کمیت و کیفیت گاز لحظه‌‌ای کنترل می‌شود

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، از افزایش تولید گاز، روند افزایشی صادرات آن و نظارت بر کیفیت گاز تولیدی و صادراتی کشور خبر داد و گفت: کمیت و کیفیت گاز تولیدی کشور در لحظه کنترل می‌شود.

مهدی جمشیدی‌دانا، درباره تولید و فرآورش گاز طبیعی در کشور به خبرنگار شانا، گفت: پارسال 247 میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه‌های گازی کشور به‌ویژه پارس جنوبی، فرآورش و به شبکه انتقال گاز سراسری، تزریق شد که نسبت به تولید گاز در سال 95 (230 میلیارد مترمکعب) با رشد 18 میلیارد مترمکعبی معادل 8 درصد همراه بود.

وی درباره مقدار تولید گاز در پالایشگاه‌های پارس جنوبی، اظهار کرد: مقدار فرآورش گاز پارس‌جنوبی در سال 95، 147 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب بود که 62 درصد از سهم تولید گاز کشور را به خود اختصاص داد، اما این رقم در سال 96 به 172 میلیارد و 900 میلیون مترمکعب معادل 69 درصد از سهم تولید گاز کشور افزایش یافت. 

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز درباره تولید فرآورده‌های گاز در دو سال اخیر توضیح داد: در سال 95، 2 هزار و 760 تن ال‌پی‌جی تولید شد که با 4 درصد رشد، به رقم 2 هزار و 876 تن در سال 96 رسید، همچنین میزان تولید گوگرد در سال 95 یک هزار و 167 تن و میزان تولید اتان 2 هزار و 315 تن بود که به ترتیب با 18 درصد و 22 درصد افزایش به رقم یک هزار و 376 تن و 2 هزار و 831 تن در سال 96 رسید.

جمشیدی‌دانا با بیان این‌که تولید محصولات جانبی یکی از مهم‌ترین اقدامات پالایشگاه‌های گازی کشور است، درباره تولید میعانات گازی گفت: در سال 95، 210 میلیون بشکه میعانات گازی تولید شد که این رقم با 13 درصد رشد، در سال 96 به 237 میلیون بشکه رسید.

به گفته وی، بخش عمده‌ای از ال‌پی‌جی و گوگرد به ویژه در پارس‌جنوبی با هدف صادرات تولید می‌شود، اما تولید این محصولات در دیگر پالایشگاه‌ها برای مصرف داخل کشور است.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، از افزایش 7 میلیارد مترمکعبی گازرسانی به نیروگاه‌ها در سالی که گذشت، خبر داد و اظهار کرد: پارسال با 11 درصد رشد، 67 میلیارد و 700 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل شد که این رقم در سال 95، حدود 61 میلیارد مترمکعب بود.

افزایش 5 درصدی تولید گاز با کاهش زمان تعمیرات اساسی

جمشیدی‌دانا، با بیان این‌که تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها و شبکه انتقال گاز در نیمه ماه نخست هر سال انجام می‌شود، درباره انجام تعمیرات اساسی در سال 96 و تاثیر آن بر میزان تولید گاز، توضیح داد: در شش ماه نخست پارسال، حدود 12 درصد از ظرفیت کل پالایش گاز کشور به انجام تعمیرات اساسی محدود شد، به این معنا که از مجموع 158 میلیارد مترمکعب گازی که می‌توانستیم در سال 96 تولید کنیم، 139 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب گاز تولید کردیم.

وی از برنامه‌ریزی مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز برای کاهش زمان تعمیرات اساسی خبر داد و تصریح کرد: با کاهش زمان تعمیرات اساسی، گاز بیشتری برای تامین نیاز مصرف‌کنندگان تولید می‌شود، بنابراین امسال تنها 7 درصد از ظرفیت تولید را به تعمیرات اساسی اختصاص می‌دهیم که نشان‌دهنده افزایش 5 درصدی تولید گاز نسبت به سال 95 است.

صادرات گاز ایران روند صعودی را طی می‌کند

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، روند صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به ارائه آماری در این زمینه گفت: صادرات گاز کشورمان در سال 95، حدود 9 میلیارد و 100 میلیون مترمکعب بوده است.

وی افزود: میزان صادرات گاز ایران در سال 96 به 13 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب رسید که بیانگر رشد 4 میلیارد و 200 میلیون مترمکعبی برابر 46 درصد است، همچنین پارسال روزانه حدود 36 میلیون مترمکعب گاز به کشورهای همسایه صادر شد که در برخی روزها، این رقم به 46 میلیون مترمکعب نیز رسید.

گاز تولیدی پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی تحت کنترل است

جمشیدی‌دانا، گاز خروجی پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی را استاندارد، باکیفیت و قابل اطمینان توصیف کرد و گفت: همه پالایشگاه‌های گازی پارس‌جنوبی مطابق استانداردهایی که از سوی شرکت ملی گاز تعریف شده، فعالیت می‌کنند و این موضوع از راه کنترل آنلاین گاز خروجی این پالایشگاه‌ها قابل اثبات است.

وی افزود: در خروجی هر کدام از پالایشگاه‌های گاز، سامانه‌های آنالیز کیفی وجود دارد که گاز فرآورش شده را از هر لحاظ کنترل می‌کند. افزون بر این، شرکت مهندسی و توسعه گاز نیز در حال نصب و اجرای سامانه میترینگ در خروجی فازهای پارس‌جنوبی است تا نظارت بر کمیت و کیفیت گاز این پالایشگاه‌ها با دقت و حساسیت بیشتری ادامه یابد. 

کد خبر 282897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =