خشکسالی کانونهای گرد و غبار خوزستان را فعال کرده است

مدیر طرح مقابله با پدیده گرد و غبار و ریزگرد گفت: خشکسالی کانونهای گرد و غبار را در استان خوزستان فعال کرده است. بنابراین بهتر است دستگاههای ذیربط به وظایف خود عمل کنند.

به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفتخیز جنوب به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، ضیاءالدین شعاعی درباره پدیده گرد و غبار در چند روز گذشته در اهواز و برخی شهرهای خوزستان توضیح داد: این میزان گرد و غبار و سرعت باد در چند سال گذشته بی سابقه بوده است.

وی با اشاره به جریانهای باد در کشور افزود: به عنوان مثال بادهای کشور، از شمال به سمت جنوب وارد و در امتداد مرزهای ایران از شمال خلیج فارس خارج می شوند.

شعاعی اظهار کرد:  این جهت باد در زمستان معکوس بوده و از جنوب به سمت شمال است اما حادثه سه شنبه گذشته ( 7 بهمن ماه ) در اهواز به صورتی غیر طبیعی و با سرعت بالای 11 کیلومتر بر ساعت وارد جنوب خوزستان شد.

مدیر طرح مقابله با پدیده گرد و غبار و ریزگرد با بیان این که خشکسالی کانونهای گرد و غبار را در خوزستان فعال کرده است، گفت: براثر خشکسالی، نباریدن باران و مساعد بودن زمین غباری استثنایی با میزان 10 هزار میکرون گرم بر متر مکعب ایجاد شد که در نوع خود بی سابقه است.

وی افزود: به دلیل ابری بودن آسمان در چند روز گذشته، تشخیص دقیق منشا ریزگردها مشکل بود اما بررسیها نشان داد که بخشی از این گرد و غبار از عربستان و مقدار زیادی از آن منشا داخلی و از کانونهای داخل نشات گرفته است.

شعاعی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگلها و مراتع و وزارت نفت باید وظایف خودشان را در گام نخست با مالچ پاشی و کاشت درختان مناسب با وضع کنونی انجام دهند تا بتوان کمی از شدت این معضل کاست.

وی گفت: در جلسه ای که در این هفته با دستگاههای ذیربط برگزار خواهد شد برنامه های اجرایی سال 93 و 94 بررسی خواهد شد و برنامه های کوتاه مدت برای خروج از این بحران نیز مطرح و مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در صورت اجرای تصمیمات اتخاذ شده توسط دستگاههای ذیربط می توانیم این موضوع را در هیئت دولت مطرح و بودجه مورد نظر اجرایی برنامه را تامین کنیم.

از سه شنبه هفته گذشته ( 7 بهمن ماه ) گرد و غبار زیادی اهواز و بخشی از خوزستان را در بر گرفت که مشکلاتی را برای ساکنان ایجاد کرد.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان غلظت آلاینده ها به 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب رسیده بود.

میزان آلایندگی استاندارد 150 تا 250 میکروگرم بر مترمکعب است.

کد خبر 234287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =