۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
  • کد خبر: 641678
پتروشیمی مکران بحران سیلاب را مدیریت کرد

شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران از طریق ایجاد سیل‌بند و اجرای شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی بحران سیلاب را مدیریت کرد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران، تهدیدها یکی از بهترین فرصت‌ها برای باروری استعدادها، تقویت همدلی، شکوفایی ایده‌ها و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های موجود و بالقوه است. تبدیل تهدید به فرصت حاصل نخواهد شد مگر با شناخت مناسب و تکیه بر برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح منابع.

ازاین‌رو، شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران با اولویت‌قراردادن شناخت بستر طبیعی استقرار خود و با تکیه بر طرح‌های مطالعاتی انجام‌شده در حوزه‌های مدیریت و جمع‌آوری روان‌آب‌های سطحی، مطالعات زیست‌محیطی، مطالعات اقلیمی و بحران‌های طبیعی در منطقه چابهار، ضمن انطباق شرایط فنی و مهندسی طرح‌های صنعتی خود با شرایط بومی چابهار، درصدد تبدیل تهدیدهای ناشی از سوانح طبیعی به فرصت بوده است.

یکی از سوانح طبیعی که در سال‌های گذشته برای مردمان منطقه بلوچستان چالش ایجاد کرده، موضوع رخدادهای سیلاب در منطقه بلوچستان است؛ رخدادی که لذت بهره‌گیری از نعمت ارزشمند آب، این دارایی ارزشمند در منطقه را با چالش‌های ناشی از سیلاب از بین برده، دیار بلوچستان را از امکان استفاده بهینه از آب محروم ساخته و نعمت را به نقمت مبدل ساخته است.

ازاین‌رو، شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران با نگرشی ارزشمند در حوزه مدیریت منابع و بهره‌گیری از دانش بومی مردم منطقه بلوچ درباره طرح‌های آبخیزداری و ایجاد «هوتک» در طول سال‌های توسعه خود از طریق ایجاد سیل‌بند و اجرای شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی، بحران سیلاب را مدیریت کرد.

در گام بعدی، با اجرای طرح مدیریت و ذخیره‌سازی بخشی از روان‌آب‌های حاصل در سطح یوتیلیتی آب نیروی مکران برای ذخیره‌سازی آب باران به‌عنوان یکی از مواهب الهی و ارزشمند اقدام کرد. مخزن جمع‌آوری آب باران بخش عمده روان‌آب‌های یوتیلیتی آب نیروی مکران را ذخیره‌سازی و دوباره استفاده می‌کنند. این طرح با سرمایه‌گذاری و توجیه‌پذیری اقتصادی بالا از مصادیق تبدیل تهدید به فرصت بوده تا بتوان به‌نحواحسن از رحمت الهی بهره جست.

مخزن ذخیره جمع‌آوری آب‌های سطحی یوتیلیتی آب نیروی مکران اکنون با ظرفیت بیش از ۲۴ هزار مترمکعب طی بارش‌های ۶۰ روز گذشته در منطقه، به ظرفیت واقعی خود رسیده است. این مخزن به‌صورت مکعب ذوزنقه طراحی شده و ابعادی بالغ بر ۵۶ متر عرض و ۸۳ متر طول در بخش بالایی خود دارد. عمق این مخزن نیز ۹ متر است. درضمن، همه ملاحظات ایمنی و حفاظت‌گذاری‌ها انجام و ملاحظات بهداشتی نیز به‌صورت مستمر در آن پایش می‌شود. آب شیرین ذخیره‌سازی‌شده در این مخزن می‌تواند برای عملیات‌های عمرانی، فضای سبز و… مصرف شود. طرح یادشده نمونه‌ای بارز از مدیریت بهینه و یکپارچه منابع آب، انرژی و محیط‌زیست در شهرک پتروشیمی مکران است و امیدواریم با افزایش چنین طرح‌هایی در منطقه، شاهد توسعه پایدار و شکوفایی منطقه همگام با حفظ محیط‌زیست باشیم.

کد خبر 641678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =