به گزارش شانا، علی طیب نیا وزیر اموراقتصادی و دارایی در پکن اعلام کرد: بانک سرمایهگذاری زیر ساخت آسیا می تواند نقش مهمی در تامین مالی برنامه های توسعه ای داشته باشد. علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا را دارای نقشی موثر در تامین مالی طرحهای زیرساختی در مجموعه کشورهای آسیایی دانست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بدو ورود به پکن برای شرکت در مراسم امضای اسناد بانک تازه تاسیس زیرساخت آسیایی در جمع خبرنگاران گفت: قرار است اساسنامه بانک توسط اعضای موسس امضا شود تا فعالیت این بانک را وارد مرحله جدیدی کند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای موسس تلاش می کند نقش موثری در فعالیتهای بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا ایفا کند.
وی بانک زیرساخت آسیا را ، بانکی توسعه ای خواند و افزود: این بانک می تواند مکملی برای دیگر بانکهای فعال در زمینه تامین مالی برنامه های توسعه ای باشد.
پیوستن 57 کشور جهان به بانک
بر اساس این گزارش، بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا نخستین ساختار جدید بانکی بین المللی در قاره آسیاست که کشورهایی از جمله: چین، هند، مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند، قزاقستان، عربستان، کویت، عمان، قطر، برونئی دارالسلام، کامبوج، لائوس، میانمار، فیلیپین، ویتنام، مغولستان، ازبکستان، نپال، سریلانکا، بنگلادش، پاکستان، مالدیو، نیوزیلند، اردن، تاجیکستان،لوکزامبورگ، میانمار، سوییس، انگلستان، استرالیا، اتریش، برزیل، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلندو اسپانیا به عضویت رسمی آن درآمده اند.
این گزارش می افزاید: عضویت جمهوری اسلامی ایران در این بانک حرکتی در جهت تحقق اصول سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبنی بر استفاده موثر و کارآمد از ظرفیتهای اقتصادی سازمانهای بین المللی و منطقه ای همراه با نقش آفرینی روزافزون کشورها در عرصه های اقتصادی منطقه ای تلقی می شود.
همچنین بانک سرمایه گذاری در زیرساخت آسیا(AIIB) از جمله ترتیبات تازه تاسیس بانکی بین المللی در قاره آسیاست که ایجاد آن در سال 2013 از طرف چین مطرح شده است.
سرمایه اولیه این بانک 50 میلیارد دلار تعیین شده و کشورهای عضو موظف به تامین آن شده اند و در وهله نخست باید ده درصد آن را واریز کنند. 75 درصد از سرمایه بانک را کشورهای آسیایی و بیست و پنج درصد آن توسط کشورهای غیرآسیایی تامین خواهد شد. بر این اساس، سهم کشورها بر اساس GDP تعیین می شود.
به گفته مقامات چینی این بانک به دلیل کمبود منابع اعتباری برای سرمایه گذاری در زیرساختهای موجود در قاره آسیا و منطبق با سیاستها و راهبردهای اقتصادی جدید چین مبنی بر ورود به تعامل با کشورهای آسیا بویژه آسیای میانه تاسیس شده است.
این بانک، نه تنها رقیب بانکهای منطقه ای و بین المللی حاضر نیست بلکه در جهت تامین منابع مورد نیاز تاسیس شده است تا نیازهای کشورهای منطقه ورای امکانات بانکهای موجود مثل بانک توسعه آسیایی (ADB) در این زمینه را برطرف کند. از همین روست که روسای بانک جهانی و بانک آسیایی توسعه نیز از تاسیس بانک استقبال و برای همکاری با آن ابراز علاقه کردهاند.
نظر شما