محمدرضا جولایی در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره اقدامهای اجرایی در حوزه پالایش گاز بهمنظور کاهش ناترازی انرژی در فصلهای سرد سال اظهار کرد: نخستین اقدامی که از ابتدای امسال آغاز شد، مربوط به برنامه تعمیرات اساسی پالایشگاههای گازی پارس جنوبی بود. برخلاف سالهای گذشته که آغاز تعمیرات اساسی به اواخر اردیبهشت موکول میشد، امسال با حمایت وزیر نفت موفق شدیم از نیمه فروردین کار را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه آغاز زودهنگام تعمیرات اساسی پالایشگاهها سبب میشود بتوانیم زودتر این تعمیرات را به پایان برسانیم، افزود: اتفاقی که پارسال افتاد این بود که تعمیرات اساسی تا انتهای آبان در حال انجام بود و این موضوع فشار زیادی به شبکه سراسری گاز وارد کرد، اما امسال با برنامهریزی انجامشده، این اتفاق نخواهد افتاد و آن فشار را تجربه نخواهیم کرد.
کاهش چشمگیر زمان تعمیرات اساسی
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امسال زمان تعمیرات اساسی را نیز بهشکل چشمگیری کاهش دادهایم، ادامه داد: این دو عامل؛ آغاز زودهنگام تعمیرات و کاهش زمان آنها، کمک میکند که فرآوردهها بهتر در مخازن بهویژه مخازن نیروگاهی ذخیره شود تا در زمستان از آنها به بهترین نحو استفاده شود.
جولایی با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است، تأکید کرد: این موضوع فشار زیادی را بر وزارت نفت وارد کرده است تا گاز موردنیاز بخش خانگی و صنعتی را بهطور همزمان در فصل سرد سال تأمین کند.
وی درباره برنامه اصلاح زنجیره تأمین گفت: در حال اصلاح کامل فرآیندهای کاری در حوزه تأمین تجهیزات و مواد شیمیایی هستیم. این اصلاحات بهویژه در حوزه بار اولیها با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجراست و نشستهای منظمی نیز بهصورت ماهانه با این معاونت برگزار میکنیم.
تلاش برای جلوگیری از توقفهای ناخواسته
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه این اقدامها کمک میکند که از بروز توقفهای ناخواسته در تولید جلوگیری شود و تجهیزات موردنیاز همواره در دسترس باشد، همچنین پشتیبانی لازم از سوی سیستمهای بالادستی، بهویژه ریاستجمهوری را نیز داشته باشیم، بیان کرد: در نتیجه، انجام این اقدامها در صنعت پالایش کمک شایانی به تولید پایدار و مستمر میکند.
جولایی درباره افزایش بهرهوری و بهروزرسانی تجهیزات پالایشگاهها اظهار کرد: متأسفانه برخی تجهیزات بهموقع تحت تعمیرات پیشگیرانه قرار نگرفتهاند که این موضوع سبب کاهش پایداری تولید و قابلیت اطمینان سیستم میشود. اکنون در حال احیای سیستم PM (تعمیرات پیشگیرانه) هستیم و اجرای آن را حتی در زمستان پارسال، در اوج شرایط تولید، آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه همچنین تعاملات بسیاری خوبی با بخش بالادست بهویژه شرکت نفت و گاز پارس داریم تا تأمین خوراک پالایشگاهها بهدرستی انجام شود، گفت: افزون بر این، خوراک را بهگونهای مدیریت میکنیم که اگر پالایشگاهی دچار مشکل شد، توقفی از سکو نداشته باشیم و آن را بهسرعت به دیگر پالایشگاهها منتقل کنیم. این اقدام بهویژه در منطقه پارس جنوبی و پالایشگاه فجرجم اجرا میشود که از کاهش خوراک از میدان مشترک و توقف تولید جلوگیری و قابلیت اطمینان شبکه را حفظ میکند.
نظر شما