به گزارش شانا، علی عسگر ظاهری عبده وند، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای رسیدن به رشد اقتصادی جذب سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری در صنعت نفت مهم تلقی میشود، گفت: در شرایطی که سرمایههای داخلی جوابگوی نیاز بخش صنعت، بهویژه صنعت نفت نیست، استفاده از سرمایههای خارجی مطلوب به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه ورود شرکتهای بزرگ نفتی به ایران و همکاری با صنعت نفت کشورمان را باید به فال نیک گرفت، افزود: با ورود شرکتهای بزرگ نفتی همچون توتال به ایران، بدون تردید تکنولوژیهای روز دنیا در این صنعت نیز وارد کشور خواهد شد که این مهم تحول صنعت نفت را نیز در پی دارد.
ظاهری تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی از الزامهای توسعه اقتصادی کشورها محسوب میشود، از این رو با ورود سرمایههای خارجی و شرکتهای بزرگ بینالمللی به ایران بخشی از موانع پیش روی صنعت بهویژه صنعت نفت برطرف خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: در حالی که برخی کشورهای همسایه، برداشت بیشتری نسبت به ایران در مخازن مشترک نفت و گاز دارند، قراردادهای جدید نفتی و سرمایه گذاری خارجی با شرکتهای بزرگ نفتی میتواند عقب ماندگیهای گذشته در این بخش را جبران کند.
به گزارش شانا، قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی امروز میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و پتروپارس امضا شد.
این نخستین قرارداد بزرگ نفتى پس از لغو تحریمهاست و نخستین قرارداد نهایى است که براساس الگوى جدید قراردادهاى نفتى امضا شد.
توتال در کنار شرکتهای سی ان پی سی چین و پتروپارس ایران قرار است در این پروژه چهار میلیارد و 879 میلیون دلار سرمایه گذاری کند، سهم هر یک از این شرکتها به ترتیب 50.1، 30 و 19.9 درصد است.
مذاکره با شرکت توتال به منظور تهیه رئوس (HOA) برای توسعه و بهره برداری فاز 11 پارس جنوبی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران از اوایل اردیبهشت ماه سال 1395 آغاز و رئوس توافق 18 آبان ماه (HOA) 1395امضا شد.
پس از امضای HOA، مذاکرات مربوط به متن قرارداد و 14 پیوست آن و نیز جزئیات طرح توسعه میان طرفین انجام و متن تنظیم شده قرارداد و پیوستها امروز امضا شد.
نظر شما