
در پروژه های سد سازی آنچه در مرحله اول از اهمیت ویژه ای برخوردار است، مقوله تخصیص اعتبار و تامین بودجه است. در هر طرحی چنانچه بودجه مورد نیاز به طور کامل تامین نشود، زمانبندی مشخص شده برای بهره برداری از آن به تعویق خواهد افتاد. اعتبار اختصاص یافته به سد "خیرآباد" نیکشهر نیز در حال حاضر ناقص و غیرکاربردی است.
به گزارش خبرنگار شانا؛ برای ساخت سد خیرآباد تا پایان سال جاری حدود 20 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که این مبلغ پاسخگوی نیاز پیمانکار نیست.
مدیر عامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان امروز/دوشنبه/ در گفت و گو با خبرنگار شانا با تاکید بر این مطلب افزود: با توجه به کسری بودجه و بر پایه بند "غ" تبصره 2 قانون بودجه 1384، قرار است مبلغ 50 میلیارد ریال اضافه اعتبار برای ساخت سد خیرآباد در نظر گرفته شود.
"حمید رضا جانباز" گفت: چنانچه بودجه مورد نیاز به این بخش پرداخت نشود، مراحل ساخت سد خیرآباد متوقف و زمان بهره برداری از آن با تاخیر مواجه خواهد شد.
وی هدف اصلی از ساخت سد خیر آباد را، تامین نیاز آب آشامیدنی 50 ساله ساکنان نیکشهر برشمرد و افزود: این سد آب آشامیدنی سالم نیکشهر را با حجم 2/7 میلیون متر مکعب تامین خواهد کرد.
مهندس جانباز با تاکید بر اهمیت ساخت این سد گفت: با بهره برداری از سد خیرآباد نیکشهر علاوه بر توسعه کشاورزی در زمین های پایین دست، دسترسی به آب شرب سالم که از نیازهای پایه ای و اولیه به شمار می رود میسر خواهد شد و در این ارتباط سطح بهداشت و سلامت این شهر در حد قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در مراحل اولیه کار و همزمان با ساخت فرازبند سد، آب تجمع یافته در این قسمت به زمین های کشاورزی مجاور سرازیر شد.
وی اظهار داشت: وارد شدن آب به قسمت های مختلف این زمین ها که مستعدکشت برنج هستند، شالیزارهای گسترده ای را به وجود آورد.
مهندس جانباز در ارتباط با مشخصات فنی طرح گفت: جنس سد از نوع خاکی و با هسته رسی است که 36 متر از بستر ارتفاع دارد. ارتفاع از پی آن41 متر است و طول و عرض تاج آن به ترتیب 295 متر و 8 متر براورد شده است.
حجم مفید این سد نیز 27 میلیون متر مکعب است.
وی همچنین گفت: هم اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه 6/30 درصد است و درصورت تامین اعتبار، پروژه سد خیرآباد تا پایان سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
مهندس جانباز با اشاره به این که کارگاه های عظیمی در سد سازی ها وجود دارند، افزود: در حال حاضر 250 نفر به طور مستقیم در ساخت این سد مشغول به کار هستند و پس از بهره برداری از این طرح با توسعه زمین های کشاورزی منطقه، مشکلات کاری و معیشتی کشاورزان نیز برطرف خواهد شد و اشتغالزایی غیر مستقیم به وجود خواهد آمد.
وی اعلام داشت: در سال های گذشته به دلیل کم آبی و خشکسالی، باغ ها و نخلستان های منطقه، دچار خسارت شدند و پیش بینی می شود با وجود سد خیر آباد، این مشکل حل شود و توسعه شهر نشینی از یک سو و شرایط کاهش مهاجرت از سوی دیگر فراهم آید.
بر پایه این گزارش: شهر نیکشهر در شمال شهرستان چابهار قرار دارد و از مناطق خشک استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود.
این گزارش هچنین حاکی است: سد خیر آباد بر رودخانه کشیک ساخته می شود و آورد متوسط رود حدود 19 میلیون متر مکعب در سال براورد شده است.
کد خبر 64631
نظر شما