-
ارتقای جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی با تقویت دیپلماسی منطقهای
توسعه دیپلماسی انرژی و امضای قرارداد سوآپ ۲ میلیارد مترمکعبی گاز میان ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان افزون بر پایداری شبکه گاز ایران در استانهای شمالی، تقویت سهم ایران در تجارت جهانی گاز را نیز بهدنبال خواهد داشت.
-
کارآفرینی از رهگذر دانشگاه صنعت نفت
دانشگاه و پژوهشگاه صنعت و دیگر مراکز علمی و تحقیقاتی وابسته به صنعت نفت از مهمترین سرمایههای کشور و وزارت نفت هستند، با یک فرض محال اما بسیار قابل تأمل، فرض کنیم نفت این مراکز علمی را در اختیار نداشت؛ در این صورت و بیشک، نخستین موضوعی که به ذهن میرسید این بود که بدون داشتن چنین مراکزی، امکان داشتن چنین صنایع توانمندی وجود نداشت.
-
صنعت نفت جان میگیرد
اگرچه جذب سرمایه در صنعت نفت بهدلیل تحریمهای طولانی، کاری سخت به نظر میرسد، اما امید به رفع تحریمها و جدیت و خوشبینی مدیریت جدید صنعت نفت میتواند دورانی نو را برای صنعت نفت رقم بزند و جان تازهای به این صنعت ببخشد.
-
آینده گاز ایران: سؤال درست چیست؟
موضوع کسری بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان، برای کشوری که بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و قدمت صنعت نفت آن به بیش از یک قرن پیش برمیگردد، قدری دور از انتظار است. اما در ظاهر در ادامه مسائل گازی دو دهه اخیر باید آن را پذیرفت. ریشه این مشکل کجاست؟
-
احیای کارآفرینی در مراکز علمی صنعت نفت
ایران برای حکمرانی قوی و پیشرفت در مسیر توسعه، نیازمند مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاههایی برای دانش افزایی و کارایی بهتر است. از آنجایی که خواسته یا ناخواسته در مقاطعی از تاریخ اقتصادی کشور، برنامه توسعه برونزا، حاکم شد و صنعت نفت نیز نمونه بارز آن است، با وجود این، مراکز علمی و تحقیقاتی در حاکم کردن توسعه درونزا بر سیستم برنامهریزی کشور نقش برجستهای ایفا کردند.
-
چالش اقلیم و ایران
مدیرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت نوشت: چالش اقلیم از منظر سیاستهای مقابله با آن برای کشور ما که دارنده یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان است تهدید مضاعفی است که میتواند در صورت نبود مدیریت و برنامهریزی، اقتصاد ملی و معیشت مردم را با مخاطره بیشتری روبهرو کند.