دولت آماده شنیدن صدای مردم است/ از نارسایی‌ها عذرخواهی می‌کنم

رئیس‌جمهوری در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حضور میلیونی مردم را نماد مقاومت در برابر ظلم و پاسداشت ارزش‌ها دانست و ضمن عذرخواهی از مردم به‌خاطر برخی نارسایی‌ها، تأکید کرد: دولت با تمام توان برای حل مشکلات تلاش می‌کند و آماده شنیدن صدای مردم است.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان امروز (چهارشنبه، ۲۲ بهمن) در آیین چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به حضور میلیونی مردم در سراسر کشور گفت: امروز دنیا باید ببیند که مردم ایران چگونه برای پاسداشت انقلاب و اطاعت از رهبری، در صفوف گسترده در تمامی شهرها و نقاط کشور حاضر شده‌اند؛ حضوری برای دفاع از کشور، ارزش‌ها و صیانت از آب و خاک ایران.

وی با تبیین مفهوم ایام‌الله در بیانات حضرت امام خمینی (ره) و با استناد به آیات سوره ابراهیم افزود: ایام‌الله روزهایی است که انسان‌ها در برابر ظلم، ستم و تجاوز قیام می‌کنند. قرآن کریم برای هدایت انسان‌ها از ظلمت به نور، از ذلت به عزت و از ستم به سربلندی نازل شده و یوم‌الله روزی است که ملت‌ها با تمام وجود در برابر پلیدی‌ها و تاریکی‌ها می‌ایستند.

قیام برای استقلال و عزت ایران

رئیس‌جمهوری با طرح این پرسش که «چرا قیام کرده‌ایم؟» گفت: قیام کردیم تا عدالت حاکم شود، تا مستقل باشیم و به دنیا نشان دهیم که ایرانیان و مسلمانان با تکیه بر اراده، توان، علم و هنر خود می‌توانند کشورشان را بسازند و عزت و آزادی را برای ملت خود به ارمغان آورند.

پزشکیان با اشاره به توطئه‌های ابتدای انقلاب افزود: از همان روزهای نخست، مسائل مربوط به قومیت‌ها، جناح‌ها و تلاش‌های کودتا برای تضعیف انقلاب نوپا در دستور کار دشمنان قرار گرفت. آمریکا و برخی کشورهای اروپایی تلاش کردند انقلاب اسلامی را زمین‌گیر کنند، اما موفق نشدند.

وی همچنین به جنگ تحمیلی اشاره و تصریح کرد: رژیم بعث عراق با تحریک و حمایت قدرت‌های خارجی، جنگی هشت‌ساله علیه ایران آغاز کرد و پشتیبانی گسترده‌ای از آن صورت گرفت تا ایران را تجزیه و تسخیر کنند، اما ملت ایران با ایستادگی و مقاومت، از این آزمون بزرگ نیز سربلند بیرون آمد.

شهدا؛ نماد فداکاری و اخلاص

رئیس‌جمهوری با گرامی‌داشت یاد شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و با بیان اینکه بسیاری از این جوانان ابرای سربلندی ایران، جان خود را کف دست گرفتند و در مرزها و جبهه‌ها از کشور دفاع کردند، بیان کرد: بسیاری از این شهدا، اگر زنده می‌ماندند، می‌توانستند منشأ خدمات بزرگی برای کشور باشند.

پزشکیان تصریح کرد: این شهدا نه به دنبال دنیا، قدرت، شهرت یا منیت، بلکه بی‌نام و نشان، زندگی خود را در راه انقلاب، کشور و مردم فدا کردند.

وی با اشاره به فرماندهان و چهره‌های برجسته نظامی از جمله سرلشکر باقری، سرلشکر سلامی و سرلشکر سلیمانی و دیگر شهدا، تأکید کرد: شهادت این عزیزان نماد اخلاص و فداکاری در مسیر دفاع از میهن است.

انتقاد از مدعیان اصلاح امور در خارج از کشور

رئیس‌جمهوری با یادآوری برخی ادعاهای مخالفان خارج از کشور گفت: کسانی که به نام ایران و ایرانی مدعی اداره کشور هستند، باید ارزیابی کنند که آیا این شهدا جز جان و زندگی خود چیزی از این مملکت برای خود برداشتند.

پزشکیان افزود: زندگی، دارایی و سرنوشت شهدا و خانواده‌های آنها درسی بزرگ برای کسانی است که اموال کشور را چپاول کرده و اکنون در خارج نشسته و ادعای اصلاح امور دارند.

وی با اشاره به تلاش برخی جریان‌ها برای تشویش ذهن جامعه و جوانان از طریق رسانه‌ها و ابزارهای تبلیغاتی، این موضوع را یکی از چالش‌های جدی کشور دانست و بیان کرد: از ملت ایران به‌عنوان مسئول دولت، به خاطر برخی نارسایی‌ها و کمبودهای موجود عذرخواهی می‌کنم.

راه حل‌های پایدار برای مشکلات انرژی

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه دولت با تمام توان در حال تلاش برای حل مشکلات است، گفت: به حول و قوه الهی و با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، با وجود همه موانع و فشارها، مسیر حل مسائل را با قدرت ادامه خواهیم داد.

پزشکیان در ادامه به وضع حوزه انرژی در آغاز به کار دولت اشاره کرد و افزود: در زمان تحویل دولت، کشور با کسری حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاواتی برق مواجه بود. تاکنون بیش از ۱۰ هزار مگاوات از این کسری با توسعه پنل‌های خورشیدی، احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و اقدامات مرتبط با بهینه‌سازی مصرف و صرفه‌جویی جبران شده است.

وی با بیان اینکه توسعه کشور بدون تأمین پایدار انرژی ممکن نیست، تصریح کرد: دولت با مشارکت مردم و تولیدکنندگان در مسیر رفع این چالش حرکت کرده و با سرعت به سمت خودکفایی پیش می‌رود و امیدوارم با اقدام‌های انجام‌شده، تابستان پیش رو بدون مشکلات گذشته در حوزه انرژی سپری شود.

لزوم انسجام ملی در برابر تهدیدها

رئیس‌جمهوری با اشاره به ضرورت توسعه در حوزه حمل‌ونقل، تأکید کرد: تحقق توسعه همه‌جانبه مستلزم وحدت و انسجام داخلی است و امروز بیش از هر زمان دیگر، کشور نیازمند همدلی و یکپارچگی در برابر تهدیدها، توطئه‌ها و انحرافاتی است که ممکن است برخی جوانان را دچار خطا یا فریب کند.»

پزشکیان نیز با تأکید بر ضرورت همدلی و انسجام ملی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به وفاق و وحدت نیاز داریم و جامعه بیش از همیشه به رهبری‌ای نیازمند است که بتواند سلایق، اختلاف‌نظرها و چالش‌ها را در کنار یکدیگر قرار داده و به سوی هدفی روشن هدایت کند.

وی وجود رهبری در نظام جمهوری اسلامی را عامل اقتدار کشور دانست و افزود: رهبری تاکنون توانسته است نظام را در برابر همه تهاجم‌ها با قدرت به پیش ببرد و همین امر سبب نارضایتی دشمنان شده است.

هدف ما تقابل با مردم نیست

رئیس‌جمهوری با اشاره به حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، این رخدادها را سبب اندوه ملت ایران دانست و گفت: اتفاق‌های رخ‌داده، غم بزرگی برای کشور ایجاد کرد و برخی از مردم عزیزمان جان خود را از دست دادند.

وی افزود: در ادامه، فضاسازی‌ها و شایعه‌پراکنی‌هایی در سطح بین‌المللی انجام شد. ما خود را در برابر مردم مسئول می‌دانیم، از ملت عذرخواهی می‌کنیم و موظف هستیم به همه کسانی که در این حوادث آسیب دیدند خدمت‌رسانی کنیم. این مسیر را ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر آمادگی دولت برای شنیدن صدای مردم، تصریح کرد: هدف ما تقابل با مردم نیست. دشمنان تلاش می‌کنند شکاف و زخم عمیقی در جامعه ایجاد کنند، اما وظیفه ما درمان این زخم و حرکت به سمت وحدت تحت هدایت مقام معظم رهبری است تا با همدلی و انسجام در برابر تهاجمات ایستادگی کنیم.

دولت در مسیر عدالت و کاهش تبعیض‌ها

رئیس‌جمهوری با اشاره به اهداف انقلاب اسلامی گفت: انقلاب کردیم تا عدالت برقرار شود، تبعیض از میان برود و اختلاف‌های قومی، جنسیتی و زبانی کمرنگ شود. معیار برتری در نگاه اسلام، تقوا و شایستگی در خدمت به مردم است.

وی با بیان اینکه دولت در مسیر کاهش مرزبندی‌های جنسیتی، جناحی و قومیتی حرکت می‌کند، افزود: تلاش ما اجرای عدالت در تمامی استان‌ها و مناطق کشور است.

رئیس‌جمهوری همچنین در حوزه زیرساخت‌ها تصریح کرد: اجرای کریدورهای ارتباطی مورد تأکید مقام معظم رهبری با سرعت در حال انجام است. بسیاری از این پروژه‌ها به حول و قوه الهی تا پایان امسال تکمیل می‌شوند و توسعه آنها در سال آینده دنبال می‌شود.

قدردانی از حمایت دیپلماتیک کشورهای همسایه

رئیس‌جمهوری بر تقویت روابط با کشورهای همسایه تأکید کرد و گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی و تأکید مقام معظم رهبری، توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسایه در دستور کار دولت قرار دارد.

وی افزود: در مقاطع اخیر که دشمنان تلاش داشتند علیه ایران فضاسازی یا اقدام‌هایی طراحی کنند، بسیاری از کشورهای اسلامی با جمهوری اسلامی ایران تماس گرفته و مواضع حمایتی خود را اعلام کردند.

رئیس‌جمهوری با قدردانی از مقام‌های کشورهای مختلف از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان، قطر، امارات متحده عربی، پاکستان، عربستان سعودی و مصر، تصریح کرد: این کشورها با رویکرد دیپلماتیک تلاش کردند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنند و اجازه ندهند رژیم صهیونیستی و آمریکا اهداف خود را در منطقه دنبال کنند.

توسعه اقتصادی نیازمند بازار کشورهای همسایه

رئیس‌جمهوری با اشاره به اهمیت تقویت روابط منطقه‌ای و اسلامی بیان کرد: کشورهای مسلمان بستر مهمی برای توسعه و تولید کشور به شمار می‌روند و ایران برای پیشرفت اقتصادی نیازمند بازار است که در گام نخست، این بازارها در میان کشورهای اسلامی و همسایه قرار دارند.

پزشکیان افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قراردادها و پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله اوراسیا، بریکس، سازمان همکاری شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و سایر سازوکارهای چندجانبه، در حال تقویت و تحکیم روابط خود است.

وی با تأکید بر اینکه سیاست خارجی دولت بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و با رویکرد دیپلماسی فعال دنبال می‌شود، تصریح کرد: ما در برابر مردم خود و جامعه جهانی صادق هستیم.

ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست و این موضع بارها اعلام شده و آماده هرگونه راستی‌آزمایی است، گفت: با این حال، دیوار بی‌اعتمادی که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با رفتار و اظهارات خود ایجاد کرده‌اند، مانع دستیابی سریع به نتایج در گفت‌وگوها شده است.

پزشکیان تأکید کرد: ایران در برابر زیاده‌خواهی و بی‌عدالتی کوتاه نخواهد آمد، اما با تمام توان در مسیر صلح و ثبات منطقه‌ای حرکت می‌کند، به‌ویژه از طریق گفت‌وگو با کشورهای همسایه. مسائل منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود و نه قدرت‌های فرامنطقه‌ای.

وی افزود: کشورهای مسلمان منطقه قادرند با گفت‌وگو مشکلات خود را حل کنند و ایران نیازی به دخالت بیگانگان در تعیین سرنوشت و روندهای منطقه‌ای ندارد. آماده گفت‌وگو در چارچوب قوانین بین‌المللی و حقوق ملت ایران هستیم، البته این مذاکرات در چارچوب خطوط قرمز تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری دنبال می‌شود.

معیشت مردم، مقابله با فساد و تمرکززدایی در اولویت 

رئیس‌جمهوری با اشاره به برنامه‌های دولت در حوزه داخلی گفت: مهم‌ترین دغدغه دولت، معیشت مردم است و تأمین نیازهای اساسی و امکانات لازم برای بهبود شرایط اقتصادی جامعه در اولویت قرار دارد. دولت با تمام توان در پی فراهم‌سازی این امکانات از مسیرهای مختلف است.

پزشکیان نیز بر عزم دولت برای مقابله با فساد تأکید کرد و افزود: مبارزه با دزدی، رانت، تجاوز به حقوق عمومی و قاچاق در دستور کار جدی دولت قرار دارد. دولت برنامه‌ای برای حذف یارانه‌ها ندارد و تلاش می‌شود حمایت‌ها به‌صورت هدفمند از ابتدای زنجیره تا انتهای آن منتقل شود.

وی با اشاره به سیاست تمرکززدایی اعلام کرد: بخشی از اختیارهای دولت و ریاست‌جمهوری در چارچوب قانون و با تعیین وظایف مشخص، به استان‌ها واگذار می‌شود تا روند اداره امور با کارآمدی و سرعت بیشتری دنبال شود.

واگذاری اختیارها به استان‌ها برای تصمیم‌گیری سریع‌تر

رئیس‌جمهوری با تأکید بر لزوم واگذاری اختیارها به استان‌ها گفت: استان‌ها و مردم ایران همان ظرفیت و توانی را دارند که در سطح ملی وجود دارد و با اعطای اختیار، باید امکان تصمیم‌گیری سریع، چابک و متناسب با شرایط هر منطقه برای آنها فراهم شود.

پزشکیان افزود: دولت در چارچوب قانون بخشی از اختیارها را به استان‌ها تفویض خواهد کرد تا مسائل با درایت و شناخت محلی، با سرعت بیشتری پیگیری شود.

وی همچنین با اشاره به رویکرد مردم‌محوری دولت تصریح کرد: تقویت محله‌محوری، مسجدمحوری و مدرسه‌محوری در دستور کار قرار دارد، زیرا حل مشکلات مردم باید با مشارکت مستقیم آنها انجام شود. کاهش بروکراسی‌های پیچیده و غیرضرور و واگذاری امور به مردم و نهادهای محلی از برنامه‌های جدی دولت است و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌شود.

مشارکت مردم کلید عبور از مشکلات

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مشارکت مردم، کلید عبور از مشکلات است، گفت: اجرای پروژه‌های زیرساختی با همراهی مردم دشوار نیست، چنانکه در کمتر از یک سال نزدیک به پنج هزار مگاوات پنل خورشیدی نصب شده و بیش از سه هزار مدرسه با مشارکت خیرین و بدون اتکا به اعتبارهای دولتی احداث و تجهیز شده است.

پزشکیان نیز تصریح کرد: چالش اصلی نه در حوزه سخت‌افزاری، بلکه در حوزه نرم‌افزاری است و نیازمند اصلاح نگرش‌ها، تقویت اخلاق و پرهیز از بی‌انصافی‌ها هستیم.

وی با تأکید بر نقش مساجد، روحانیت و مراکز سلامت در حل این مسائل افزود: دولت در کنار مردم و با اتکا به دانشگاهیان، تولیدکنندگان، کارآفرینان، هنرمندان، دانشمندان و ورزشکاران، در برابر تحریم‌ها و فشارها ایستادگی خواهد کرد و هیچ قدرتی قادر نخواهد بود ملت ایران را زمین‌گیر کند.

دولت از اعتراض مردم استقبال می‌کند اما ... 

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دولت از اعتراض استقبال می‌کند و آن را نعمت می‌داند، بیان کرد: شنیدن صدای مردم وظیفه مسئولان است، اما تخریب، خشونت، آتش‌زدن اموال عمومی و درخواست مداخله بیگانگان مردود است.

پزشکیان ادامه داد: ایرانیان خود قادر به حل مشکلات کشور هستند و این مسیر باید از طریق گفت‌وگو، همدلی و پرهیز از شایعات و اقدامات مخرب دنبال شود.

وی همچنین از حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، صبر و همراهی آنها و تبعیت از مقام معظم رهبری در شرایط دشوار قدردانی کرد و گفت: خود را در برابر مردم شرمنده می‌دانیم و تا جان در بدن داریم، خدمتگزار ملت بزرگ و سربلند ایران خواهیم بود.

انسجام قوا و کارگروه‌های اصلاح، مسیر عبور از مشکلات

رئیس‌جمهوری با اشاره به هماهنگی و انسجام میان قوای سه‌گانه و نیروهای مسلح و امنیت بیان کرد: اطمینان داریم با این همدلی، کشور بر مشکلات فائق می‌آید.

پزشکیان از تشکیل کارگروه‌هایی در استان‌ها برای بررسی ریشه‌ای مسائل و شفاف‌سازی خطاهای احتمالی خبر داد و افزود: هدف دولت جلوگیری از تکرار اشتباه‌ها و حرکت در مسیر اصلاح و بهبود است.

وی در پایان با قدردانی از ملت ایران، برای مردم کشور و همه کشورهای اسلامی آرزوی عزت، عدالت، پیشرفت، برادری و سربلندی کرد.

کد مطلب 1603398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =