به گزارش خبرنگار نشریه مشعل، معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت با بیان این که بحث منابع انسانی از مباحث حساس است، اظهار کرد: امروزه رکن اساسی توسعه اقتصادی بر دو محور استوار است که یکی از آنها منابع انسانی است و اگرچه در ادوار گذشته نیز بیشترین اهتمام بر منابع انسانی بوده اما در صنعت نفت آنچنان که شایسته این سازمان است، متجلی نشده و توجه برخی مدیران تنها در توسعه حوزه های سرمایه گذاری، مالی و فیزیکی همانند توسعه کارخانه ها، تجهیزات و کالا معطوف بوده است.
دکتر سلحشور با تاکید بر این موضوع که منابع انسانی تاثیر فراوانی در رشد صنعت نفت دارد، افزود: این صنعت با پیشینه بیش از یک قرن در کشور، همواره پیشتاز صنعت و مدیریت در کشور بوده است و اگرچه فعالیت صنعت نفت ماهیتی فنی و عملیاتی دارد اما توسعه منابع انسانی یکی از موضوعات محوری آن به شمار می آید.
وی خاطرنشان ساخت: یکی از رویکردهای مهم در توسعه منابع انسانی توسعه دانش، مهارت و تغییر الگوهای غلط است.
معاون وزیر با اشاره به این که امروزه شرکت های بزرگ دنیا برای رقابت در عرصه جهانی چاره ای جز روی آوردن به سیستم های مدرن ندارند تصریح کرد: ابعاد سازمانی کوچک تر، حداقل سازی هزینه ها، بهره وری حداکثر، مشاغل تخصصی تر و مدیریت پیچیده تر از ویژگی های خاص سازمان های مدرن است.
به گفته دکتر سلحشور آنچه در حال حاضر به آن نیازمندیم تدوین نظام جامع آموزش کارکنان و مدیران است. تا در آینده بتوانیم بر اساس این نظامنامه، نیازمندی های واقعی آموزشی را شناسایی کرده و صنعت نفت را به سازمانی دانش محور مبدل سازیم.
در ادامه نشست مذکور، مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت طی سخنانی با اشاره به این موضوع که دانشگاه صنعت نفت از دیرباز جزو بهترین مراکز آموزش عالی در کشور به حساب می آمد، اظهار داشت: امروز بسیار خرسندم که فرصتی دست داد تا پس از سال ها دوباره به دانشکده صنعت نفت بیایم و یاد و خاطرات گذشته را مرور کنم.
عباس خنیفر ضمن انتقاد از شیوه آموزش در کشور یادآور شد:همکاری بین صنعت و دانشگاه از ضرورت های دنیای امروز است و چالش های همکاری متقابل صنعت و مراکز آموزش عالی از موضوعاتی است که باید به آن بپردازیم.
وی یکی از نیازهای جدی صنعت نفت را داشتن مدیران مجهز به دانش روز و آینده نگر دانست و گفت: مدیرانی آشنا به دانش رشته های بین الملل نفت، بازاریابی نفت، حقوق نفت و برنامه های استراتژیک نفت، که در عین حال مسلط به فن مذاکره و زبان های خارجی باشند و بتوانند از منافع ملی جمهوری اسلامی دفاع کنند از جمله نیازهای آینده ما در صنعت نفت هستند.
رئیس دانشکده نفت تهران نیز طی سخنانی گفت: صنعت نفت با قدمتی بیش از 100 سال و نیروهای زبده و متخصص در بخش های مختلف صنعت، امروز به این منطق رسیده است که برای تکمیل فرایند آموزش نیروی انسانی خود از جنبه های مدیریت سازمانی نیاز به تعریف گرایش های مختلف MBA به فراخور نیاز خود دارد.
دکتر هاشمی افزود: در اولین گام و در همکاری مشترک آموزش مرکزی و دانشکده نفت تهران به عنوان نماد آموزش عالی تخصصی وزارت نفت دوره مدیریت کسب و کار برای مدیران جوان در گرایش استراتژیک و اجرایی با حضور به ترتیب 22 و 34 تن از مدیران جوان از خرداد ماه تا بهمن ماه سال گذشته برپا شد که مدت زمان این دوره 320 ساعت بود.
رئیس دانشکده نفت تهران درباره هدف از برپایی دوره مدیریت اجرایی و مدیریت استراتژیک گفت: آشنایی مخاطبان با مفهوم ارزیابی عملکرد و ضرورت آن، آشنایی با نحوه به کارگیری شیوه های ارزیابی عملکرد، افزایش دانش مخاطبان در حیطه سیستم های اطلاعاتی، ایجاد مهارت مقایسه و سنجش در مخاطبان و درک رابطه و تغییرات استراتژیک در سازمان از مهمترین اهداف دوره های مذکور بود.
مراسم اختتامیه اولین دوره آموزشی مدیریت کسب و کار، برای مدیران جوان، با حضور دکتر کریم سلحشور، معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، عباس خنیفر مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران، دکتر هاشمی رئیس دانشکده نفت تهران، جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و دانش آموختگان دوره مذکور در تالار اجتماعات دانشکده نفت تهران برگزار شد.
نظر شما