۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷
  • کد خبر: 657835
تحلیل عوامل کلان، پیش‌نیاز ورود پتروشیمی به بازار

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ورود به بازارهای جدید را نیازمند تحلیل دقیق عوامل کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: اطلاعات بازار باید به‌گونه‌ای تحلیل شود که مسیر سرمایه‌گذاری، صادرات یا مشارکت بین‌المللی به‌درستی مشخص باشد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حمیدرضا عجمی امروز (چهارشنبه، دهم اردیبهشت) در همایش «از لجستیک تا ارزش‌آفرینی در صادرات پتروشیمی» در حاشیه هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام‌شده در این صنعت بیان کرد: در سال‌های اخیر ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی انجام شده و در برنامه‌های توسعه‌ای آینده، نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است.

وی با تأکید بر نقش راهبردی پتروشیمی در اقتصاد کشور تصریح کرد: این صنعت با مصرف تنها ۸ درصد از منابع کشور، نقش پررنگی در درآمدزایی دارد و نیمی از نیاز ارزی کشور را تأمین می‌کند.

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت پتروشیمی با بیان اینکه برای توسعه اقتصادی پایدار، باید با یک میثاق ملی، حدود ۲۰ درصد از بار توسعه کشور به صنعت پتروشیمی سپرده شود، افزود: موضوعی که نه‌تنها دور از دسترس نیست، بلکه تجربه سال‌های گذشته نشان داده با وجود همه تحریم‌ها و چالش‌ها، این صنعت مسیر پیشرفت را با قدرت طی کرده است.

فرصت‌های ارزشمند اقتصادی در صنعت پتروشیمی

عجمی با تأکید بر جایگاه این صنعت در زنجیره اقتصادی کشور یادآور شد: پتروشیمی نه‌تنها در تأمین ارز کشور نقش کلیدی دارد، بلکه از بالادست تا پایین‌دست، از مهندسی تا بازار صادرات، مجموعه‌ای منسجم از فرصت‌های ارزش‌آفرین اقتصادی فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه ایران با ۳۲.۲ تریلیون مترمکعب ذخایر گاز، معادل ۳۰ درصد کل ذخایر جهان را در اختیار دارد و این یک فرصت بزرگ برای توسعه صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود، گفت: هم‌اکنون ۷۲ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت حدود ۹۷ میلیون تن در کشور فعال هستند و طبق برنامه توسعه، تا پایان برنامه هفتم با بهره‌برداری از واحدهای جدید ظرفیت تولید به ۱۳۱ میلیون تن می‌رسد. همچنین هدف‌گذاری برای رسیدن به ۱۹۹ میلیون تن تا پایان برنامه هشتم توسعه انجام شده است.

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه اکنون مناطق ماهشهر و عسلویه به‌عنوان قطب‌های اصلی صنعت پتروشیمی در کشور فعال هستند و مناطق ویژه جدیدی نیز برای توسعه آینده در نظر گرفته شده‌ است، بیان کرد: ترکیب منابع گازی و مایع، همراه با توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و مناطق ویژه، می‌تواند آینده صنعت پتروشیمی ایران را به سمت رشد پایدار و ارزآور سوق دهد.

تأمین نیمی از پایه‌های ارزی کشور ازسوی پتروشیمی‌ها

عجمی با تأکید بر لزوم حمایت همه‌جانبه از این صنعت راهبردی گفت: در حالی‌که صنعت پتروشیمی نیمی از پایه‌های ارزی سالانه کشور را تأمین می‌کند، تنها ۸ درصد از منابع کربنی در اختیار آن قرار دارد که این نسبت، شایسته جایگاه حیاتی این صنعت نیست.

وی با تأکید بر اینکه محدودیت در تأمین خوراک این صنعت، به‌دلیل ناترازی در بخش‌های دیگر، می‌تواند تبعات گسترده‌ای برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد، تصریح کرد: کاهش تأمین خوراک، به افت درآمدزایی منجر می‌شود و این مسئله گردش مالی در کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ در نتیجه، کسب‌وکارهای کوچک آسیب می‌بینند، انگیزه کارکنان کاهش می‌یابد و حتی احتمال بروز تعدیل نیرو وجود دارد.

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواستار توجه بیشتر نهادهای حاکمیتی و نهادهای مرتبط به صنعت پتروشیمی شد و افزود: انتظار داریم در نشست‌هایی مانند اتاق‌های مشترک ایران با دیگر کشورها، جایگاه این صنعت به‌درستی تبیین شود. تخفیف‌هایی تا سقف ۳۰ درصد و همچنین معافیت‌های مالیاتی در مناطق ویژه اقتصادی، ازجمله امتیازاتی است که می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد.

عجمی، با اشاره به سطح درآمد سرانه در ایران و تجربه‌ طولانی کشور در این صنعت گفت: نیروی انسانی ماهر، سرمایه‌ای بی‌بدیل است و علی‌رغم سال‌ها تحریم، این صنعت توانسته با استانداردهای بالا به کار خود ادامه دهد. آنچه امروز در اختیار ما قرار دارد، نتیجه زحمات مدیران و متخصصان پیشین است و ما نیز باید با اقدام‌های مؤثر، این مسیر توسعه را ادامه دهیم.

وی با اشاره به تجربیات گسترده صنعت پتروشیمی در زمینه همکاری‌های بین‌المللی اظهار کرد: ورود به بازارهای جدید نیازمند تحلیل دقیق عوامل کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که در نهایت به شاخص‌های جزئی‌تری مانند مصرف داخلی، پیمان‌های تجاری و ساختار لجستیکی منتهی می‌شود. اطلاعات بازار باید به‌گونه‌ای تحلیل شود که مسیر سرمایه‌گذاری، صادرات یا مشارکت بین‌المللی به‌درستی مشخص باشد.

کد خبر 657835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =