درآمد روزانه 12 میلیون دلاری با بهره برداری از پروژه های نفت مرکزی

شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت نفت مرکزی گفت: از 121 پروژه و زیر پروژه موسوم به طرح توسعه 16 میدان که در شرکت نفت مناطق مرکزی تعریف شد سال گذشته 119 پروژه به بهره برداری رسید که روزانه 12.8 میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار شانا، مهدی فکور امروز (5 مرداد) درجمع خبرنگاران تصریح کرد: قرارداد توسعه 16 میدان پیشتر میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت متن امضا شده بود که در سال 1385 شرکت اویک جایگزین شرکت متن شد و شرکت نفت مرکزی به عنوان نماینده شرکت ملی نفت ایران در این پروژه معرفی شد.

وی افزود: به جز دو پروژه واحد نمکزدایی دهلران (با 93 درصد پیشرفت) و طرح توسعه میدان خشت (با 85 درصد پیشرفت) مابقی پروژه های بسته توسعه 16 میدان به بهره برداری رسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی اعتبار اختصاص داده شده به 119 پروژه اجرا شده در سال 91 (به جز هزینه سرکان-مالکوه) را 102 میلیون دلار و یک هزار و 949 میلیارد ریال اعلام کرد.

به گفته وی اجرای این 119 پروژه در سال 91، سه هزار و 922 نفر اشتغال زایی و با احتساب نفت بشکه ای 100 دلار، 12.8 میلیون دلار در روز ارزآوری برای کشور به همراه داشته است و در صورتی که به مدت 20 تا 25 روز تولید از این میدان ها انجام شود کل اعتبار هزینه شده، بازگشت داده خواهد شد.

فکور میانگین استفاده از توان ساخت داخل در 119 طرح و پروژه اجرا شده در سال 91 را به صورت میانگین 65 درصد اعلام و تصریح کرد: در برخی پروژه ها این رقم به 100 درصد و در برخی دیگر 35 درصد بوده است.

رشد 6 درصدی تولید گاز در نفت مرکزی

فکور گفت: متوسط تولید گاز در سال 90 در این شرکت روزانه 257 میلیون متر مکعب بوده است که این میزان در سال گذشته به روزانه 264 میلیون متر مکعب رسید، این یعنی رشد 6 درصدی تولید.

مدیرعامل شرکت نفت مرکزی با اشاره به اینکه متاسفانه مصرف گاز در کشور فصل گرم سال افزایش یافته است، افزود: میانگین تولید گاز در سال 91 در این شرکت در فصل گرم سال، 244 میلیون متر مکعب در روز بوده است؛ این در حالی است که این میزان در سال 90 روزانه 234 میلیون متر مکعب اعلام شده بود.

وی در باره روند تولید گاز در فصل سرد سال گفت: با توجه به اینکه سال گذشته سرما هوا شدت زیادی نداشت، در اوج مصرف گاز 301 میلیون متر مکعب در روز گاز در کشور مصرف شد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 306 میلیون متر مکعب در روز بوده است.

ساخت پالایشگاه پارسیان 2 در مدت دو سال و نیم
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در تشریح فعالیت های انجام شده از سال 85 در این شرکت گفت: در دی ماه سال 85 پالایشگاه پارسیان 2 با ظرفیت تولید روزانه 40 میلیون مترمکعب گاز در مدت 2 سال و نیم وارد سرویس شد که این مهم رکورد قابل توجهی در ساخت پالایشگاه با چنین ظرفیتی به حساب می آید.

افزایش 25 میلیون مترمکعبی گاز در سال 87

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی درباره اقدام های انجام شده در سال 87 در این شرکت گفت: بر اساس دستور وزیر نفت وقت، قرار شد 17+1 حلقه چاه گازی با توان تولید 25 میلیون مترمکعب گاز در روز در این سال احداث شود که با تلاش همکاران و با توجه به سختی هایی که در مناطق کوهستانی در مناطق نار کنگان شانول و وراوی داشتیم با تمام سختی ها این چاه ها در سال 87 به تولید رسید.

فکور تصریح کرد: با توجه به مشکلات ایجاد شده در نتیجه قطعی گاز ترکمنستان در سال 86، با افزایش 25 میلیون مترمکعبی تولید گاز به اندازه یک فاز پارس جنوبی در کشور گاز تولید شد که این مهم اقدام ارزنده ای است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی موفقیت کارکنان این شرکت و شرکت های دیگر در خاموش کردن دکل 118 نفت شهر را یکی دیگر از دستاوردهای کارکنان شرکت نفت مناطق مرکزی در سال 89 برشمرد و گفت: این دکل قرار بود چاه شماره 24 نفت شهر را حفاری کند و 300 متر قبل از این که وارد مخزن شود، دچار حریق شد ولی با موفق به ثبت رکورد های بی نظیر برای فراهم کردن امکانات جهت خاموش کردن این آتش سوزی شدیم.

تولید نفت سنگین از میدان پایدار شرق به میزان 6500 بشکه در روز

فکور از آمادگی برای تزریق گاز به مخزن ذخیره سازی سراجه قم در سال 90 خبر داد و گفت: نفت مرکزی به عنوان یکی از بخش های بالادست موفق شد طرح ذخیره سازی سراجه قم را در سال 90 به پایان برساند و این طرح آماده پذیرش گاز برای ذخیره سازی در مخزن شد.

وی افزود: همزمان با این عملیات پمپ های چند فازی پایه دار غرب راه اندازی و دو پمپ وارد سرویس شد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تولید نفت از میدان سنگین پایدار شرق را از دیگر دستاوردهای مهم در سال 90 اعلام و تصریح کرد: اسفند سال 90  تولید روزانه 6500 بشکه نفت سنگین با API 11 تا 13 از این میدان آغاز شد و برای نخستین بار بود که بدون ساخت کارخانه جداگانه ای تولید از یک میدان را توانستیم عملیاتی کنیم.

بهره برداری از طرح ذخیره سازی میدان سراجه در سال 91

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تولید و تزریق گاز به میدان سراجه و افتتاح طرح ذخیره سازی این میدان در بخش بالادستی و پایین دستی را یکی از اقدام های مهم این شرکت در سال 91 اعلام و تصریح کرد: در نیمه دوم سال 90 به مدت یک ماه گاز به این میدان تزریق که به دلیل ورود به فصل سرما عملیات تزریق متوقف شد و در نهایت در سال 91 با راه اندازی کارخانه ای که هم تولید و تزریق گاز را انجام می داد تولید گاز از میدان سراجه آغاز شد.

فکور از به تولید رسیدن میدان آبان در سال 90 خبر داد و گفت: با استفاده از توان داخل تاسیسات این میدان طراحی و کارخانه سیار در محل میدان آبان مستقر شد که این اقدام در صنعت نفت بی نظیر بوده است.

به گفته وی در سال گذشته ظرفیت واحد بهره برداری چشمه خوش از 55 هزار بشکه در روز به 180 هزار بشکه در روز رسید همچنین در اسفند سال 91 طرح توسعه میدان های نفتی سروستان و سعادت آباد به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تولید نفت از میدان سومار در مدت زمان کمتر از 45 روز را یکی از رکوردهای ثبت شده در این شرکت در سال گذشته اعلام و تصریح کرد: این میدان با ظرفیت تولید 2000 بشکه در روز به بهره برداری رسید و در این مدت چاه 1 این میدان تعمیر شد همچنین 25 کیلومتر خط لوله انتقال احداث و از میدان های مین که در اطراف میدان نفتی سومار بوده اند عبور داده شد.

فکور به تولید رسیدن میدان نفتی آبان در مدت 3 تا 4 ماه را نیز از دیگر رکوردهای ثبت شده در این شرکت اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی از بهره برداری طرح توسعه میدان پایدار غرب آسماری و میدان نفتی پایدار غرب بنگستان در سال گذشته خبر داد و گفت: تلمبه خانه سبزاب که نقش مهمی برای انتقال نفت از دزفول شمالی به پالایشگاه های شمال کشور را دارد نیز سال گذشته به بهره برداری رسید.

به گفته وی ظرفیت مخازن این تلمبه خانه 360 هزار بشکه و ظرفیت پمپاژ آن 180 هزار بشکه است.

فکور افزود: خط لوله 24 اینچی به طول 65 کیلومتر که قابلیت انتقال روزانه 245 هزار بشکه نفت را دارد در این پروژه ساخته و این خط لوله با روش HDD از بستر رودخانه کارون عبور داده شد.

وی بهره برداری از طرح توسعه منیفولد سرکان و مالکوه، خط لوله 20 اینچ چشمه خوش به اهواز به طول 160 کیلومتر و با ظرفیت انتقال روزانه 220 هزار بشکه نفت، خط لوله 24 اینچ اهواز 3 با ظرفیت 220 هزار بشکه در روز، کمپ های عملیاتی اداری و رفاهی کارکنان در مناطق لامرد و کنگان و چشمه خوش را از پروژه های انجام شده این شرکت در سال 91 اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در تشریح ویژگی های برجسته طرح های اجرا شده این شرکت گفت: رکورد سرعت انجام کار در اجرای طرح توسعه میدان های سومار در مدت 45 روز، میدان آبان در مدت 3 تا 4 ماه و شوریجه دی در مدت 2 ماه و 10 روز به ثبت رسید که بسیار قابل توجه است ضمن آنکه متولی اجرای این پروژه ها شرکت نفت مناطق مرکزی بوده و در قالب برگزاری مناقصات نبوده است.

وی ساخت کارخانه بهره برداری سیار در میدان آبان و ساخت واحدهای بهره برداری، نمکزدایی، شیرین سازی، جمع آوری و تقویت و تزریق گاز در یک مجتمع برای نخستین بار در میدان های سروستان و سعادت آباد، ساخت هیتر شعله مستقیم به صورت 100 درصد بومی، نصب و راه اندازی واحد نمکزدایی شهید دسته بالایی از پروژه های ممتاز شرکت نفت مناطق مرکزی است.

پیشرفت 65 درصدی طرح ذخیره سازی مخزن گازی شوریجه D

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در تشریح روند پروژه های این شرکت در سال 92 گفت: پروژه انتقال نفت سرکان مالکوه به تلمبه خانه بردآسپی امسال به اتمام رسید و پیش تر نفت این منطقه به تلمبه خانه افرینه ارسال می شد.

فکور یکی دیگر از پروژه های در دست اجرای این شرکت در سال جاری را طرح ذخیره سازی شوریجه D اعلام و تصریح کرد: هم اکنون روزانه 8 تا 9 میلیون مترمکعب گاز شیرین از این میدان تولید می شود و بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است در هشت ماه فصل گرم سال روزانه 10 میلیون مترمکعب به این میدان تزریق و 4 ماه پس از آن روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز از آن برداشت شود.

وی پیشرفت طرح ذخیره سازی گاز در میدان شوریجه D را 65 درصد اعلام و تصریح کرد: تا کنون 18 حلقه چاه در این میدان حفاری شده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در تشریح قراردادهای این شرکت که بر اساس برنامه ریزی منابع آنها از خارج از صنعت نفت تهیه می شود افزود: قرارداد ان جی ال 3100 قرار است به صورت ای پی سی اف به مبلغ 1550 میلیون دلار و قرارداد توسعه میدان سومار در قالب ای پی سی اف با اختصاص اعتباری بالغ بر 35 میلیون دلار در بخش ارزی و 400 میلیارد دلار در بخش ریالی اجرایی خواهد شد.

فکور افزود: طرح توسعه فاز 2 میدان نفتی دانان نیز در قالب بیع متقابل قرار است اجرایی شود که هم اکنون در حال مذاکره هستیم و نقشه جامع اولیه میدان تهیه و کار فنی آن نیز انجام شده است.

وی ادامه داد: برای نخستین بار است که در شرکت نفت مناطق مرکزی قرارداد توسعه میدانی در قالب بیع متقابل بسته شده و هم اکنون به واحد برنامه ریزی تلفیقی وزارت نفت داده شده است.

فکور از ثبت 5 اختراع در این شرکت و دریافت گواهینامه خبر داد و گفت: این اختراع ها در زمینه کالاهای پرمصرف کاربردی در زنجیره تولید بالادست است.

به گفته وی در سال 81 نسبت شاغلان زیر دیپلم به کل شاغلان 56 درصد بوده که این رقم در سال 91 به 11 درصد کاهش یافت همچنین نسبت شاغلان لیسانس و بالاتر به کل افراد در سال 81، 14 درصد بوده که این میزان در سال 91 به 43 درصد رسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در تشریح روند پرداخت وام های این شرکت گفت: در سال گذشته از 7 ردیف وام های پرداختی، یک هزار و 173 فقره وام به کارکنان پرداخت شد که این میزان حدود 7 میلیارد و 150 میلیون تومان بوده همچنین 250 میلیون تومان در بخش مددکاری وام بلاعوض به کارکنان نیز پرداخت شده است.


کد خبر 206194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =