عباس قاضی در گفتوگو با خبرنگار شانا با یادآوری این که راه اندازی میدان نفتی درود 3 بیش از یک سال تاخیر داشت، تاکید کرد: هم اکنون عملکرد این پروژه رضایت بخش است؛ به طوری که در بخش تزریق گاز روزانه بیش از 110 میلیون فوت مکعب گاز ترش تزریق میشود که این موضوع از نظر محیط زیستی و افزایش فشار مخزن درود بسیار ارزشمند است.
رئیس منطقه عملیاتی خارگ تولید کنونی نفت خام این منطقه عملیاتی را 320 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: هم اکنون تولید نفت در این منطقه نسبت به چند ماه گذشته مقداری کاهش داشته که علت آن کمبود دکلهای حفاری است.
تولید روزانه 340 هزار بشکه نفت از میدانهای منطقه خارگ
مهندس قاضی ادامه داد: منطقه عملیاتی خارگ پنج دکل حفاری در اختیار دارد که تا کنون فعالیتهای حفاری آنها به ثمر نرسیده است اما امیدواریم در 6 ماه دوم سال جاری تولید این منطقه حداقل 20 هزار بشکه در روز افزایش یابد و به بیش از 340 هزار بشکه در روز برسد.
سود آوری 30 میلیارد دلاری میدان نفتی درود
به گزارش خبرنگار شانا، با تزریق همزمان گاز و آب و در نتیجه افزایش 10 درصدی برداشت از میدان درود، حدود 800 میلیون بشکه به ظرفیت برداشت نفت از این مخزن افزوده می شود که با احتساب قیمت کنونی نفت، بیش از 30 میلیارد دلار به ثروت کشور خواهد افزود.
از سال 1343 یعنی و ظرف مدت 40 سال و بدون احتساب سالهای دفاع مقدس که تولید این میدان متوقف شده بود، برابر آمارهای موجود حدود یک میلیارد بشکه نفت خام از میدان درود برداشت شده است.
تولید نفت از این میدان از پاییز سال 1343 آغاز شد و از زمان شروع اکتشاف تا سال 1376 تعداد 42 حلقه چاه در این حوزه نفتی حفر شد که 18 حلقه در دریا تحت عنوان میدان درود 1و 24 حلقه در جزیره خارگ تحت عنوان میدان دورود 2، حفاری و مورد بهره برداری قرار گرفت، همچنین تاسیسات فرآوری نفت خام در جزیره خارگ نیز متناسب با عنوان های تاسیسات درود 1 و درود 2 به ترتیب با ظرفیت های 100 هزار بشکه و 110 هزار بشکه در روز طراحی و اجرا شد.
شروع اولین افزایش تولید نفت در میدان درود در تاریخ 10 آوریل 2002 برابر با 21 فروردین سال 1381 با ظرفیت روزانه 15 هزار تا 16 هزار بشکه نفت، در قالب طرح توسعه آن محقق گردید و در سال های بعد، مرحله به مرحله با ورود چاه های جدید به این میدان نفتی، تولید افزایش یافت و هم اکنون تولید از میدان های درود 1، 2 و 3 به ترتیب به 43، 52 و 57 هزار بشکه در روز رسیده است.
در زمان امضای قرارداد توسعه میدان درود با شرکت توتال فرانسه در سال 1999 میلادی، قیمت هر بشکه نفت حدود 20 دلار بود و شرکت توتال با خرید سهم شرکت فرانسوی «الف» به همراه شرکت «آجیپ»، اجرای طرح توسعه میدان دورود را با سرمایه گذاری مناسبی در ایران بر عهده گرفت که در آن زمان در نوع خود حرکتی بزرگ در جذب سرمایه های خارجی صورت گرفت.
نظر شما