قرن بیست‌ویکم، قرن انرژی‌های تجدیدپذیر است

مدیرعامل اویک گفت: اگر قرن نوزدهم را قرن زغال‌سنگ و قرن بیستم را قرن نفت قلمداد کنیم، باید قبول کنیم قرن بیست‌ویکم به‌ویژه نیمه دوم این قرن را باید قرن انرژی‌های تجدیدپذیر و دوره تغییر قدرت در عرصه انرژی در دنیا به شمار آورد.

به گزارش خبرنگار شانا، غلامرضا منوچهری، معاون سابق توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل اویک، امروز (سه‌شنبه، ۱۶ مهرماه) در بخش ارائه سخنرانی‎های کلیدی پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو، با موضوع «تحولات ساختاری در صنعت نفت» گفت: دنیا در آستانه تحول عمده در بخش انرژی است، بنابراین به‌طور طبیعی اگر این تحولات را خوب بشناسیم، می‌توانیم موقعیت کشور را بازبینی و به مسیر توسعه کشور کمک کنیم.  

وی با بیان اینکه بخش انرژی دنیا در معرض تحولات بنیادین قرار دارد، به تبیین مهم‌ترین روندهای جهانی حوزه انرژی پرداخت و در این میان به رشد مصرف گاز و متقابلا پایین آمدن تقاضا برای نفت و اجبار برای کاهش مصرف و تولید زغال‌سنگ، ظهور انرژی‌های تجدیدپذیر و برقی شدن صنایع، ظهور منابع غیرمتعارف نفت و گاز در آمریکای شمالی و تدوین مقررات مربوط به کاهش مصرف گاز دی‌اکسیدکربن اشاره کرد.

مدیرعامل اویک به کاهش هزینه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و ظهور فناوری‌های نو در این عرصه اشاره و تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته، هزینه تولید انرژی خورشیدی در جهان حدود ۷۰ درصد و هزینه تولید انرژی بادی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است و این روند کاهشی ادامه دارد.

به گفته وی، اگر قرن نوزدهم را قرن زغال سنگ و قرن بیستم را قرن نفت قلمداد کنیم، باید قبول کنیم قرن بیست‌ویکم به‌ویژه نیمه دوم این قرن را باید قرن انرژی‌های تجدیدپذیر و دوره تغییر قدرت در عرصه انرژی در دنیا به شمار آورد.

منوچهری ادامه داد: رشد سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ چندان مطلوب نبوده است و بیشترین سرمایه‌گذاری را آمریکای شمالی در این زمینه داشته که سرمایه‌گذاری انجام شده در این بخش حدود سه برابر سرمایه‌گذاری در بخش خاورمیانه بوده و این حجم سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی قابل توجهی در این بخش به همراه داشته است.

معاون سابق توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل اویک گفت: تحولات ساختاری شرکت‌های نفتی به‌ویژه حرکت آنها به سمت رقابت‌پذیری بیشتر در نوع خود قابل توجه است و باید این فضای رقابتی در کشور فراهم شود.

منوچهری تصریح کرد: اگر به سیاست‌های کلی نظام در بخش انرژی نگاهی کنیم می‌بینیم با در نظر گرفتن سیر طبیعی انرژی در دنیا، جایگاه کشور ما و ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، پیش‌بینی‌های مناسبی شده است و باید بتوانیم در همین جهت و برای حاکثرسازی منافع ملی تلاش کنیم.

وی یادآور شد: بر اساس روندهای موجود در دنیا، هفت اکوسیستم را می‌توانیم در بخش انرژی کشور راهبری کنیم تا بتوانیم از وضع کنونی حداکثر استفاده را ببریم، این هفت روند شامل تنوع شرکت های بالادستی و الگوهای قراردادی، توسعه زیرساخت‌های تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه استارت‌آپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان، تبدیل نفت و گاز خام به فرآورده‌های پالایشی و پتروشیمی، توسعه صنایع پشتیبانی و تولید تجهیزات، ارتقای کارآیی و کاهش شدت مصرف انرژی، توسعه تجارت فرآورده‌های انرژی با همسایگان است.

پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو از صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۶ مهرماه) آغاز به کار کرده است و فردا (چهارشنبه، ۱۷ مهرماه) به کار خود پایان می‌دهد.

کد خبر 294127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =