آمریکا با وجود سیاست‌های خشن علیه ایران، ناگزیر به عقب‌نشینی است

معاون سابق مدیر امور بین‌الملل در بازاریابی و عملیات نفت‌خام، سیاست آمریکا در متوقف کردن صادرات نفت ایران را از همان ابتدا غیر واقع‌بینانه دانست و گفت: آمریکا با وجود سیاست‌های خشن علیه ایران سرانجام ناگزیر به عقب‌نشینی و تعدیل در مواضعش است.

صفرعلی کرامتی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به این‌که نبود اجماع بین‌المللی علیه ایران عمده‌ترین تفاوت تحریم سال 2012 و 2018 است، اظهار کرد: آثار مثبت نبود اجماع بین‌المللی علیه تحریم‌ها، تحت‌الشعاع ماهیت بازار نفت و نگرانی شرکت‌های بزرگ نفتی و تجاری برای همکاری با ایران قرار گرفته است و شرکت‌های بزرگ نفتی غربی همسو با این موضوع سطح رابطه خود با شرکت ملی نفت ایران را کاهش داده‌اند، اما انتظار می‌رود با اجرایی شدن کانال ویژه مالی و بانکی اروپا برای حفظ و توسعه روابط تجاری با ایران، روابط شرکت‌های غربی دوباره اعاده شود.

وی، مهم‌ترین دلیل آمریکا برای دادن معافیت به خریداران نفت را وابستگی آنها به نفت ایران عنوان کرد و افزود: کشورهایی که مشمول معافیت شده‌اند در عمل به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته نخست؛ کشورهایی مثل ژاپن و کره جنوبی که اگرچه به لحاظ سیاسی همگرایی کامل با آمریکا دارند، اما به دلیل این که فاقد منابع نفت و گاز هستند به نفت و گاز خاورمیانه از جمله ایران وابستگی دارند. این کشورها در ماه‌های گذشته مذاکرات فشرده‌ای با مقام‌های آمریکا برای گرفتن معافیت نسبی انجام دادند که سرانجام موفق شدند.

معاون سابق مدیر امور بین‌الملل در بازاریابی و عملیات نفت‌خام ادامه داد: دسته دوم کشورهایی نظیر چین، هند و ترکیه هستند که همگرایی سیاسی جدی با آمریکا ندارند و تا حدی به سیاست قلدرمابانه و یکجانبه آمریکا معترض بوده و هستند و بارها اعلام کرده‌اند که ممکن است سطح خرید نفت خود از ایران را تا حدی تعدیل کنند، اما هر گز روابط نفتی خود با ایران را قطع نخواهند کرد.

کرامتی تصریح کرد: مجموعه این شرایط به همراه افزایش قیمت نفت در ماه‌های اخیر، گزارش ماه گذشته آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر ایجاد بی تعادلی بازار و افزایش قیمت در صورت حذف کامل نفت ایران، وابستگی شدید بازار آسیا به نفت منطقه خاورمیانه از جمله نفت ایران سبب عقب‌نشینی آمریکا از مواضع اولیه و اعطای معافیت به برخی کشورها شده است.

معاون پیشین مدیر امور بین‌الملل در بازاریابی و عملیات نفت‌خام، برداشت از ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت و تزریق آن به بازار را سبب افزایش عرضه عنوان کرد و گفت: این موضوع سرانجام سبب کاهش قیمت نفت خواهد شد.

بلومبرگ 11 آبان‌ماه در گزارشی نوشت آمریکا به هشت کشور از جمله چین، ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه داده است به خرید نفت از ایران پس از اعمال تحریم‎ها ادامه دهند.

کد خبر 285500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =