به گزارش شانا، سیدصالح هندی صبح امروز (سهشنبه، 23 آبانماه) در سمینار ارائه نتایج اکتشاف منابع هیدروکربوری با استفاده از MPOG اظهار کرد: بومیسازی تحقیقات در دانشگاهها و مراکز علمی کشور شرط نخست تقویت و توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی است.
وی با بیان این که طرحهای اکتشافی با توسعه تحقیق و پژوهش در مراکز دانشگاهی و پژوهشی شکوفا میشوند، گفت: روشهای نو به معنای رد روشهای پیشین نیست؛ بلکه افزایش سطح اطلاعات مانع بسیاری از ریسکها میشود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ضمن تأکید بر پیوند مستمر و فعال صنعت و دانشگاه گفت: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت آماده است برای گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه و امکان استفاده از ظرفیتهای موجود در دانشگاهها، در حوزه علوم زمین (ژئوشیمی) قراردادهای پژوهشی امضا کند.
هندی گفت: کارشناسان مدیریت اکتشاف برای نخستین بار در ایران موفق شدند مطالعه پژوهشی روی ساختمان سردشت را با استفاده از روش MPOG انجام دهند و طبق نتایج به دست آمده ساختمان یادشده واجد سیال هیدروکربوری بود و به احتمال زیاد افق مخزنی آسماری ساختمان سردشت با سیال نفتی تغذیه شده است.
وی افزود: مهمترین اهداف این مطالعات تعیین وجود یا نبود هیدروکربور در ساختارهای زیرزمینی واقع در نواحی مطالعاتی از طریق بهکارگیری روشهای نو علم ژئوشیمی سطحی، اولویتبندی ساختارهای تعیین شده از نظر فعالیتهای حفاری اکتشافی و تعیین نوع مخزن از نظر نوع سیال هیدروکربوری موجود در آن است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت گفت: با توجه به هزینه اندک اینگونه مطالعات نسبت به دیگر روشهای اکتشافی، می توان به منظور کاهش هزینه و ریسک فعالیتهای اکتشافی در نواحی مورد مطالعه، از این روش استفاده بهینه کرد.
هندی تصریح کرد: با توجه به پیشرفتهای فناوری، ژئوشیمی سطحی (surface geochemistry) به عنوان روشی جدید و قابل اعتماد در حوزه اکتشاف نفت و گاز دنیا معرفی شده است.
وی ادامه داد: فناوری ژئوشیمی سطحی، ظرفیت استفاده را در مطالعات و عملیات توسعهای میدانهای درحال بهره برداری دارد و یکی از نتایج آن بررسی حضور سیال هیدروکربور نفت در افق مخزنی سازند آسماری در ساختمان سردشت ناحیه دزفول است.
نتایج و دستاوردهای پروژه برآورد کمی و کیفی منابع هیدروکربوری ساختمانهای سردشت، گیسکان با استفاده از روش اکتشافی ژئوشیمی سطحی MPOG که با نظارت اداره مطالعات و تحقیقات ژئوشیمی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت و همکاری مرکز پژوهشی زمین شناسی و زمین شیمی نفت دانشگاه اهواز و شریکان خارجی در یک دوره پنجساله انجام شده است، امروز ارائه شد.
علیرضا زراسوندی، معاون ویژه معاونت علمی ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، ابراهیم حاجی دولو، معاون پژوهشی دانشگاه چمران اهواز از جمله حاضران در این سمینار بودند.
نظر شما