۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷
  • کد خبر: 659097
حرکت قیمت نفت بر مدار کاهش

قیمت نفت تحت تأثیر مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، گفت‌وگوهای صلح روسیه و اوکراین، تقاضای فیزیکی قوی در آسیا و چشم‌انداز محتاطانه اقتصاد چین و اثرش بر عرضه با کاهش روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت به‌دنبال ارزیابی معامله‌گران از تأثیر مذاکرات صلح روسیه و اوکراین، گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و آمریکا، تقاضای مطلوب در آسیا و چشم‌انداز محتاطانه اقتصاد چین بر عرضه، در معامله‌های روز سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت) با کاهش روبه‌رو شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه در ساعت ۶ و ۲۵ دقیقه روز سه‌شنبه به وقت گرینویچ با ۱۹ سنت کاهش به ۶۵ دلار و ۳۵ سنت برای هر بشکه رسید.

نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا که معاملات آن برای تحویل در ماه ژوئن امروز منقضی می‌شود، با ۳ سنت افزایش، ۶۲ دلار و ۷۲ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد، در حالی که قرارداد فعال‌تر برای تحویل در ماه ژوئیه با ۱۷ سنت افت به ۶۱ دلار و ۹۷ سنت برای هر بشکه رسید.

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

رسانه‌های دولتی ایران روز دوشنبه (۲۹ اردیبهشت) به نقل از مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، گزارش دادند: اگر واشینگتن اصرار کند تهران به‌طور کامل فعالیت غنی‌سازی اورانیوم را کاهش دهد، مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران به جایی نخواهد رسید.

این گفته‌ها پس از آن مطرح شد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، روز یکشنبه (۲۸ اردیبهشت) تأکید کرد: «واشینگتن هرگونه توافق جدید را ملزم می‌کند که شامل پیمانی برای خودداری از غنی‌سازی اورانیوم باشد.

تأثیر مذاکرات بر صادرات نفت ایران

الکس هادس، تحلیلگر مؤسسه استون‌ایکس (StoneX) در این باره گفت: یک توافق می‌تواند راه را برای کاهش تحریم‌های واشینگتن علیه تهران هموار کند و به ایران اجازه دهد صادرات روزانه نفت خود را ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار بشکه افزایش دهد.

تقاضای فیزیکی در آسیا و تأثیر آن بر بازار نفت

قیمت‌ها همچنین تحت تأثیر انتظارات تقاضای فیزیکی شرکت‌ها در کوتاه‌مدت و حاشیه‌های سالم سود پالایشی در آسیا حمایت شدند.

نیل کراسبی، تحلیلگر مؤسسه اسپارتا کامودیتی، در این باره گفت: چرخه خرید آسیایی آغاز بسیار ملایمی داشت، اما حاشیه‌های سود پالایشگاهی بالا و پایان تعمیر و نگهداری همچنان باید حمایت‌کننده بازار باشند.

داده‌های گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن نشان می‌دهد حاشیه‌ سود پالایش در سنگاپور، که یک شاخص منطقه‌ای است، در ماه مه به‌طور میانگین بیش از ۶ دلار برای برای هر بشکه در نوسان بود، که از میانگین ۴ دلار و ۴۰ سنت در آوریل بیشتر بود.

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین و تأثیر آن بر عرضه نفت

بازارها به مذاکرات صلح روسیه و اوکراین چشم دوخته‌اند، زیرا این مذاکرات می‌تواند جریان عرضه نفت روسیه را افزایش دهد و بر قیمت‌ها تأثیر بگذارد.

تحلیلگران مؤسسه آی‌ان‌جی (ING) طی یادداشتی به مشتریان نوشتند: بازارهای انرژی بر مذاکرات بالقوه صلح متمرکز شده‌اند و یک توافق نهایی احتمالاً منجر به کاهش تحریم‌ها علیه روسیه خواهد شد.

کاهش رتبه اعتباری ایالات متحده و تأثیر آن بر بازار نفت

مؤسسه اعتبارسنجی مودیز (Moody's) روز جمعه (۲۶ اردیبهشت) رتبه اعتباری آمریکا را یک پله کاهش داد و دلیل این اقدام را نگرانی‌ها درباره بدهی رو به رشد ۳۶ تریلیون دلاری این کشور دانست.

این کاهش رتبه، چشم‌انداز اقتصادی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی جهان را تضعیف کرد و موجب کاهش قیمت نفت شد.

چشم‌انداز تقاضای نفت در چین

داده‌هایی که نشان می‌دهد رشد تولید صنعتی و خرده‌فروشی در چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، کاهش یافته است، فشار بیشتری بر قیمت نفت وارد کرد.

تحلیلگران بی‌ام‌آی (BMI) در یادداشتی پیش‌بینی کردند: مصرف نفت در سال ۲۰۲۵ با کاهش ۰.۳ درصدی روبه‌رو خواهد شد، زیرا رشد در گروه‌ فرآورده‌های نفتی کاهش یافته است.

آنها افزودند: «حتی اگر چین اقدام‌های محرکی را اتخاذ کند، ممکن است تأثیر مثبت آن بر تقاضای نفت زمان‌بر باشد.

کد خبر 659097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =