کاهش قیمت نفت با سیگنال مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت نفت در پی تأیید احتمال ازسرگیری مذاکرات تهران و واشینگتن و انتظار برای بازگرداندن بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو اوپک‌پلاس، کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از دهلی‌نو، قیمت نفت در معامله‌های روز جمعه (۱۳ تیر) در پی تأیید دوباره پایبندی ایران به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، احتمال ازسرگیری مذاکرات تهران و واشنگتن و انتظار برای بازگرداندن بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس)، کاهش یافت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه بامداد به وقت گرینویچ با ۳۵ سنت یا ۰.۵۱ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۴۵ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا نیز با ۲۵ سنت یا ۰.۳۷ درصد افت، در سطح ۶۶ دلار و ۷۵ سنت برای هر بشکه معامله شد.

وب‌سایت خبری آکسیوس گزارش داد که مقام‌های آمریکایی قصد دارند هفته آینده برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با مقام‌های ایرانی دیدار کند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هم اعلام کرده است که تهران همچنان به معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای متعهد است.

این سخنان یک روز پس از تصویب قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شد. با این حال، عراقچی تأکید کرد که همکاری با آژانس متوقف نشده است و از طریق هماهنگی شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود.

واندانا هاری، بنیان‌گذار مؤسسه تحلیل بازار نفت «واندا اینسایتس»، در این باره گفت: تحولات دیپلماتیک تهدید بروز تنش‌های تازه را به‌طور قابل توجهی کاهش داده است.

چهار نماینده ائتلاف اوپک‌پلاس اعلام کردند که این ائتلاف قصد دارد در نشست روز یکشنبه (۱۵ تیر) روزانه ۴۱۱ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را برای ماه اوت به بازارهای جهانی بازگرداند.

این اقدام همسو با هدف پس‌ گرفتن سهم بازار و ادامه روند بازگرداندن کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور عضو این ائتلاف انجام می‌شود.

هاری افزود: اصلاح قیمت نفت ممکن است تا روز دوشنبه، زمانی که بازارهای آمریکا پس از تعطیلات آخر هفته بازگشایی می‌شوند و واکنش به تصمیم هشت عضو اوپک‌پلاس آغاز می‌شود، به تعویق بیفتد.

با نزدیک شدن به پایان مهلت ۹۰ روزه اجرای تعرفه‌های بالاتر، تردید درباره سیاست‌های تجاری آمریکا احیا شده است. واشینگتن از روز جمعه ارسال نامه‌هایی به کشورها را آغاز خواهد کرد که در آنها نرخ تعرفه‌های کالاهای صادراتی به آمریکا مشخص شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد که این نامه‌ها به‌طور هم‌زمان به ۱۰ کشور ارسال می‌شوند و نرخ‌های تعرفه‌ای ۲۰ تا ۳۰ درصد را تعیین می‌کنند.

مهلت ۹۰ روزه برای اعمال تعرفه‌های جدید در نهم ژوئیه (۱۸ تیر) به پایان می‌رسد، در حالی که چند شریک تجاری بزرگ از جمله اتحادیه اروپا و ژاپن هنوز توافق‌نامه‌ای امضا نکرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه (۱۲ تیر) اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه شبکه‌ تجارت نفت ایران و یک مؤسسه مالی مرتبط با حزب‌الله لبنان اعمال کرده است.

در همین حال، خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی با رئیس‌جمهوری آمریکا و دیگر مقام‌ها در کاخ سفید به‌منظور به‌کارگیری راهکارهایی برای کاهش تنش با ایران گفت‌وگو داشته است.

ترامپ نیز اعلام کرد که «در صورت لزوم» با مقام‌های ایرانی هم دیدار می‌کند.

بانک انگلیسی بارکلیز پیش‌بینی خود از قیمت نفت خام برنت را برای سال ۲۰۲۵ با ۶ دلار افزایش، به ۷۲ دلار برای هر بشکه رسانده، همچنین، پیش‌بینی قیمت برای سال ۲۰۲۶ نیز با ۱۰ دلار افزایش، ۷۰ دلار برای هر بشکه اعلام شده، این بازبینی در پی بهبود چشم‌انداز تقاضا و کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک رخ داده است.

کد خبر 660805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =