به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز، باقر پورقاسم روز شنبه (13 آبانماه) در یک نشست خبری که در حاشیه سومین روز نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان برگزار شد، با تشریح فعالیتهای پژوهشی مناطق نفتخیز جنوب در حوزه ساخت داخل گفت: زیرساختهای لازم برای بومیسازی فناوریها از ۱۰ سال گذشته در کشور ایجاد شد و امروز شاهد پیشرفتهای خوبی هستیم.
وی بومی سازی دانش فنی ساخت ماشینآلات فرآیندی را یکی از محورهای فعالیت مناطق نفتخیز جنوب در حوزه ساخت داخل برشمرد و افزود: هم اکنون در حوزه ساخت تجهیزات ماشین آلات فرآیندی پنج پروژه جاری، چهار پروژه مصوب و هفت پروژه در حال تصویب و در حوزه استفاده از علوم و فناوریهای جدید نانو و لیزر، ۳ پروژه جاری، ۳ پروژه خاتمه یافته، یک پروژه مصوب و یک پروژه در حال تصویب داریم.
پورقاسم با اشاره به سهم تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تولید نفت کشور یادآور شد: به طور طبیعی وقتی شرکتی تولید بیش از ۸۰ درصد نفت کشور را بر عهده داشته باشد، موظف است که در زمینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات فرآیندی اقدامات لازم را انجام دهد که بخشی از این اقدامها برای نخستین بار در کشور پایهگذاری شدند.
وی با بیان این که پروژه ساخت و تولید توربین سولار سنتر گازی خاتمه یافته است، تصریح کرد: پروژه ساخت چهار نوع کمپرسور مختلف را نیز در دستور کار داریم که پروژه ساخت یکی از این کمپرسورها به تصویب رسیده است.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب استفاده از شیوه های نوین ازدیاد برداشت را از دیگر برنامه های این شرکت دانست و گفت: به این منظور، شرکت ملی نفت ایران ۹ مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی را برای بررسی شیوه های ازدیاد برداشت در میدان های بزرگ نفتی تعیین کرده است.
وی با اشاره به این که هر کدام از این مراکز دانشگاهی، بررسی شیوههای ازدیاد برداشت در یک میدان را عهدهدار هستند، ادامه داد: سرانجام روش برتر از میان انواع شیوههای ازدیاد برداشت در میدان مربوطه انتخاب و ارائه می شود و مناطق نفتخیز جنوب موظف به بکارگیری این شیوهها خواهد بود.
پورقاسم با بیان این که برای نخستین بار تدوین دانش فنی و ساخت ژل پلیمر در حوزه ازدیاد برداشت در این واحد انجام شد، گفت: در بعضی از میدانهای سنگ کربنات به دلیل وجود سیستمهای شکستگی بزرگ، شرایطی در مخزن ایجاد میشود که لایه آب موجود در زیر لایه نفتی میتواند به علت افت فشار به طور مستقیم وارد چاه شود و در عمل بخشی از نفت اطراف چاه در این صورت غیرقابل برداشت میشود.
وی افزود: بررسی تأثیر تخلیه مخزن بر مچالگی لولههای جداری میدانهای کوپال و مارون، روشهای ازدیاد برداشت در میدان رامشیر به روش تزریق امتزاجی، بررسی شیوههای آلوده شدن نفت میدان مارون و ارزیابی مقاومت و یکپارچگی میدان گچساران در مقابل فشارافزایی از اهم پروژههای مصوب و در حال تصویب ما در حوزه ازدیاد برداشت هستند.
نظر شما