به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، سفارت بنگلادش در قطر در بیانیهای اعلام کرد: بنگلادش یک توافقنامه مقدماتی برای واردات 4 میلیون تن در سال گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) امضا کرد.
شرکت قطرپترولیوم پیش از اعلام این خبر عنوان کرده بود: قطر و بنگلادش یک یادداشت تفاهم درباره همکاری در بخش انرژی امضا کردهاند.
پایگاه خبری عربین بیزنس نیز با اعلام این خبر به نقل از مقام های انرژی بنگلادش اعلام کرد: 4 میلیون تن ال.ان.جی وارداتی معادل عرضه روزانه بیش از 500 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی است و هزینه واردات این میزان ال.ان.جی یک میلیارد تا یک میلیارد و 500 میلیون دلار در سال برآورد شده است.
در همین حال، یک مقام وزارت انرژی و معادن بنگلادش که خواست نامش فاش نشود، گفت: این کشور احتمال دارد به دلیل کمبود زیرساخت های لازم، تا سال 2013 قادر به واردات ال.ان.جی نباشد.
وی همچنین احتمال داد زیرساخت های لازم برای واردات ال.ان.جی این کشور تا دسامبر 2012 تکمیل شود.
این مقام بنگلادشی اظهار داشت: قطر و بنگلادش یک توافقنامه امضا کرده اند که نشان دهنده علاقه مندی برای خرید و فروش ال.ان.جی است، اما دو کشور هنوز توافقنامه نهایی امضا نکرده اند.
وی یادآور شد: بنگلادش پیش از واردات ال.ان.جی نیاز دارد که پایانه دریافت ال.ان.جی، تاسیسات فرآورش گاز و خطوط لوله گازی برای ترانزیت گاز بسازد.
به گفته این مقام، دولت بنگلادش در حال برگزاری یک مناقصه برای ساخت یک شناور گاز طبیعی مایع شده (اف.ال.ان.جی) است که آخرین مهلت ثبت نام در مناقصه ساخت این اف ال.ان.جی 20 ژانویه (30 دی) است.
بنا بر این گزارش، بیش از 90 درصد از کارخانه ها و نیروگاه های تولید برق بنگلادش از گاز به عنوان مصرف سوخت استفاده می کنند، ضمن آن که پیش بینی می شود با مصرف کنونی گاز این کشور، تولید گاز بنگلادش از سال 2011 کاهش یابد و ذخایر گازی آن نیز تا سال 2015-2014 به پایان برسد، مگر این که ذخایر جدید گازی در این کشور کشف شود.
نظر شما