۱۶ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۳
  • کد مطلب: 701116
گزیده‌های نفتی هفته

امضای ۱۲ قرارداد جمع‌آوری گازهای مشعل مناطق نفت‌خیز جنوب، برگزاری رویداد تحول دیجیتال در صنعت گاز، پیشی گرفتن مصرف گاز بخش خانگی از نیروگاه‌ها و رشد ۱۶۸ درصدی طرح گازسوز کردن خودروها را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

امضای ۱۲ قرارداد جمع‌آوری گازهای مشعل: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری نخستین روز این هفته (شنبه، ۱۰ آبان) با همراهی محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت پس از صدور فرمان امضای ۱۲ قرارداد جمع‌آوری گازهای مشعل در مناطق نفت‌خیز جنوب به‌صورت ویدئوکنفرانس، با قدردانی از سرعت عمل وزارت نفت در این بخش، اعلام کرد: دولت برای رفع موانع موجود آمادگی کامل دارد تا این پروژه‌ها حتی زودتر از موعد مقرر به سرانجام برسند.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت هم گفت: با تکمیل این طرح‌ها، افزون بر اضافه شدن حدود ۱۸۰ میلیون فوت‌مکعب در روز به گاز سبک، از محل فروش گاز غنی و تکمیل زنجیره ارزش، سالانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار عاید کشور می‌شود. حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز تأکید کرد: با مشارکت بخش خصوصی، تا پایان سال ۱۴۰۶ بیش از ۹۰ درصد گازهای مشعل کشور جمع‌آوری می‌شوند.

تحول دیجیتال در صنعت گاز: سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران دوشنبه (۱۲ آبان) در رویداد تحول دیجیتال در صنعت گاز اعلام کرد: تحول دیجیتال در دنیای امروز دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت و واقعیتی جهانی به‌شمار می‌رود. امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری هم با تأکید بر اینکه تحول دیجیتال یک «مگاترند جهانی» و سفری بلندمدت است، هشدار داد چنانچه درک و همراهی لازم در این مسیر شکل نگیرد، ممکن است از جریان تحولات جهانی بازبمانیم. 

مصرف گاز بخش خانگی در صدر: بررسی آمار مصرف گاز در بازه زمانی سوم تا نهم آبان نشان می‌دهد بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با حدود یک میلیارد و ۸۴۴ میلیون مترمکعب در رتبه نخست قرار دارد، نیروگاه‌ها با حدود یک میلیارد و ۷۱۷ میلیون مترمکعب و صنایع عمده با حدود یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون مترمکعب در رده‌های بعدی هستند. پیش از این مصرف گاز در بخش نیروگاهی برای ۶ ماه متوالی رتبه نخست مصرف گاز در کشور را به خود اختصاص داده بود.

رشد ۱۶۸ درصدی طرح گازسوز کردن خودروها: محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام سرعت گرفتن طرح تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز پس از دو سال وقفه بیان کرد: با تبدیل و تولید بیش از ۳۲ هزار دستگاه خودرو، روند طرح گازسوز کردن خودروها در هفت ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۱۶۸ درصد رشد یافته است.

قیمت نفت: قیمت نفت برنت دریای شمال در این هفته نیز روندی کاهشی را تجربه کرد و روز جمعه (۱۶ آبان) در محدوده ۶۴ دلار در ازای هر بشکه معامله شد. ازجمله مهم‌ترین اخبار اثرگذار بر بازار نفت در هفته‌ جاری می‌توان به تداوم روند لغو کاهش عرضه هشت عضو اوپک‌پلاس در دسامبر، توافق ریاض و مسکو برای توقف لغو کاهش عرضه اوپک‌پلاس و افت سودآوری شرکت‌های نفتی چین در ۳ ماه سوم ۲۰۲۵ اشاره کرد.

صدرنشینی نفت در اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات: وزارت نفت بر پایه ارزیابی‌های انجام‌شده در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، در ۶ ماهه نخست امسال، با ثبت عملکرد برتر در پاسخگویی به درخواست‌های شهروندان، شفاف‌سازی اطلاعات و بهبود تعامل با افکار عمومی، در میان بیش از ۳ هزار دستگاه‌ اجرایی، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

دیگر اخبار: افزایش ۲۵ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از پارس جنوبی، بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ از مرکز مانیتورینگ شرکت ملی نفت، افزایش ۱۶ درصدی ذخیره‌سازی گاز در ۱۴۰۴، آغاز تأمین مالی جمعی در صنعت نفت از طریق پتروکراد و انتصاب امین اموال وزارت نفت از دیگر اخبار صنعت نفت در این هفته بودند.

پیشنهاد هفته: شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) در گزارشی به مقدار مصرف بنزین موتورسیکلت‌ها در ۶ ماهه نخست امسال پرداخته است که خواندن آن پیشنهاد می‌شود. شانا همچنین به سراغ نمایندگان مجلس رفته و از آنها در خصوص عملکرد وزارت نفت در موضوع جمع‌آوری گازهای مشعل پرسیده که پاسخ نمایندگان در اینجا قابل ملاحظه است.

کد مطلب 701116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =