اجرای طرح بهینه‌سازی پالایشگاه اصفهان ضروری است

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان اجرای طرح بهینه‌سازی و بهبود فرآیند تولید پالایشگاه اصفهان را ضروری و حیاتی دانست.

به گزارش شانا، لطفعلی چاووشی اهداف کلی اجرای طرح بهینه‌سازی و بهبود فرآیند تولید پالایشگاه اصفهان را ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه مطابق با استاندارد یورو 5 برای پاسخگویی به نیاز کشور، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش خوراک نفت خام پالایشگاه و تثبیت ظرفیت آن از 375 هزار بشکه به 360 هزار بشکه در روز، افزایش تولید محصولات سبک به ویژه بنزین و کاهش تولید محصولات سنگین (نفت کوره) و همچنین تولید محصولات جدید شامل پروپیلن و بنزین سوپر برشمرد.

وی با تاکید بر این که قراردادهای اجرای طرح بهینه‌سازی و بهبود فرآیند تولید پالایشگاه اصفهان از سال 86 امضا شده، اما اجرای آن متوقف مانده است، گفت: برای اجرای طرح تبدیل نفت کوره به محصولات باارزش و سبک همچون بنزین و گازوئیل به حدود 2 میلیارد دلار نیاز است و این موضوع علت اصلی اجرایی نشدن آن است.

چاووشی تاکید کرد: هزینه اجرای این طرح با درآمدهای شرکت پالایش نفت اصفهان تامین نخواهد شد و انتظار است که بخشی از آن از طریق سهامداران تامین شود.

چاووشی با اشاره به این که نفت کوره بخش عمده‌ای از محصولات این پالایشگاه را تشکیل می‌دهد، گفت: بخشی از این محصول تولیدی در طول سال‌ها در کوره‌های پالایشگاه اصفهان و بخشی دیگر نیز در نیروگاه‌های تولید برق کشور استفاده می‌شد، زیرا هیچ دغدغه زیست‌محیطی و ممنوعیتی برای استفاده از آن وجود نداشت، اما به تدریج به دلیل مسائل زیست‌محیطی و رعایت الزامات آن، استفاده از نفت کوره محدود و ممنوع شد، به نحوی که به منظور رعایت الزامات زیست محیطی مشعل‌های گازسوز جایگزین مشعل‌های سوخت مایع شده است.

وی دلیل احداث نیروگاه شهید محمد منتظری در کنار پالایشگاه اصفهان را استفاده از نفت کوره تولیدی پالایشگاه دانست و افزود: نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در طول 30 سال از نفت کوره پالایشگاه برای تولید برق استفاده می کرد، اما به دلیل ممنوعیت‌ها و رعایت الزامات زیست محیطی، تمام مشعل‌های سوخت نفت کوره این نیروگاه در سال 92 پلمب و گاز جایگزین نفت کوره شد.

لطفعلی چاووشی تاکید کرد: پالایشگاه نفت اصفهان در سال 1352 به صورت مشترک ازسوی یک شرکت آمریکایی و آلمانی طراحی و در سال 1358 به وسیله متخصصان داخلی راه‌اندازی شد و به بهره برداری رسید، تکنولوژی و الگوی تولید استفاده شده در طراحی این پالایشگاه برای تولید فرآورده‌های نفتی مربوط به حدود 45 سال پیش است که به طور قطع هچ کدام از آنها جوابگوی نیاز امروز نیست.

وی با بیان این‌که پالایشگاه اصفهان برای نوسازی و مقابله با تهدیدهای کنونی و احتمالی پیش روی آن از جمله بحران کم آبی، برنامه بلند و راهبردی و چشم‌انداز تعریف کرده است، گفت: این شرکت در افق 1400 با تکیه بر ارزش‌های سازمانی، سرمایه‌های انسانی و استفاده از فناوری‌های نوین به منظور تامین منافع سهامداران و سایر ذی‌نفعان و دستیابی به استانداردهای جهانی فرآورده‌ها و محیط زیست، سرآمد شرکت‌های تولیدکننده فرآورده‌های نفتی کشور خواهد بود.

چاووشی با اشاره به این که صنعت پالایش نفت وابستگی شدیدی به آب دارد، افزود: با خشک شدن رودخانه زاینده‌رود، منبع اصلی تامین آب پالایشگاه اصفهان از دست رفته است.

وی میزان حقابه پالایشگاه اصفهان از زاینده رود را 10 میلیون متر مکعب در سال اعلام کرد و گفت: از سال 58 که این پالایشگاه به بهره‌برداری رسید، این حقابه از طریق تلمبه‌خانه‌ای در شهرستان دُرچه تامین می‌شد و هیچ دغدغه خاصی در این خصوص وجود نداشت، اما با خشک شدن زاینده‌رود باید به فکر منابع جدید آبی باشیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان این که این شرکت از گذشته تاکنون درباره کاهش مصرف آب حساسیت‌هایی داشته است، مصرف آب پالایشگاه اصفهان در سال گذشته را 9.5 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: با وجود افزایش ظرفیت تولید و راه‌اندازی واحدهای جدید، میزان مصرف آب پالایشگاه با اجرای برنامه‌های کاهش مصرف آب به 8 میلیون مترمکعب در سال جاری کاهش یافته است.

چاوشی با اشاره به این‌که شرکت پالایش نفت اصفهان در سال 89 طرح مطالعاتی استفاده از پساب را در شرکت تعریف کرد، گفت: این شرکت به عنوان نخستین شرکت در استان قرارداد استفاده از پساب را در سال 92 امضا کرد که خط انتقال آن اجرا شده و تصفیه‌خانه آن هم در حال ساخت است.

وی صرفه‌جویی در مصرف آب و اجرای طرح‌های جدید برای تامین آب را از اهداف شرکت اعلام کرد و افزود: لازمه صرفه‌جویی در مصرف آب، تعریف طرح‌های جدید دیگر است و برای ادامه حیات پالایشگاه اصفهان شاید در آینده نزدیک مجبور شویم در طرح‌های انتقال آب از خلیج فارس مشارکت کنیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان این که این پالایشگاه در سال 96 هر مترمکعب آب را به‌طور متوسط حدود هزار تومان خریداری می کرد، گفت: با احتساب مصرف سالانه 8 میلیون مترمکعب آب، این شرکت سال گذشته 8 میلیارد تومان بابت مصرف آب هزینه کرده است.

چاووشی اظهار کرد: پالایشگاه اصفهان امسال به صورت مقطعی و برای برخی مصارف، هر مترمکعب آب را تا 2 هزار و 500 تومان هم خریداری کرده است که باید با اجرای طرح های مهم، مصرف آب را در پالایشگاه به شدت کاهش دهیم. 

کد خبر 283856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =