۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۷
  • کد خبر: 314197
روس‌ها رفتند؛ آستین‌ها را بالا زدیم

*اواخر دهه ۸۰ شمسی بود که مدیرعامل وقت شرکت مهندسی و توسعه نفت صدایم کرد و گفت «با روس‌ها که به توافق نرسیدیم، آنها برای منافع بیشتر به البدره عراق رفته‌اند. باید خودمان آستین‌ها را بالا بزنیم و توسعه میدان نفتی آذر را آغاز کنیم».

*به منطقه آمدم تا بررسی اجمالی از روی سطح میدان داشته باشم. با راهنمایی یکی از خوبان ایلام، جناب آقای کمریان و برای دریافت مجوز ورود به منطقه مرزی سراغ مسئول آن زمان «حاج عمران محمدی» رفتیم. موضوع را گفتم. مکثی کرد و سپس یک تفنگ کلاشینکف به دستم داد و گفت برویم میدان. پرسیدم تفنگ برای چه؟ گفت در میدان می‌گویم.

*میدان هنوز مین‌روبی نشده بود و هنوز همه‌جا میراث مرگبار باقی‌مانده از جنگ تحمیلی دیده می‌شد. با احتیاط قدم برمی‌داشتم، اما حاج عمران با اطمینان و صلابت راه می‌رفت. بخشی از میدان آذر را تا لب مرز و نیز بخشی از میدان چنگوله را قدم زدیم و تقریباً وسعت میدان را در شرق، غرب، شمال و جنوب ارزیابی کردم. در خلال این قدم زدن‌ها گفت «حدود ۱۵، ۱۶ سال داشتم. آن موقع این تفنگ که در دست شماست شاید کمی از قد من کوتاه‌تر بود. به همراه دیگر ایلامی‌ها و نیز دیگر هموطنان برای پاسداری از این منطقه به اینجا آمدیم و با جانفشانی و رشادت و شهادت همرزم‌هایم توانستیم این بخش از خاکمان را دوباره به سرزمین مادری خود بازگردانیم. حالا نوبت شما مهندسان و دیگر کارکنان صنعت نفت است که با تلاش و تدبیر خود و توسعه منابع زیرزمینی، ضمن تأمین منافع ملی، فرصت را برای اشتغال نیروهای بومی، رونق اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های ایلام فراهم کنید».

*با تعیین مشاورین سطح‌الارض و زیرسطح، انجام مهندسی پایه آغاز شد و توأماً با انتخاب مهندس مشاور و پیمانکار مین‌روبی، کار مین‌روبی با دست توانای دلاوران بسیجی که هرکدام خود در این منطقه خاطرات زیادی از فداکاری‌ها و رشادت‌ها داشته‌اند آغاز شد و سرانجام با سلامت و بدون هیچ تلفاتی به پایان رسید. تحصیل زمین هم با همت اداره‌های مختلف منطقه از جمله جهاد کشاورزی، ثبت اسناد و دیگر سازمان‌های خوب این مرز و بوم انجام و احداث جاده اصلی به میدان از دوراهی مهران - دهلران و همین‌طور جاده‌های فرعی به محل چاه‌ها و سلرسازی آغاز شد.

*با رفتن شرکت‌های خارجی و پیشنهاد کنسرسیوم اویک و صندوق سرمایه‌گذاری نفت، مذاکرات قرارداد توسعه میدان با این کنسرسیوم به روش بیع‌متقابل انجام و این قرارداد امضا شد. در پایان سال ۹۰ مأموریت ۳۰ سال کار صادقانه این حقیر در نفت رو به پایان بود. در این میان، با انتخاب مهندس یاراحمدی به‌عنوان مجری جدید طرح توسعه آذر که جوانی با استعداد، متعهد و متخصص بود و سال‌ها به‌عنوان مدیر مهندسی نفت در جوار مجری طرح در کار آغازین توسعه میدان نفتی آذر فعالیت داشت و با دستان توانا و اراده قوی و امید به خدا مراحل سخت توسعه این میدان آغاز شد.

*امروز تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه با همکاری و همدلی کلیه دست‌اندرکاران و مساعدت ارگان‌های دولتی، نهادهای بومی، مردم غیور ایلام به‌ویژه منطقه مهران و بدون کمک شرکت‌های خارجی امکان‌پذیر شده و همه اهداف طرح با حفظ منافع ملی محقق شده است و خوشحالم که رؤیای مرحوم سردار حاج عمران محمدی که اشتغال نیروهای بومی و رونق اقتصادی استان بوده تحقق یافته است.

غلامحسین زورمند

پیشکسوت صنعت نفت و مجری پیشین طرح توسعه میدان‌های آذر و چنگوله

کد خبر 314197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =