مشارکت صاحبان فرایند برای اصلاح الگوی تردد و مصرف سوخت ضروری است

رئیس‌جمهوری مشارکت صاحبان فرایند را یکی از الزام‌های اساسی اجرای طرح‌ها و برنامه‌های اصلاحی در حوزه سامان‌دهی تردد و اصلاح الگوی مصرف سوخت دانست.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، مسعود پزشکیان شامگاه چهارشنبه (۱۱ شهریور) در نشست تخصصی «سامان‌دهی تردد و صرفه‌جویی مصرف سوخت» که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر راه و شهرسازی و جمعی از استادان برجسته دانشگاه‌های کشور برگزار شد، با تأکید بر توانمندی و دانش داخلی و تشریح کلیات موضوع، گفت: هریک از استادان و دانشگاهیان حاضر، از توانمندی علمی و تخصصی قابل‌ توجهی در حوزه حمل‌ونقل و مهندسی ترافیک برخوردارند و اگر بتوانیم چشم‌انداز روشنی برای آینده کشور ترسیم کنیم، بدون تردید در مسیر تحقق اهداف به نتایج مطلوب دست خواهیم یافت.

در این نشست تخصصی، حدود ۲۰ نفر از صاحب‌نظران و استادان برجسته دانشگاهی، دیدگاه‌ها، پیشنهادها، راهکارها و چشم‌اندازهای خود را در محورهای مختلف با رئیس‌جمهوری در میان گذاشتند.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت حضور فعال دانشجویان و دانشگاهیان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، گفت: ایجاد ارتباط سازنده، تعامل و همکاری برای پیشبرد اهداف و طرح‌های مطرح‌شده، از الزام‌های اساسی خدمت به جامعه است. اگر به مسیری که در پیش گرفته‌ایم ایمان داشته باشیم، می‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم و در برابر هیچ‌کس سر خم نکنیم. دولت در کنار دانشگاهیان خواهد بود و بستر لازم را برای اجرای اقدام‌های مؤثر در حوزه مدیریت مصرف سوخت و مهندسی ترافیک را فراهم می‌کند.

رئیس‌جمهوری برقراری عدالت را از الزام‌های حوزه حمل‌ونقل عمومی و همگانی برشمرد و افزود: استادان و دانشگاهیان با تکیه بر دانش و تجربه خود می‌توانند نقش محوری در تحقق عدالت در این حوزه ایفا کنند. برای نمونه، در طرح‌های عملیاتی می‌توان مشخص کرد که با توجه به شرایط محیطی و جغرافیایی هر شهر یا استان، استفاده از چه شیوه‌ای از حمل‌ونقل، ازجمله قطار، مترو یا جاده، مناسب‌تر است.

وی تأکید کرد: دیدگاه‌ها و نظریه‌های کارشناسی باید به‌گونه‌ای ارائه شوند که قابلیت اجرا و پشتوانه علمی مبتنی بر الگوهای جهانی و منطقه‌ای داشته باشند.

پزشکیان ایجاد ساختار حمل‌ونقل پویا و کارآمد، طراحی شریان‌های ارتباطی متناسب با ظرفیت‌های منطقه‌ای، مدیریت اصولی برنامه‌های اجرایی و پایش مستمر آن‌ها، سامان‌دهی انتقال و جابه‌جایی بار، مدیریت منابع و افزایش اثربخشی را از مؤلفه‌های اساسی طرح‌های کارشناسی دانست و گفت: تعهد مدیران ارشد می‌تواند زمینه‌ساز بهبود شرایط در حوزه تردد و کاهش مصرف سوخت باشد.

وی مشارکت صاحبان فرایند را از دیگر الزام‌های اساسی طرح‌ها و برنامه‌های اصلاحی در حوزه تردد و اصلاح الگوی مصرف برشمرد و تصریح کرد: اگر قرار است در این زمینه تصمیمی اتخاذ شود، باید با رانندگان کامیون و تاکسی، شهروندان و حتی کارکنان دستگاه‌های مختلف گفت‌وگو و تعامل و ابعاد مختلف موضوع بررسی شود. آموزش، اصلاح رفتار و بهره‌گیری از داده‌ها می‌تواند زمینه دستیابی دقیق‌تر به نتایج مطلوب را فراهم کند.

رئیس‌جمهوری تناسب میان منابع و مصرف را از نکات کلیدی در تغییر رفتار و سیاست‌گذاری در عرصه‌های مختلف دانست و گفت: در تمامی شاخص‌های توسعه در حوزه مدیریت مصرف سوخت و مهندسی رفت‌وآمد، حفظ محیط‌زیست اصلی انکارناپذیر است و استانداردهای جهانی نیز بر این موضوع تأکید دارند. بنابراین، ساختارها باید به‌گونه‌ای طراحی و اصلاح شوند که کمترین آسیب را به محیط‌زیست وارد کنند.

پزشکیان افزود: باید روندهای نادرست را اصلاح و میان منابع موجود و شیوه مصرف تناسب ایجاد کنیم تا با چالش‌های جدی روبه‌رو نشویم. ضرورت دارد جهانی بیندیشیم، منطقه‌ای عمل کنیم و از همین فردا نخستین گام را برای اجرای ایده‌های مطرح‌شده برداریم.

وی مشارکت بخشی و بین‌بخشی را برای تقویت همکاری و تعامل میان دانشگاه و سایر دستگاه‌ها ضروری دانست و گفت: همه اقدام‌ها باید بر پایه شواهد علمی و با نگاهی جامع و برگرفته از علوم مختلف انجام شود تا بتوانیم عدالت را برقرار، روابط بین‌بخشی را تقویت و همراهی مردم را جلب کنیم.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوری‌های روز ادامه داد: برای ارتقای کارآمدی و بهره‌وری باید بدانیم در چه نقطه‌ای قرار داریم و برای دستیابی به نتیجه مطلوب به چه ابزارهایی نیازمندیم. تصمیم‌های ما باید از نظر علمی و اقتصادی با یکدیگر همخوانی داشته باشند و برای همه موضوعات مرتبط با کاهش مصرف انرژی و سوخت و کنترل تردد، پیوست آینده‌نگرانه در نظر گرفته شود.

پزشکیان پنج اصل مهم آموزش را «کار تیمی، توانایی حل مسئله، ایجاد ساختار، برقراری ارتباط مؤثر و مدیریت» دانست و افزود: اکنون به دنبال تغییر شیوه آموزش در نظام تعلیم و تربیت هستیم تا این پنج اصل در میان دانش‌آموزان نهادینه شود و آنان به‌عنوان سرمایه‌های اجتماعی آینده بتوانند به جامعه خود خدمت کنند.

در بخش دیگری از این نشست، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی از اقدام‌های دفتر مدیریت حل کلان مسائل کشور (محکم) ارائه کرد و گفت: استادان و صاحب‌نظران حاضر در این نشست با درنظرگرفتن شرایط موجود کشور و همه متغیرهای مؤثر، تلاش خود را برای سامان‌دهی وضعیت تردد و صرفه‌جویی در مصرف سوخت به کار خواهند گرفت.

اصلاح قوانین و شیوه رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، استفاده از فناوری‌های روز و داده‌کاوی برای مدیریت مصرف سوخت و کنترل ترافیک، صدور کارت شهروندی حمل‌ونقل همگانی با هدف تحقق عدالت اجتماعی، نوسازی ناوگان فرسوده کامیون، اجرای طرح‌های هم‌پیمایی، توجه هم‌زمان به برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، مدیریت تقاضای مصرف سوخت و عوارض‌سنجی، ازجمله محورهایی بود که صاحب‌نظران و استادان دانشگاه در زمینه سامان‌دهی ترددهای شهری و بین‌شهری و مدیریت مصرف سوخت مطرح کردند.

کد مطلب 2675411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =