به گزارش شانا، قرارداد واگذاری مجتمع پتروشیمی رازی ایران به کنسرسیوم ترکیه ای روز یکشنبه (5 خرداد) با حضور طرفین قرارداد در کشور ترکیه امضا شد.
بهمن ماه سال گذشته کنسرسیومی از شرکت های ترکیه ای به سرپرستی اتحادیه تعاونی های کشاورزی ترکیه و کارخانجات کودسازی ترکیه موسوم به گوبره تاش در مزایده فروش مجتمع پتروشیمی رازی با پرداخت ۴۶۲/۶میلیون یورو، برنده مزایده شده بود که پس از طی مراحل قانونی در ایران، روند واگذاری مجتمع به این کنسرسیوم آغاز شد.
بر اساس اعلام سازمان بورس اوراق بهادار استانبول، عرفان گووندی معاون اتحادیه تعاونی های کشاورزی ترکیه و رئیس کمیسیون ترکیه ای درایران گفت: روند حقوقی برای انتقال مجتمع پتروشیمی به کنسرسیوم با موفقیت به پایان رسید و هیئت مدیره کنسرسیوم با تشکیل جلسهای حداکثر ظرف دو هفته این مجتمع را تحویل خواهد گرفت.
گوبره تاش شرکتی است که سهام آن به مردم عرضه شده و از این رو موظف است، مطابق قانون تغییر و تحول ها و فعالیتهای شرکت را به سازمان بورس استانبول اطلاع دهد.
کنسرسیوم ترکیهای که ۹۵درصد مجتمع پتروشیمی رازی را به ۶۴۰میلیون دلار خریداری کرده، قرار است ۸۰میلیون یورو از وجه خرید را به طور نقدی و بقیه را ظرف پنج سال با اقساط مساوی به اداره خصوصیسازی ایران پرداخت کند.
با این خرید شرکت گوبره تاش ترکیه خواهد توانست کالای میانه برای تولید کود شیمیایی و تولید ( DAP) که بیشترین مصرف را در کود شیمیایی در دنیا دارند، امتیاز و فرصت بسیار مهمی به دست آورد.
گوبره تاش در سال های اخیر برای تبدیل شدن به بازیگر مهم در بازار کود شیمیایی در جهان تلاش میکند.
ترکیه که فاقد مواد اولیه ساخت کودشیمیایی مانند گاز طبیعی، سنگ فسفات، گوگرد و نمک های پتاسیم است و به این دلیل برای سرمایه گذاری برون مرزی در این زمینه روی آورده است.
کنسرسیوم متشکل از دو شرکت ترکیه ای و یک شرکت ایرانی است و گوبره تاش از ترکیه ۵۰در صد در این کنسرسیوم سهم دارد.
مجتمع پتروشیمی رازی در سال ۱۹۶۸میلادی با هدف تولید فرآورده هایی چون آمونیاک، اسید سولفوریک، فسفریک اسید و تولید انواع کود از قبیل (DAP) تأسیس شد.
مجتمع پتروشیمی رازی بزرگترین مجمتع کودسازی ایران است و با سه واحد تولید آمونیاک، سه واحد تولید اسید سولفوریک، یک واحد تولید اسید فسفریک، دو واحد تولید اوره و دو واحد تولید ( DAP) ظرفیت تولیدی سالانه برابر 4 میلیون و ۳۷۵هزار تن است.
نظر شما