به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، پس از کاهش قابلتوجه قیمت نفت در معاملههای روز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت) در پی تصمیم هشت عضو کشورهای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) برای سرعت بخشیدن به برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطبانه اضافه (تعدیل روزانه ۴۱۱ هزار بشکهای در ماه ژوئن)، با وجود تداوم نگرانیها درباره چشمانداز مازاد عرضه در بازارهای جهانی، قیمت نفت در معاملههای روز سهشنبه (۱۶ اردیبهشت) بیش از یک دلار برای هر بشکه افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۲۳ دقیقه صبح روز سهشنبه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۱۵ سنت افزایش به ۶۱ دلار و ۳۸ سنت به ازای هر بشکه رسید، بهطوریکه برای نخستین بار پس از ۶ جلسه کاهش پیاپی با افزایش همراه شد.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با یک دلار و ۱۱ سنت افزایش، ۵۸ دلار و ۲۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
بهدلیل تصمیم هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس برای تعدیل روزانه ۴۱۱ هزار بشکهای کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای در ماه ژوئن برای دومین ماه پیاپی، هر دو شاخص دوشنبه به پایینترین حد خود از فوریه ۲۰۲۱ رسیدند.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی در این باره گفت: دلیل بازگشت اندک قیمت نفت امروز بیشتر فنی به نظر میرسد تا اساسی.
عوامل کاهنده مداوم از جمله تغییر محوری در راهبرد تولید اوپکپلاس، تقاضای نامطمئن در پی خطرهای تعرفههای گمرکی آمریکا و کاهش پیشبینی قیمت، همچنان بر حرکت گستردهتر قیمت تأثیر میگذارد.
با توجه به انتظارها مبنی بر اینکه تولید از مصرف فراتر میرود، قیمت نفت در ۶ جلسه پیاپی بیش از ۱۰ درصد افت داشته و از آوریل که شوکهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، باعث افزایش برآوردها برای کاهش رشد اقتصاد جهانی شد، بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است.
اثر بازگشت فعالان بازار چین پس از تعطیلات رسمی پنج روزه از یکم ماه مه، در تحولات قیمتهای جهانی نفت خام در معاملههای روز سهشنبه مشاهده شد.
نظر شما