افزایش ۱۰ میلیون مترمکعبی گاز شرکت نفت مناطق مرکزی در ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به مسئولیت گسترده این شرکت در تأمین گاز خشکی کشور و انجام هم‌زمان عملیات بهره‌برداری و توسعه، از ثبت بیش از ۱۳ رویداد راه‌اندازی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و رشد قابل توجه تولید گاز در میدان‌های تازه توسعه‌یافته خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، پیمان ایمانی امروز (شنبه،۲۰ اردیبهشت‌) در حاشیه سومین روز بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران در نشست با خبرنگاران بیان کرد: این شرکت مسئول تأمین گاز کشور در نواحی خشکی و در گستره ۱۴ استان است. مجموعه عملیات این شرکت از طریق سه شرکت بهره‌بردار شامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق در شمال شرق، شرکت بهره‌برداری غرب در غرب کشور و شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در مناطق جنوبی و مرکزی کشور راهبری می‌شود.

وی افزود: فعالیت‌های این شرکت تنها به تولید محدود نیست. نفت مناطق مرکزی از معدود شرکت‌هایی است که همزمان عملیات بهره‌برداری و نگهداشت تولید و توسعه‌ میدان‌ها را انجام می‌دهد، اکنون با نیاز روزافزون کشور به انواع انرژی، الگوی قراردادهای جدید توسعه‌ای مورد توجه قرار گرفته، هرچند فرآیند مذاکره و امضای این نوع قراردادها زمان‌بر است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی از طرف شرکت ملی نفت ایران مسئولیت مستقیم توسعه چند میدان گازی را پذیرفته است و هم‌اکنون درگیر توسعه میدان‌های گازی مختلف از جمله میدان گازی طوس در شمال شرق کشور و دیگر میدان‌ها در ناحیه زاگرس جنوبی و مرکزی است.

افزایش ۱۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز

ایمانی با اشاره به عملکرد سال گذشته این شرکت گفت: از مجموع روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گازی که به سبد گاز کشور اضافه شد، بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آن حاصل تلاش همکاران ما در شرکت نفت مناطق مرکزی بوده است، همچنین از مجموع افزایش تولید نفت کشور، روزانه ۱۳ هزار بشکه به پروژه‌های توسعه و نگهداشت این شرکت مربوط می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به شاخص‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای پارسال افزود: یکی از مهم‌ترین دستاوردها توسعه میدان جدید گازی دی بود که برای نخستین بار برداشت از آن محقق شد. تولید اولیه این میدان حدود ۲.۴ میلیون مترمکعب در روز بود که اکنون با ظرفیت اسمی روزانه ۳ میلیون مترمکعب عملیاتی شده و امکان توسعه آن تا ۵ میلیون مترمکعب وجود دارد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد ظرفیت مهندسی و ساختمانی این پروژه اکنون به بهره‌برداری رسیده است، تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه‌های مهم پارسال، راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی بود که با هدف رفع افت فشار جریان بین میدان و پالایشگاه پایین‌دست اجرا شد.

ایمانی افزود: این اقدام سبب شد در اوج سرمای زمستان، تولید گاز شیرین از میدان دی افزایش یابد.

۱۳ رویداد راه‌اندازی در نیمه دوم سال

وی همچنین از عملکرد مطلوب در بخش نگهداشت تولید و حفاری خبر داد و گفت: در نیمه دوم سال ۱۴۰۳، از مهر تا اسفند ۱۳ رویداد راه‌اندازی و بهره‌برداری کوچک و بزرگ با محوریت نگهداشت تولید در میدان‌های مختلف اجرا شد، به‌گونه‌ای که به‌طور میانگین، دو رویداد جدید در هر ماه وارد مرحله تولید شد. از جمله میدان‌های مهمی که در این دوره در آنها عملیات انجام شد می‌توان به میدان خانگیران در شمال شرق کشور و حلقه چهارم دالان اشاره کرد که فروردین امسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تصریح کرد: از مهرسال پارسال، جمع‌آوری اطلاعات، آسیب‌شناسی و بررسی راهکارها آغاز شد و از نیمه دوم آبان‌، روند اقدام‌های اجرایی با سرعت بیشتری پیش رفت. بسیاری از این پروژه‌ها از آن زمان به ثمر نشستند و عملیاتی شدند.

طرح ضربتی توسعه میدان‌های گازی؛ هدف‌گذاری تولید ۱۳۰ میلیون مترمکعب گاز در روز

ایمانی از تصویب طرح ضربتی توسعه میدان‌های گازی در وزارت نفت خبر داد و گفت: این طرح با اخذ مجوزها و مصوبه‌های لازم از شورای اقتصاد به تصویب رسیده و برای اجرای کامل آن، ۴.۳ میلیارد دلار اعتبار مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح سبب می‌شود در دوره‌های اوج مصرف، گاز تا روزانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یابد، گفت: این اقدام، ظرفیت قابل‌توجهی را به سبد انرژی کشور اضافه می‌کند.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به اهمیت میدان گازی مشترک پارس جنوبی، اظهار کرد: با توجه به ویژگی‌های مخزنی این میدان و اهمیت برداشت حداکثری، در سال‌های گذشته تمرکز اصلی وزارت نفت بر توسعه میدان‌های مشترک قرار داشت، اما در دو سه سال اخیر و با پیش‌بینی ناترازی گاز، طرح ضربتی توسعه میدان‌های داخلی آغاز و به شرکت نفت مناطق مرکزی واگذار شد.

ایمانی افزود: در قالب این طرح، توسعه سه میدان گازی طوس، دی و خارتنگ در فاز زودهنگام به شرکت نفت مناطق مرکزی سپرده شد. فعالیت‌های توسعه‌ای ازجمله حفاری، سفارش‌گذاری تجهیزات، احداث جاده‌های دسترسی و خطوط لوله انتقال گاز در این میدان‌ها در حال انجام است.

وی تصریح کرد: فاز افزایشی میدان گازی دی تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید و میدان طوس نیز در زمستان وارد مدار تولید می‌شود که با بهره‌برداری از آن، روزانه ۳ میلیون مترمکعب به ظرفیت گازرسانی شمال شرق کشور افزوده خواهد شد. هرچند، میدان خارتنگ جزو تعهدهای رسمی شرکت نفت مناطق مرکزی نیست، اما به‌دلیل حجم بالای عملیات موردنیاز، برنامه‌ریزی برای حفاری حداقل یک حلقه چاه در این میدان در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران همچنین خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳، از مهر وارد آرایش زمستانی شدیم و تا نیمه فروردین، به‌دلیل سرمای هوا، تولیدی فراتر از برنامه را تجربه کردیم. خوشبختانه، روند تولید طبق برنامه در حال انجام است و این آمادگی وجود دارد که در صورت نیاز، افزایش تولید نیز محقق شود.

بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از ۱۸ اردیبهشت‌ به‌مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر از این رویداد صنعتی بازدید کنند.

کد خبر 658437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =