ثبت رکورد برداشت روزانه ۷۱۶ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی در زمستان سالی که گذشت و افزایش ۹ میلیون مترمکعبی میانگین برداشت روزانه از این میدان مشترک در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل، همگام با دستیابی به راندمان ۹۹.۴ درصدی برداشت گاز غنی از سکوها، بیتردید از حرکتی درست و منسجم بر مدار برداشت حداکثری گاز حکایت دارد. این حرکت پرشتاب که در ایام سرد سال گذشته به برداشت حداکثری گاز انجامید، این روزها نیز در مسیر دیگری ادامه دارد؛ تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی.
علیرضا سرمدی، مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس در گفتوگو با شانا، به اهم اقدامهای انجامشده از سوی این واحد طی ماههای گذشته اشاره کرد و گفت: تیم مدیریت عملیات و تولید در این مدت تلاش کرد با سرعت و دقت، نسبت به شناسایی چالشها و فرصتها اقدام کند و ضمن برنامهریزی جامع برای راهبری عملیات تولید به بهترین شکل ممکن، به سرانجام رساندن فعالیتهای معطلمانده از قبل را نیز در دستور کار قرار دهد.
وی ادامه داد: ساماندهی مناقصات حملونقل دریایی و هوایی که برخی از آنها خاتمه یافته و یا در شرف اتمام بوده است، تعیین تکلیف مناقصات خرید اقلام و تجهیزات تدارکاتی معطلمانده اعم از مواد شیمیایی، باتریها، چراغهای ضدانفجار و...، همچنین اصلاح برآوردها و اسناد مناقصه رنگآمیزی جدید برخی سکوهای گازی که در گذشته معطل مانده بود و اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار جدید قرار گرفته، ازجمله این اقدامهاست.
پیگرانی خطوط لوله دریایی در پارس جنوبی
مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با تأکید بر اهمیت تقویت رایزرهای سکوهای گازی پارس جنوبی افزود: تعویض رایزر معیوب باقیمانده از تعمیرات اساسی دوره قبل، تقویت رایزرهایی که کاهش ضخامت داشتهاند در کمترین زمان توقف تولید و برگزاری مراحل مناقصه انتخاب پیمانکار تقویت خطوط لوله و رایزرهای سکوهای پارس جنوبی از دیگر اقدامهایی است که طی این مدت انجام شده است.
سرمدی این اقدامها را با توجه به اهمیت تقویت رایزرهای سکوهای گازی پارس جنوبی، ضروری عنوان کرد و گفت: پیگرانی خطوط لوله دریایی نیز یکی از استراتژیهای الزامی در مدیریت سکوهای پارس جنوبی است که پیگیری مناقصه آن با سرعت در دست اقدام قرار گرفته و در حال حاضر به مرحله انتخاب فهرست کوتاه پیمانکاران واجد صلاحیت رسیده است.
وی به تعیین تکلیف تعمیر شیرهای ۳۲ اینچ مربوط به تعمیرات اساسی سال گذشته اشاره کرد و افزود: برنامهریزی بهموقع برای تعمیرات شیرها بهمنظور پیشگیری از وقفه در پیگرانی متواتر سکوهای گازی اهمیت دارد. در حال حاضر تعمیر شیرها با قید فوریت در دستور کار قرار گرفته است، بهطوری که طی ۶ ماه اخیر، پنج شیر ۳۲ اینچ با بهکارگیری ظرفیت و توانمندی کارکنان تعمیرات شرکت نفت و گاز پارس در کارگاههای تعمیراتی درون شرکت و به موازات برونسپاری برخی از آنها در قالب قراردادهای تعمیر و نگهداری تعمیر شدهاند و نصب آنها در برنامه است.
برنامهریزی برای برداشت حداکثری گاز
مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس در زمینه تعمیرات اساسی توربینهای گازی سکوهای تولیدی پارس جنوبی نیز تصریح کرد: واگذاری تعمیر اساسی یک دستگاه توربین گازی به پیمانکار واجد شرایط در ماههای پایانی سال گذشته انجام شد و هماکنون در مراحل انتهایی آمادهسازی و سپس برگشت از کارگاه پیمانکار قرار دارد، همچنین پیگیری و برگزاری مناقصه سه دستگاه دیگر به مرحله انتخاب پیمانکار رسیده است.
سرمدی با تشریح اقدامهای انجامشده طی ماههای گذشته در مجموعه تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: با در نظر گرفتن اهمیت بالای تعمیرات اساسی در ایمنی و کارایی سکوهای گازی میدان مشترک پارس جنوبی و آمادهسازی برای تأمین بیش از ۷۰ درصد نیاز گازی کشور در فصل سرد سال، بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، تعمیرات اساسی ۳۳ سکوی تولیدی پارس جنوبی در بازه زمانی ۶ ماهه (از ابتدای اردیبهشت تا پایان مهر) انجام میشود.
وی ابراز امیدواری کرد، با توجه به مجموعه اقدامهای اصلاحی انجامشده در ماههای اخیر و همینطور برنامهریزی جامع صورت گرفته برای تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی در سال جاری، نفت و گاز پارس بتواند امسال نیز در برداشت حداکثری گاز بهمنظور پاسخگویی به نیازهای کشور عملکرد موفقی داشته باشد.
نظر شما