شد.

وی، رابطه مالی میان شرکت ملی نفت و دولت را از دیگر موارد مورد بررسی در این نشست عنوان کرد و گفت: بر اساس مصوبه مجلس، امسال 6 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در مناطق نفت‌خیز کشور برای  توسعه میدان‌های نفتی  اختصاص یافت که شورای اقتصاد نیز این موضوع را تایید کرد و به صندوق توسعه ملی ابلاغ شد.

حسنوند با بیان این‌که مقرر شد کمیته‌ مشترکی از سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت، کمیسیون انرژی و بودجه تشکیل شود، ادامه داد: جلسات این کمیته به صورت دائم و در فاصله زمانی نزدیک برگزار می‌شود و اگر در بخشی به اجازه مجلس نیاز باشد این مجوز صادر خواهد شد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگر این کمیته بتواند فعالیت‌های خود را با استفاده از تمام ظرفیت‌ها انجام دهد می‌تواند عامل موثری در کاهش فشار تحریم، فروش نفت و درآمدهای نفتی باشد.

کد خبر 283463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =