مشخص نشدن زمان افزایش قیمت بنزین تدبیر امنیتی بود

سخنگوی دولت با بیان اینکه همه شواهد نشان‌دهنده این است که اگر افزایش قیمت بنزین را زودتر اعلام می‌کردیم در واقع باید قبل از طرح به استقبال درگیری می‌رفتیم، گفت: اعلام نشدن ساعت مشخص برای افزایش قیمت بنزین، تدبیر امنیتی بود.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، علی ربیعی، امروز (چهارشنبه، ۲۹ آبان‌ماه) در حاشیه نشست هیئت دولت گفت: امروز و در نشست هیئت دولت درباره برخی بیرون‌ماندگان از سهمیه سوخت بحث شد و وزارت نفت به‌همراه وزارت کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت ساماندهی خواهند کرد تا در سامانه‌هایی که پیش‌بینی می‌شود، تصمیم‌گیری شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نامناسب بودن فضای اطلاع‌رسانی برای تغییر قیمت بنزین افزود: از برخی دوستان تعجب کردم که بحث اقناع را مطرح می‌کنند. این می‌تواند دو منظور را به دنبال داشته باشد، نخست اینکه چرا شما به مردم اعلام نکردید که ما از فلان ساعت می‌خواهیم قیمت بنزین را افزایش دهیم؟ مردم عمدتا همین مسئله را بیان می‌کنند که چرا ما اطلاع‌نداشتیم از فردا قیمت بنزین افزایش می‌یابد؟

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما یادمان نرفته بنزین‌هایی که به خانه‌ها انتقال یافت چه تعداد مجروح داشت و چه تعداد خانه‌ دچار آتش‌سوزی شدند. افرادی که ما در خیابان با تیربار دیدیم، از دو تا سه هفته قبل فرصت‌های بزرگی در اختیارشان قرار می‌گرفت، اینکه ما ساعت مشخصی را برای افزایش قیمت بنزین اعلام نکردیم، تدبیر امنیتی بوده است.

ربیعی عنوان کرد: تمامی شواهد نشان‌ می‌دهد اگر افزایش قیمت بنزین را زودتر اعلام می‌کردیم در واقع باید پیش از اجرای طرح به استقبال درگیری می‌رفتیم.

وی ادامه داد: بحث این است که چرا شما از قبل اعلام نکردید قرار است قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابد. من این موضوع را ارجاع می‌دهم به برنامه سوم توسعه به ‌بعد، مگر در برنامه ششم این بحث‌ها در مجلس صورت نگرفت؟ مگر مدت‌ها نیست که درباره یارانه پنهان بحث می‌شود؟

سخنگوی دولت گفت: ما دو مورد کسری داشتیم. کسری بودجه و کسری حمایت اجتماعی. اساس بر این بود که باید مالیات‌ را افزایش بدهید یا اینکه پول چاپ کنید و باز مردم را فقیرتر کنید. ما نه باید پول چاپ می‌کردیم و نه فروش نفت به آن اندازه‌ای است که بتوان کسری حمایت اجتماعی را افزایش داد.

ربیعی تصریح کرد: ۶۰ لیتری که مبنای سهمیه بنزین در نظر گرفتیم، منطق علمی دارد و کارشناسان اقتصادی میانگین مصرف روستا و شهرهای کوچک و بزرگ را در نظر گرفتند، به‌طوری که یک روستایی ممکن است حتی سهمیه ۶۰ لیتر را هم مصرف نکند و در شهرهای کوچک برای یک فرد همین سهمیه کفایت کند.

وی عنوان کرد: از مردم درخواست می‌کنم اجازه دهند طرح مدیریت مصرف سوخت اجرا شود و چند ماه صبوری داشته باشند، به‌طور حتم آثار آن در طرح حمایت معیشتی و زندگی مردم نمایان خواهد شد.

کد خبر 295641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =