۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۳
  • کد خبر: 658121
حرکت پارک فناوری صنعت نفت به‌سوی تثبیت جایگاه

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با تأکید بر لزوم ایفای نقش مؤثر پارک فناوری در پیوند صنعت نفت با دانشگاه و زیست‌بوم نوآوری گفت: حمایت کامل شرکت‌های اصلی وزارت نفت از این مجموعه فناورانه و حرکت در مسیر ارتقای جایگاه پارک ضروری اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار شانا، امید شاکری امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت) در آیین تودیع و معارفه رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با قدردانی از خدمات محمداسماعیل کفایتی، رئیس پیشین پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، بر نقش کلیدی این مجموعه در پیشبرد اهداف فناورانه وزارت نفت تأکید کرد و برای گروه مدیریتی جدید آرزوی موفقیت کرد.

وی با اشاره به تعهد و روحیه جهادی سید فرهنگ فصیحی‌لنگرودی، سرپرست پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در دو دوره پیشین سرپرستی این مجموعه، افزود: پذیرش مسئولیت در این شرایط خاص، نشان‌دهنده دغدغه‌مندی و پای‌کار بودن ایشان است. خوشبختانه بازخوردهای مثبتی که از جامعه تخصصی دریافت شده، مؤید امیدواری به تداوم روند رو به رشد پارک تحت مدیریت جدید است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری اظهار کرد: امیدوارم این ترکیب جدید مدیریتی بتواند اهداف تعریف‌شده پارک را با شتاب بیشتری محقق سازد؛ چرا که هم‌اکنون مراحل طراحی ساختار، دریافت مجوز و تثبیت استقلال این نهاد طی شده است.

شاکری به سابقه ارزیابی‌های وزارت علوم در خصوص عملکرد پارک فناوری صنعت نفت اشاره کرد و افزود: در مقاطعی انتظاراتی مطرح بود مبنی بر اینکه عملکرد این پارک باید با پشتوانه وزارت نفت، در سطح بالاتری قرار گیرد؛ همین امر نیز ما را بر آن داشت تا با ایجاد تغییرات مدیریتی، زمینه تحقق این انتظارات را فراهم کنیم.

وی با ابراز امیدواری از حمایت کامل شرکت‌های اصلی و معاونت‌های مختلف وزارت نفت از پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت ادامه داد: همه دل‌مان می‌خواهد که پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت به یکی از نقاط درخشان کارنامه مدیریتی وزارت نفت تبدیل شود؛ و یقین دارم این مهم در دوره جدید محقق می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با تأکید بر نقش پارک در تقویت زیست‌بوم نوآوری صنعت نفت گفت: امروز دانشگاه، پژوهشگاه، نهادهای کارفرمایی و سایر اجزای زیست‌بوم توسعه فناوری در کنار یکدیگر قرار دارند. پارک باید نقش تکمیلی خود را ایفا کند و با ابزارها و ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد، در تعامل با مجموعه مهندسی، پژوهش و فناوری، زمینه‌ساز تسریع در تحقق اهداف کلان صنعت نفت باشد.

 بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های پارک فناوری

بهروز نعمتی، مشاور وزیر نفت در امور اجرایی و عضو شورای معاونین وزارت نفت در این نشست بر ضرورت حفظ سرمایه‌های علمی و فناورانه در این مجموعه تأکید کرد و گفت: پارک فناوری صنعت نفت با همه دشواری‌های اولیه تشکیل شد و امروز به یک نقطه امید برای اهل علم، تحقیق و فناوری تبدیل شده است.

وی از زحمات مدیران گذشته پارک قدردانی کرد و خطاب به مدیریت جدید گفت: در هرجا که نیاز باشد، با کمال میل در خدمت شما خواهیم بود. این مجموعه قابلیت تبدیل شدن به یک مرکز پژوهشی پیشرفته را دارد و باید از آن بهره‌برداری بهینه صورت گیرد.

ضرورت تحول در ساختارهای فناوری نفت و گاز

عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز بر لزوم ایجاد تحولات بنیادین در ساختارهای موجود صنعت نفت و گاز تأکید کرد و گفت: کشور از ظرفیت‌های گسترده‌ای برخوردار است، اما ساختارهای فعلی، به ویژه در زمینه‌های فناوری و تحقیقاتی، به‌طور کامل از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری نمی‌کنند.

وی به نیاز به نهادینه کردن ساختارهای جدید در این صنعت اشاره و تصریح کرد: اگر زیرساخت‌های فناوری به درستی طراحی و اجرا شوند، صنعت نفت کشور می‌تواند به یک پشتوانه قوی برای آینده تبدیل شود.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، همچنین به اشکالات موجود در روند اتصال بخش‌های مختلف صنعت نفت به فناوری‌های نوین اشاره کرد و افزود: اگر صنعت نفت نتواند خود را به سرعت با تحولات جهانی و فناوری‌های جدید هماهنگ کند، در آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.

پارک نفت؛ پلتفرم هدایت نوآوری کشور

سید علیرضا شجاعی، دبیرکل انجمن مهندسی صنایع ایران بر نقش‌آفرینی پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت به‌عنوان پیشانی فناوری وزارت نفت تأکید و اظهار کرد: این پارک از ابتدا با تمرکز بر فناوری و نوآوری شکل گرفت و امروز گام‌هایی جلوتر از حوزه علم برداشته است؛ این مسیر باید با تمرکز ادامه یابد.

وی بیان کرد: انتظار نداریم این پارک به‌تنهایی محل خلق فناوری‌های نهایی باشد، اما می‌تواند پلتفرمی مؤثر برای هدایت و راهبری مجموعه‌ای از مراکز فناوری و نوآوری کشور باشد؛ اتفاقی که می‌تواند جهش بزرگی در حوزه فناوری وزارت نفت رقم بزند.

لزوم همکاری و توسعه فناوری در صنعت نفت

سید فرهنگ فصیحی‌لنگرودی، سرپرست پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با اشاره به اهمیت فناوری و پژوهش در صنعت نفت، گفت: ما اکنون در نقطه‌ای قرار داریم که برای توسعه صنعت نفت، به ابزارهای نوین و همکاری‌های میان‌بخشی نیاز داریم. در بسیاری از کشورها، صنعت به‌ویژه در زمینه‌هایی چون نساجی، از پژوهش و فناوری بهره‌برداری کرد تا مشکلات خود را حل کند. این تجربه در صنعت نفت نیز قابل استفاده است.

وی با اشاره به اینکه توسعه فناوری در صنعت نفت، افزون بر حل مشکلات داخلی، می‌تواند سبب تحول در سایر بخش‌های مرتبط با این صنعت شود، اظهار کرد: ما در کشور ظرفیت‌های بی‌نظیری داریم که می‌توانیم از آنها برای توسعه فناوری‌های جدید در صنعت نفت استفاده کنیم. این ظرفیت‌ها، مانند پارک‌های فناوری، به‌عنوان محوری برای رشد و توسعه صنعت نفت عمل خواهند کرد.

سرپرست پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت افزود: در بسیاری از موارد، این توسعه به‌جای تمرکز بر عملیات، باید از منظر فناوری و تحقیقاتی مورد توجه قرار گیرد. ما هنوز در صنعت نفت به‌طور عمده بر عملیات تمرکز داریم و توسعه فناوری در کنار این فعالیت‌ها، نیازمند توجه بیشتر است.

فصیحی‌لنگرودی به چالش‌های پیش‌رو اشاره کرد و گفت: دولت و نهادهای مختلف باید در این زمینه همکاری‌های بیشتری داشته باشند تا به توسعه پایدار و منحصر به فردی دست یابیم که هم به‌صورت عملیاتی و هم به‌صورت تحقیقاتی به نیازهای صنعت نفت پاسخ دهد. همچنین باید به فکر طراحی الگوهایی‌ باشیم که به‌راحتی قابل اجرا بوده و از ظرفیت‌های ایجاد شده بهره‌برداری کنیم.

کد خبر 658121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =