۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
  • کد مطلب: 1415516
کاهش قیمت نفت با امید به ازسرگیری عرضه قزاقستان

امید سرمایه‌گذاران به از سرگیری عرضه نفت از سوی قزاقستان، سبب کاهش قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، توجه سرمایه‌گذاران به ازسرگیری عرضه نفت از سوی قزاقستان سبب شد قیمت نفت روز سه‌شنبه (هفتم بهمن) کاهش یابد، هرچند تاثیر طوفان سهمگین زمستانی بر تولید نفت آمریکا و پالایشگاه‌های فعال در ساحل خلیج مکزیک این کشور، مقدار کاهش قیمت را محدود کرد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۷ و ۴۰ دقیقه روز سه‌شنبه به‌وقت گرینویچ با ۴۱ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش به ۶۵ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۳۰ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش، ۶۰ دلار و ۳۳ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.

وزارت انرژی قزاقستان روز دوشنبه (ششم بهمن) آمادگی خود را برای ازسرگیری تولید از بزرگ‌ترین میدان نفتی این کشور اعلام کرد، هرچند به گفته منابع صنعتی مقدار تولید از این میدان همچنان اندک است.

کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) که اداره خط لوله اصلی صادرات نفت قزاقستان را در اختیار دارد، همچنین اعلام کرد پس از تکمیل عملیات تعمیر و نگهداری در یکی از سه لنگرگاه ترمینال این کنسرسیوم در ساحل دریای سیاه روسیه، ظرفیت کامل بارگیری به این پایانه بازگشته است.

تحلیلگران راهبردی کالا در موسسه آی‌ان‌جی در یادداشتی بیان کردند: بهبود عرضه از این منابع، دسترسی به نفت را در بازار معامله‌های دارای ضرب‌الاجل که در ژانویه به‌طور قابل‌توجهی تقویت شده است، بهبود می‌بخشد و اختلاف قیمت نفت برنت را در این نوع معاملات تحت‌فشار قرار می‌دهد.

قیمت معامله‌های آتی برنت برای ماه مارس نسبت به آوریل به بیش از ۸۰ سنت در هر بشکه افزایش یافته است، در حالی که ابتدای ماه حدود ۳۰ سنت بود.

کاهش تولید در آمریکا به‌دلیل طوفان شدید زمستانی که سراسر این کشور را درنوردید و زیرساخت‌های انرژی و شبکه‌های برق را تحت‌تأثیر قرار داد، روند کاهش قیمت نفت را محدود کرد.

تحلیلگران و معامله‌گران برآورد کردند که تولیدکنندگان نفت آمریکا آخر این هفته تا ۲ میلیون بشکه در روز یا حدود ۱۵ درصد از تولید این کشور را از دست دادند.

در همین حال، چند پالایشگاه فعال در امتداد ساحل خلیج مکزیک در آمریکا، مشکلاتی را در ارتباط با هوای بسیار سرد گزارش کردند که به گفته دانیل هاینز، تحلیلگر موسسه ای‌ان‌زد، نگرانی‌هایی را درباره اختلال در عرضه سوخت ایجاد کرده است.

از نظر ژئوپلیتیکی هم دو مقام آمریکایی روز دوشنبه در گفت‌وگو با رویترز اعلام کردند که یک ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتی‌های جنگی پشتیبان به منطقه خاورمیانه رسیده‌اند.

هاینز گفت: خطرات مربوط به عرضه هنوز به‌طور کامل از بین نرفته است و تنش‌ها در خاورمیانه پس از اعزام تجهیزات دریایی از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به این منطقه همچنان ادامه دارد.

در حوزه عرضه، سه نماینده ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) روز دوشنبه اعلام کردند هشت عضو این ائتلاف احتمال دارد در نشست یکم فوریه (۱۲ بهمن) سطح تولید نفت را برای ماه مارس تغییر ندهند.

این هشت کشور شامل عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی، قزاقستان، کویت، عراق، الجزایر و عمان می‌شود.

کد مطلب 1415516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =