به گزارش خبرنگار شانا، مهندس علی اکبر احمدی دشتی روز چهارشنبه (21 فروردین) در جمع خبرنگاران بازدید کننده از سه مجتمع پتروشیمی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) با اشاره به این که پتروشیمی رازی از سال 1380 در لیست شرکت های قابل واگذاری قرار گرفت، افزود: پس از ارزیابی دارایی های شرکت، پتروشیمی رازی از ابتدای بهمن ماه سال 1386 از سوی سازمان خصوصی سازی به مدت یک ماه به صورت مزایده به فروش گذاشته شد.
وی تصریح کرد: در مزایده واگذاری مجتمع پتروشیمی رازی که با حضور یک شرکت ترک و چند شرکت داخلی در پایان بهمن ماه سال گذشته برگزار شد ترک ها با بالاترین پیشنهاد معادل 635 میلیارد تومان برنده مزایده شدند که البته برآوردهای شرکت 950 میلیارد تومان شامل 635 میلیارد تومان دارایی های شرکت و مابقی (325 میلیارد تومان) دیون شرکت بود.
مدیرعامل پتروشیمی رازی ادامه داد: بر اساس ضوابط شرکت ترک 60 روز کاری فرصت داشته است تا 20 درصد مبلغ قرارداد را پرداخت کند تا قرارداد بسته شود؛ بنابراین ترک ها تا فردا (شنبه 24 فروردین) فرصت دارند 20 درصد مبلغ یاد شده را پرداخت کنند و در غیر این صورت مزایده باطل شده و مزایده دومی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به گشایش آمونیاک سوم رازی در اسفند ماه سال گذشته اظهار داشت: طرح آمونیاک سوم رازی به سفارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به منظور تولید اسمی روزانه بیش از 2050 تن آمونیاک با استفاده از گاز طبیعی و هیدروژن های اضافی (Off Gas) مجتمع های منطقه ویژه پتروشیمی در ماهشهر در زمینی به مساحت 6/5 هکتار احداث شده است.
دشتی افزود: عملیات اجرایی این پروژه از اوایل سال 82 آغاز شد و پایان آن در دی ماه سال 86 تولید آزمایشی رسید که پس از انجام عملیات اصلاحی مسیرها، روز پنجشنبه 16 اسفند ماه 1386 از سوی رئیس جمهوری به طور رسمی گشایش یافت.
وی ادامه داد: از زمان گشایش، آمونیاک سوم رازی در تولید آزمایشی خود در اسفند ماه سال گذشته 25 هزار تن آمونیاک تولید کرده که به کشور هند صادر شده است؛ همچنین در بیست روز نخست فروردین ماه سال جاری نیز 25 هزار تن آمونیاک تولید شده که در مخزن های ذخیره سازی است که طی هفته جاری از اسکله رازی صادر می شود.
اسکله رازی ظرفیت صادرات سالانه 2 میلیون تن محصول را داراست.
مدیرعامل پتروشیمی رازی تشریح کرد: ظرفیت اسمی آمونیاک سوم رازی تولید 2050 تن آمونیاک در روز است اما هم اکنون با 70 درصد ظرفیت اسمی یکهزار و 400 تن آمونیاک در روز تولید می کند که صرفا به چین، هند و بعضی کشورهای اروپایی صادر می شود و امید است از سال آینده با صد در صد ظرفیت به تولید بپردازد.
وی با بیان این که در اجرای طرح آمونیاک سوم از فاینانس استفاده شده است، یادآور شد: این طرح با سرمایه گذاری 220 میلیارد تومانی راه اندازی شده که برگشت سرمایه آن نزدیک به دو سال است؛ همچنین در اجرای این پروژه 21 هزار تن مصالح به کار رفته که 11 هزار تن آن از خارج و مابقی از داخل کشور تأمین شده است.
دشتی ارزش صادرات محصولات پتروشیمی رازی جدای از آمونیاک سوم در سال گذشته را 180 میلیون دلار خواند و گفت: با توجه به فعالیت آمونیاک سوم در سال جاری پیش بینی می شود که این میزان از مرز 350 میلیون دلار عبور کند.
وی تشریح کرد: برنامه پتروشیمی رازی در سال جاری صادرات 460 هزار تن فرآورده از آمونیاک سوم و 300 هزار تن آمونیاک از واحدهای دیگر است که در مجموع بیش از 700 هزار تن صادرات خواهیم داشت.
مدیرعامل پتروشیمی رازی با اشاره به این که این واحد پتروشیمی سال گذشته بدون آمونیاک سوم 336 هزار تن آمونیاک صادر کرده است، یادآور شد: ظرفیت آمونیاک سوم 675 هزار تن در سال است؛ بنابراین در سال آینده با تولید صد در صدی آمونیاک سوم ظرفیت ما به بیش از 900 هزار تن در سال خواهد رسید.
وی با تأکید بر این که پتروشیمی رازی در سه تا چهار سال آینده به یک قطب صادرات آمونیاک در کشور تبدیل می شود، گفت: صادرات سالانه بیش از 800 هزار تن آمونیاک و ایجاد ظرفیت برای ذخیره سازی 90 هزار تن از این محصول از برنامه های آتی پتروشیمی رازی است.
دشتی با اشاره به خصوصیات ویژه پتروشیمی رازی یادآوری کرد: این مجتمع نخستین واحدی است که با خوراک دوگانه فعالیت می کند و در آن از هیدروژن به جای گاز طبیعی استفاده می شود؛ همچنین برای نخستین بار در کشور در سیستم خنک کننده این واحد از آب دریا استفاده می شود که در این سیستم بسته آب به دریا ریخته نمی شود و ظرفیت آن 150 هزار متر گردش آب است.
وی با اشار ه به طراحی پیچیده و منحصر به فرد پتروشیمی رازی ادامه داد: خوراک واحدهای این مجتمع گاز ترش است که در سراسر دنیا منحصر به فرد است که از 6 حلقه چاه از مسجد سلیمان به طول 174 کیلومتر به مجتمع می آید، همچنین خاک فسفات، آب خام و هوای ابزار دقیق و عملیات فرآیندی و هیدروژن بلا استفاده ای که در سطح منطقه ویژه می سوزد قسمت دیگری از خوراک پتروشیمی رازی است.
مدیرعامل پتروشیمی رازی از طرح هایی برای تبدیل آمونیاک به اوره در این مجتمع خبر داد و گفت: قرار است واحد اوره ای در این مجتمع از سوی شرکت توسعه صنایع پتروشیمی احداث شود که زمین آن آماده شده و فعالیت های مربوط به طراحی آن نیز در دست اجراست.
نظر شما