به گزارش شانا به نقل از ایرنا، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز پنجشنبه (19 فروردین ماه) در آنکارا با مصطفی الی تاش، وزیر اقتصاد ترکیه موانع و مشکلات موجود بر سر راه توسعه تجارت دو کشور و راههای توسعه و تعمیق مناسبات اقتصادی را بحث و تبادل نظر کرد.
وی پس از دیدار با وزیران توسعه، گمرک و تجارت و خارجه ترکیه، در محل ساختمان وزارت اقتصاد که نشستهای بیست و پنجمین دور کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه در آن برگزار می شود، با مصطفی الی تاش دیدار و گفتگو کرد.
واعظی در این دیدار با اشاره به این که ابعاد مختلف مناسبات اقتصادی و تجاری در جریان 2 روز نشست های کمیسیون مشترک بحث و بررسی می شود، گفت: می خواهیم که در این دور از نشستها کاری کنیم که توافقها روی کاغذ نماند و تصمیمهای عملی اتخاذ شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران اشتراکهای فراوان ایران و ترکیه را سرمایه بسیار خوبی برای توسعه و تعمیق مناسبات اقتصادی و تجاری دانست و گفت: هدف 30 میلیارد دلاری برای تجارت دو کشور در دوره میان مدت، هدفی واقع بینانه و قابل اجراست.
نماینده رئیس جمهوری ایران در امور ترکیه با تاکید بر لزوم شناسایی و حل موانع موجود بر سر راه توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری، گفت: به نظر می رسد با روشهای سنتی موجود نه می توان به هدف های بزرگ دست یافت و باید در روابط نوآوری هایی داشته باشیم.
واعظی حضور شرکتهای ترکیه در دوران پساتحریم در ایران را پررنگ ندانست و نقش آفرینی نظام بانکی ترکیه در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور را ضعیف و کند ارزیابی کرد و گفت: ایران در توسعه و تعمیق مناسبات با ترکیه محدودیتی ندارد.
در این دیدار موضوع فرایند اجرایی موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور، مبادله فهرست کالاهای جدید برای اضافه کردن به فهرست کالاهای مشمول موافقتنامه تجارت ترجیحی، سیف گاردها (تدابیر حمایتی) ترکیه با عنوان حمایت از تولیدات داخلی نیز بحث و بررسی شد و مقرر شد مقامهای مسئول دو کشور در این زمینه برای جلوگیری از گسترش دامنه سیف گاردها و راههای لغو کلی و یا راههای عبور از سیف گاردها و یا به کلی حذف این سیستم حمایتی، در کارگروههای تخصصی بحث و نتیجه به وزرا اعلام شود.
در گفتگوها تاکید شد که نباید با فشرده شدن روی مسائل خرد، به فضای مثبت ایجاد شده در سطح کلان برای توسعه مناسبات، تاثیر منفی گذاشت.
الی تاش با اشاره به این که در دنیا 57 کشور اسلامی وجود دارد که 22 درصد جمعیت جهان را در بر دارند، گفت: اما سهم این کشورها از تجارت جهانی کمتر از 20 درصد است.
او با انتقاد از ذهنیت حاکم بر کشورهای اسلامی که برای مانع تراشی بر سر راه توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان خود هر آنچه را لازم باشد، انجام می دهند، گفت: کشورهای اسلامی برای توسعه مناسبات خود به اصلاحاتی نیاز دارند.
وزیر اقتصاد ترکیه با تاکید بر لزوم یافتن راههایی برای کاهش تاثیر پذیری تجارت و اقتصاد از تحولات سیاسی، گفت: رهبران دو کشور اراده سیاسی قوی خود را برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری در میان گذاشته اند و وی بزودی عازم ایران می شود تا با محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن، تجارت ایران و دیگر مقامهای ایرانی گفتگو کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه را به عهده دارد، دیشب (19 فروردین ماه) در راس هیئتی اقتصادی وارد ترکیه شد.
نظر شما