به گزارش خبرگزاری رویترز، تحلیلگران و منابع تجاری اعلام کردهاند که عربستان سعودی در تابستان سال جاری میلادی نفت خام بیشتری برای تولید برق خواهد سوزاند، زیرا پس از تسریع در اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) و افزایش هزینههای نفت، تولید خود را افزایش میدهد.
پس از توافق هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس برای تسریع در اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در مجموع روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای، تولید نفت خام در ماههای آوریل، مه و ژوئن نزدیک به یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. این اقدام میتواند نگرانیها درباره مازاد عرضه جهانی را کاهش دهد.
شرکت تحقیقاتی وود مکنزی انتظار دارد عربستان سعودی در سال جاری میلادی ۴۶۵ تا ۴۷۰ هزار بشکه در روز نفت خام برای تولید برق مصرف کند که نسبت به سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۰ تا ۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
در همین حال برآورد مؤسسه فکتس گلوبال انرژی (FGE) نشان میدهد مصرف نفت خام ۴۲۳ تا ۴۲۸ هزار بشکه در روز خواهد بود که نسبت به سال گذشته میلادی پایدار است.
افزایش تقاضای انرژی در تابستان
منطقه خاورمیانه بهطور معمول در بازه زمانی ژوئن تا اوت، زمانی که تقاضای برای استفاده از دستگاههای خنککننده افزایش مییابد، نفت خام و نفت کوره با گوگرد بالا (HSFO) را برای تولید برق میسوزاند.
تحلیلگران پس از تصمیم هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس برای تسریع در اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه که نگرانیها درباره عرضه جهانی نفت را افزایش داده است، پیشبینی قیمت نفت را برای سال جاری میلادی کاهش دادهاند. با این حال سود پالایشگاهها از تولید نفت کوره با گوگرد بالا از نفت خام دوبی به رکورد ۴ دلار و ۴۵ سنت برای هر بشکه رسیده است.
پریتی مهتا، تحلیلگر ارشد تحقیقاتی در وود مکنزی، اعلام کرد که قیمتهای پایینتر نفت خام و سود بالاتر نفت کوره با گوگرد بالا باعث میشود بخشی از تقاضای تولید برق از نفت کوره به نفت خام تغییر کند.
دادههای اوپک نشان میدهد که سهمیه تولید نفت عربستان سعودی در ماه ژوئن به ۹ میلیون و ۳۶۷ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ۹ میلیون و ۳۴ هزار بشکه در روز در آوریل افزایش یافته است.
دیوید وچ، اقتصاددان ارشد شرکت تحلیلی ورتکسا، اعلام کرد که عربستان سعودی ممکن است انگیزهای برای تولید بیشتر نفت خام داشته باشد، اما آن را صادر نکند و سوزاندن آن برای تولید برق یکی از گزینههای مناسب در این زمینه است.
تحلیلگران و منابع تجاری اعلام کردهاند که قیمتهای بالا احتمالاً مصرف نفت کوره عربستان سعودی برای تولید برق را در سال جاری میلادی محدود خواهد کرد، در حالی که بعید است واردات این کشور از روسیه رکورد سال گذشته میلادی را بشکند.
نظر شما