پیش‌بینی گلدمن ساکس از اقدام ۸ عضو اوپک‌پلاس در اوت

بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد که هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه اوت هم روزانه ۴۱۱ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را به بازار برمی‌گردانند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گلدمن ساکس در یادداشتی اعلام کرد: اصول نسبتاً ضعیف بازار نفت، داده‌های اقتصادی جهانی و حمایت فصلی تابستان از تقاضا نشان می‌دهند که کاهش رشد تقاضا در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۵ به اندازه‌ای نخواهد بود که هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) را از تصمیم برای بازگرداندن بخشی دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماه اوت طی نشست ششم ژوئیه (۱۵ تیر) منصرف کند.

هشت عضو اوپک‌پلاس روز شنبه (دهم خرداد) تصمیم گرفتند در ماه ژوئیه روزانه ۴۱۱ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه درمجموع روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را به بازارهای جهانی بازگردانند. این سومین ماه پیاپی است که این دسته از اعضای ائتلاف چنین تصمیمی می‌گیرند.

گلدمن ساکس یادآور شد که این تصمیم احتمالاً نشان‌دهنده بازار نفت ضعیف‌تر، انعطاف‌پذیری اقتصاد جهانی و تلاش برای ایجاد تعادل بلندمدت با هدف عادی‌سازی ظرفیت مازاد، حمایت از انسجام داخلی و کنترل تولید شیل آمریکاست.

پس از اعلام تصمیم هشت عضو اوپک‌پلاس برای بازگرداندن عرضه داوطلبانه در ماه ژوئیه، قیمت نفت در ساعت‌های اولیه روز دوشنبه (۱۲ خرداد) معاملات بازارهای آسیا بیش از یک دلار برای هر بشکه افزایش یافت.

این بانک آمریکایی انتظار دارد که اوپک‌پلاس از ماه سپتامبر سطح تولید خود را ثابت نگه دارد، زیرا کاهش رشد اقتصادی جهانی در سه‌ماه سوم سال و افزایش پروژه‌های خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس، بر بازار تأثیر خواهد گذاشت.

گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند که قیمت نفت خام شاخص برنت در ماه‌های باقی‌مانده سال ۲۰۲۵، به‌طور میانگین ۶۰ دلار برای هر بشکه و نفت خام دابلیوتی‌آی آمریکا ۵۶ دلار به ازای هر بشکه خواهد بو،  همچنین برای سال ۲۰۲۶، قیمت برنت را ۵۶ دلار و قیمت دابلیوتی‌آی را ۵۲ دلار در هر بشکه برآورد کرد.

این پیش‌بینی نشان می‌دهد که رشد عرضه خارج از نفت شیل آمریکا ممکن است در سال ۲۰۲۵ میلادی موجب ایجاد مازاد روزانه یک میلیون بشکه و در سال ۲۰۲۶ موجب مازاد روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه شود.

بانک گلدمن ساکس همچنین به بازنگری افزایشی آژانس بین‌المللی انرژی در برآوردهای تقاضای تاریخی نفت آفریقا، افزایش تقاضای اروپا و چشم‌انداز ضعیف‌تر خودروهای برقی در بازارهای غربی به‌عنوان عوامل تأثیرگذار اشاره کرده است.

کد خبر 659791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =