
مدیر کل امور اقتصادی، تخصصی بین المللی وزارت امور خارجه ایران، گفت: ارزش کمک های غیر نقدی خارجی به زلزله بم تاکنون بالغ بر 76 میلیون دلار برآورد شده است.
به گزارش خبرنگار شانا، "بزرگمهر زیاران"، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: 68 کشور و 9 سازمان بین المللی، هفت سازمان کمک رسانی دولتی و هفتاد سازمان امدادرسانی غیر دولتی خارجی در امر کمک رسانی به منطقه زلزله زده بم، مشارکت داشتند.
وی افزود: در همین راستا انگلیس برای حمل و نقل مجروحان و امدادرسانی، دو هواپیما در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار داد.
همچنین به گفته مدیر کل امور اقتصادی، تخصصی بین المللی وزارت امور خارجه ایران، عربستان نیز یک هواپیمای بیمارستانی برای حمل و نقل مجروحان در اختیار ایران قرار داد که بسیار مفید بود.
زیاران با اعلام این خبر که تا کنون نزدیک به 240 فروند هواپیمای حامل کمک های خارجی و سه هزار امدادگر خارجی وارد ایران شده است، گفت: این پروازها همچنان ادامه دارد و هم اکنون کمک ها تخصصی شده و بیشتر بر مبنای اسکان موقت و راه اندازی خدمات اولیه ضروری و زیرساختاری است.
به گفته وی، کشورهای پاکستان، هندوستان، عربستان، روسیه، اکراین، ایتالیا، آمریکا، ترکیه و فنلاند در حادثه زلزله بم اقدام به احداث بیمارستان صحرایی در این شهرستان کردند.
زیاران در مورد نحوه ادامه کمک های خارجی به زلزله بم، گفت: برنامه سه ماهه سازمان ملل متحد معادل 29 میلیون و 400 هزار دلار کمک و همچنین برنامه شش ماهه فدراسیون جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ به ارزش 43 میلیون دلار از پنجشنبه هفته گذشته رسما اعلام و به اجرا در آمده است.
وی افزود: با اجرای این دو برنامه در مجموع 72 میلیون و 400 هزار دلار در زمینه های غذا، لجستیک، آب آشامیدنی و بهداشت، بهداشت و درمان و تغذیه، کمک رسانی به کودکان و زنان، آموزش و پرورش، بازسازی و راه اندازی خدمات شهری، اسکان، میراث فرهنگی و هماهنگی، امنیت، ارتباطات، اطلاعات و ارزیابی اجرای خود برنامه، کمک به منطقه زلزله زده بم خواهد شد.
وی در خصوص برخی نارسایی ها در توزیع کمک ها به زلزله زدگان، گفت: کار توزیع بر عهده وزارت امور خارجه نیست و علت این نارسایی ها را باید از سازمان های ذیربط و مسوول در این امر پرسید.
وی خاطر نشان کرد، فرایند کمک رسانی بین المللی به زلزله بم در جهان بی
سابقه بوده و هیچ حادثه ای در جهان، در این حد کمک دریافت نکرده است.
مدیر کل امور اقتصادی، تخصصی بین المللی وزارت امور خارجه ایران، سرعت عمل در پذیرش کمک ها و امدادگران از سوی ایران، لغو صدور روادید برای امدادگران خارجی و اعلام آسمان باز برای پروازهای امداد رسانی را از فعالیت های خوب وزارت امور خارجه ایران در جریان حادثه زلزله بم عنوان کرد.
کد خبر 12319
نظر شما