به گزارش خبرگزاری رویترز، کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، دوشنبه (هشتم اردیبهشت) در حاشیه کنفرانسی در شهر ورشو پایتخت لهستان اعلام کرد عرضه الانجی این کشور به مقصد اروپا همچنان افزایش خواهد داشت.
آمریکا بزرگترین صادرکننده الانجی در جهان است و از زمان آغاز درگیریهای نظامی بین مسکو و کییف در سال ۲۰۲۲ و کاهش قابلتوجه صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله به اروپا، نقش مهمی در تأمین گاز به کشورهای اروپایی ایفا کرده است.
هماکنون دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روابط این کشور را با اروپا متزلزل کرده و از انرژی بهعنوان ابزاری برای چانهزنی در مذاکرات تجاری استفاده کرده است و به همین دلیل کسبوکارها نگران هستند که وابستگی به ایالات متحده به نقطه ضعف دیگری برای آنها تبدیل شود.
رایت در حاشیه این کنفرانس در گفتوگو با رویترز گفت: عرضه گاز آمریکا افزایش چشمگیری خواهد داشت. مذاکرات زیادی در خصوص قراردادها صورت میگیرد و من فکر میکنم بهطور حتم توافقهای بیشتری را برای خرید الانجی اروپا از آمریکا شاهد خواهیم بود.
همزمان با بروز آشفتگیهای ناشی از سیاستهای تعرفهای ترامپ، برخی مدیران اروپایی به واردات گاز از روسیه از جمله از شرکت بزرگ دولتی گازپروم فکر میکنند.
رایت گفت: من فکر میکنم اروپاییها تا حد زیادی تعیینکننده وضعیت انرژی در این قاره هستند.
لهستان تاکنون بهمنظور جایگزین کردن گاز روسیه به واردات الانجی از طریق دریا و تحویل در پایانه اشوینوایشچه روی آورده است. این کشور همچنین واردات گاز را از طریق خط لوله از نروژ و از خاک دانمارک و دریای بالتیک آغاز کرده است.
لهستان همچنین انتقال الانجی آمریکا به اوکراین را آغاز کرده است.
نظر شما